dvd Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Jestem w sieci osiedlowej za firewall'em i chciałem przekierunkowanie portów ale admin się nie zgodził :(. Łącząc się za pomocą Direct Connect pod jakiś hub miałem zawsze "passive mode" więc postanowiłem poszukać coś o tym, wpisałem na hube +help i poczytałem o "passive mode" spoko był link do porgramiku No-IP DUC ściągłem. Tylko na konfiguracji się zaciołem. Czy jest możliwość przez ten program/servis zrobić przekierunkowanie portów, jeśli tak to jak??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Niemozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Czy jest możliwość przez ten program/servis zrobić przekierunkowanie portów, jeśli tak to jak???Ten program sprawdza co określoną ilość czasu czy IP publiczne sie nie zmieniło , jeżeli tak to wysyła nowe IP do servera DNS i dzięki temu mamy stałą domene na zmiennym IP . Dodam jeszcze że ten program sprawdza się tylko i wyłącznie na serverze . A tak jak powiedział sgj za pomocą tego programu nigdy nie będziesz ACTIVE na DC++ . Do tego trzeba zrobić forward portów na serverze , a to już działka admina. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...