Duszek87 Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Mam nowego kompa zaledwie od paru dni... Czytałem wiele na temat chłodzenia i OC, wiec zestaw kupiłem z "cichym i wydajnym" wentkiem GlacialTech SilentBreeze II 462 bodajże... Niby wszystko ok, ale temperature a luzie kompa wykazuje mi 60 * !!!! :o a to dużo. Wszedłem w BIOS okazało sie ze wentylator kręci sie z częstotliwościa 2400-2500 obr/min :o Czy da sie jakoś zwiekszyć obroty i do ilu na tym modelu wentylatora? Mó hardware: Athlon 2600+ Barton OEM / lekko dokęcony na 2.03 Ghz Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 HDD 80 SAMSUNG 7200 obr/min 8 MB Bufor Cache 2 x 256 DDR RAM Kingston 400 Mhz Wspomniany wentylatorek Zasilacz Tracert ATX 450 Watt Jakie macie opinie o tych GlacialTech-ach? Przyjmę do wiadomości nawet te negatywne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Nawed to są dobre coolery ale co stego że się kręci 2500 obrotów mój 80 kręci się 2400 i nie robie problemu A tak to jaki tam jest wentylator 60 czy 70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 8 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2004 Moze powinienes pomyslec o jakis wentylatorkach do obudowy?? Jeden z przadu wciagajacy powietrze i drugi z tylu, wyciagajacy. No i moze jakas pasta termoprzewodzaca lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...