ilubek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Witam Mam nietypowe pytanko. Jak to jest z nowymi wentylami. Czy nowe wentyle muszą się na początku "dotrzeć" i dopiero po jakimś czasie chodzą cicho ? Kupiłem wentyle MR Fan 80-Ultra Silent Global Fan - 35,90 zł sztuka. Podobno bardzo ciche - 16dBA . Podłączyłem, chodzą jak traktory. Głośniej od moich poprzednich wziętych ze zwykłych tanich zużytych zasilaczy. Czy jak się "dotrą" to będą ciche, a może wtopiłem kupę kasy w badziew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Raczej watpie zeby mialy sie one docierac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 mój to sie tak zatarł że teraz jest głośniejszy niż na początku, więc wątpie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 ihmo jakiś badziew dostałeś.Sprawdź na ile chodzi obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 trzeba bylo doplacic 10zl i kupic Arctic Cooler za 45zl sa cichutkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Ja dzisiaj zamowilem dwa takie wentylatorki . Z tego co czytalem i sie pytalem na forum, to na srednich obrotach sa nieslyszalne, a na maksymalnych daje sie je slyszec. No ale zobaczymy co bedzie jak przyjda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr182 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 No właśnie wchodze na forum żeby poszukać jakiegoś dobrego wentyla na tył obudowy , a tu już pierwszy temat i mam odpowiedż. Jak już bedziecie mieli Arctica to napiszcie jak się sprawuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Nie w tym poscie, ale bladzio napisal: LuX ten swiecacy mam takze go nabylem na allegro od tego goscia tyle ze on jest u mnie od spodu PSU i chodzi na 2 biegu dmucha bardzo dobrze i go nie slychac wogule , na trzecim dmucha super ale jest juz delikatnie slyszalny do obudowy jest naprawde spoko tyle ze troche on gruby jest 35 mm :/ Wiec na podstawie jego opini zamowilem sprzet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Czyli wtopiłem kasę w badziew Ech :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Nie w tym poscie, ale bladzio napisal: LuX ten swiecacy mam takze go nabylem na allegro od tego goscia tyle ze on jest u mnie od spodu PSU i chodzi na 2 biegu dmucha bardzo dobrze i go nie slychac wogule , na trzecim dmucha super ale jest juz delikatnie slyszalny do obudowy jest naprawde spoko tyle ze troche on gruby jest 35 mm :/ Wiec na podstawie jego opini zamowilem sprzet :) W jeszcze innym temacie reed pisał, że posiada takie 4 sztuki i nie był zadowolony :? niestety cisza to pojęcie względne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Czyli wtopiłem kasę w badziew Ech :!: kupiles je nowe?? czy uzywane ?? :| zmniejsz im obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 POsiadam w budzie 5 tych AC Pro 2L i luzik :-) na srednich obrotach wieja moim zdaniem ok a wcale nie sa glosne (jeden byl jak je kupilem rzezilo w nim lozysko ale po jednym dniu przestalo) Ale rzeczywiscie cisza to pojecie wzgledne jednemu odpowiada drugiemu nie... Ja wyciszalem kompa tak ze zamienilem fortrona na enermaxa i jakies wentyle sunnona 80mm na te AC i jestem bardzo zadowolony da sie nareszcie spac :) Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 kupiles je nowe?? czy uzywane ?? :| zmniejsz im obroty Kupiłem nowe i zmniejszyłem obroty, ale i tak chodzą głośniej od zwykłych Więcej o moim wyciszeniu" TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...