irek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Wczoraj zlozylem kompa. Po uruchomieniu slysze pik, cisza pik, winda startuje, wgrywam stery do mobo, DX9b, restartuje kompa, wgrywam nastepnie stery do grafiki, restart, ekran bootowania windy a potem zwis. Bez instalacji sterow do grafy wszystko dziala! Co moze byc przyczyna?? PROSZE O POMOC!! DANE Z FLASHMENU Bios version nVidia-nForce-6A61BA1BC-22 Flash Rom Type 4M_BIOS BIOS BUILD DATE 12-24-2020 moze to cos z Biosem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Sprobuj innych sterow, zarowno do grafy jak i mobo. Pobaw sie w biosie FastWrites, ustawieniami szybkosci AGP, AGP Speed Spectrum na disabled. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 przeflashuj biosik na najswiezszy ustaw na twardo agp x8 jesli cos kreciles zapodaj standardowe ustawienia. wylacz fast writes tak jak juz slusznie zauwazyl Ent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 jestem ciekaw czy ci sie uda. mnie na plycue abita NF7S i Radeonie 9600pro robily sie podobne rzeczy, wyglada na to ze po prostu niechca wspolpracowac ze soba :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 a ja mialem 9600 na abicie i dzialal ... wylacz wszystkie AGP SPectrumy i te inne .. a co do Fastwrites to sprawdz obie wersje ON i OFF .. bo ta opcja + radek 9600 to rozne zonki robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 NO I JUZ PO PROBLEMIE!!! AKTUALIZACJA BIOSU DO WERSJI 2.4 POMOGŁA!!! FastWrites- ON AGP Speed Spectrum na disabled AGP 8X - na sztywno bios DO NF7-S V 2.0 pobralem ze strony ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/n..._2.0/nf7d24.exe DZIĘKI ZA POMOC!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Problem znowu sie pojawil :) Dzis odpalam kompa ladowanie windy i zwis!! Po wejsciu do trybu awaryjnego odinstalowaniu sterow do grafy wszystko dziala !! Zainstalowalem program HDD HEALTH i w zakladce health mam cos takiego "UltraDMA CRC Error Count attribute is very low! Check the IDE cable, PCI frequency and system drivers." Czy to moze byc przyczyna?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...