Skocz do zawartości
ilubek

Czy nowe wentyle muszą się "dotrzeć"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nietypowe pytanko.

Jak to jest z nowymi wentylami.

Czy nowe wentyle muszą się na początku "dotrzeć" i dopiero po jakimś czasie chodzą cicho ?

Kupiłem wentyle MR Fan 80-Ultra Silent Global Fan - 35,90 zł sztuka.

Podobno bardzo ciche - 16dBA .

Podłączyłem, chodzą jak traktory.

Głośniej od moich poprzednich wziętych ze zwykłych tanich zużytych zasilaczy.

Czy jak się "dotrą" to będą ciche, a może wtopiłem kupę kasy w badziew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w tym poscie, ale bladzio napisal:

LuX ten swiecacy mam takze go nabylem na allegro od tego goscia tyle ze on jest u mnie od spodu PSU i chodzi na 2 biegu dmucha bardzo dobrze i go nie slychac wogule , na trzecim dmucha super ale jest juz delikatnie slyszalny do obudowy jest naprawde spoko tyle ze troche on gruby jest 35 mm :/

Wiec na podstawie jego opini zamowilem sprzet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w tym poscie, ale bladzio napisal:  

LuX ten swiecacy mam takze go nabylem na allegro od tego goscia tyle ze on jest u mnie od spodu PSU i chodzi na 2 biegu dmucha bardzo dobrze i go nie slychac wogule , na trzecim dmucha super ale jest juz delikatnie slyszalny do obudowy jest naprawde spoko tyle ze troche on gruby jest 35 mm :/

Wiec na podstawie jego opini zamowilem sprzet :)

W jeszcze innym temacie reed pisał, że posiada takie 4 sztuki i nie był zadowolony :? niestety cisza to pojęcie względne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POsiadam w budzie 5 tych AC Pro 2L i luzik :-) na srednich obrotach wieja moim zdaniem ok a wcale nie sa glosne (jeden byl jak je kupilem rzezilo w nim lozysko ale po jednym dniu przestalo) Ale rzeczywiscie cisza to pojecie wzgledne jednemu odpowiada drugiemu nie... Ja wyciszalem kompa tak ze zamienilem fortrona na enermaxa i jakies wentyle sunnona 80mm na te AC i jestem bardzo zadowolony da sie nareszcie spac :)

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi