symbiont Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Dzis zajzalem do szuflady no i moim oczom ukazaly sie dwa moba pierwsze z Pentiakiem 75 a drugie z sx`em 25Mhz... poczatkowao chcialem wskrzesic sx`a ale nie mam grafiki na ISA a i z ramami bylby problem sytuacja z Pentiumem wyglada lepiej bo plyte, cpu+cooler,gpu (S3 VirgeDX od super grace) i ram, mam pod reka, no i oczywiscie obudowka w standardzie AT (w ktorej siedzi jeszcze cel 366) wyrwalem cela z plyta wsadzilem plytke z P75 wrzucilem simmy i Virge`a, sledzia z com1, com2 (chyba dobrze podlaczylem) dwoch dosc waznych czesci nie mam (FDD i HDD) ale liczylem na minimum czyli odpalenie bios (i tu pytanko czy plyta wstanie bez tych dwoch komponentow) ale nici jedynym oznakiem zycia, a raczej konwulsja bylo pol obrotu wiatraka na CPU... ja byscie mieli pomysly po prosze dzieki z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 czasami zaluje ze sprzedalem swoja k5 166 32 ram 1,7 hd ,jestem fanem starych gierek a nie wszystkie z nich smigaja na starych sprzetach :((((((((((( :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 czasami zaluje ze sprzedalem swoja k5 166 32 ram 1,7 hd ,jestem fanem starych gierek a nie wszystkie z nich smigaja na starych sprzetach :((((((((((( :evil: :twisted: OCZYWISCIE CHODZILO MI O NOWSZE KOMPUTERY EHHH :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 ja tez jestem fanem starych gierek byl to jeden z powodow wskrzeszania ale mimo wszystko prosze o porady (graham masz sx`a... czego chciec wiecej do klasyki???? :roll: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 niestety nie mam juz tego kompika , wiesz znalazlem instrukcje do biosu i gwarancje wiec tak mnie wzielo na wspomnienia ehhhh zaraz sobie dopisze do profilu date sprzedazy ........ a apropos twpjego kompa sprawdzales zasilacz ? moze spalily sie ramy ale to chyba byloby wyczuwalne heh napewno hmmm.......... wiesz to stary sprzet wiec wszystko jest mozliwe ..... moze aktualka biosu hihih :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 tak wg mnie tak bez hd i fdd komputer powinien wstac przeciez najpierw image biosu jest dekompresowany do ramu wiec ........ :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 komp bez fdd i hdd powinien odpalić beż żednego problemu. Wczyta Bios zrobi kilka innych bajerków i stanie bo nie będzie miał się z czego dalej uruchomić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Mam do tej pory P75 :-) Chwilowo pożyczyłem znajomym do pisania w Wordzie, ale mniejsza o to. W każdym razie wstać powinien na 100%, sądząc po tym, że wiatrak nie zakręcił tylko ledwo ruszył to źle podłączyłeś zasilanie (tylko sie nie obraź :) ) do płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 miales racje to bylo zasilanie (to jest moj pierwszy AT do ktorego sie zabieram) teraz sie kreci wiatrak ale co mi po tym jak plyta nie wstaje probowalem wyczyscic bios nic pozniej myslalem ze to gpu ale tez chyba nie bo przelecialem nia po wszystkich slotach pci (sprawdze ja pozniej jeszcze na moim terazniejszym) moze byc jeszcze ram ale tego juz nie moge sprawdzic... szkoda ze ta plyta nie ma pipsow albo zle podlaczylem pc speaker nie mam tez dokumentacji bo byla kupiony u adaxa i nie da sie sprawdzic nawer jaka to plyta ale wyglada na sprawke intela macie jakies pomysly??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Pomysł mam taki, że podłączając źle zasilanie do płyty mogłeś ją uszkodzić :-/ Rzadko się zdaża ale raz tak miałem. Więcej Ci chyba nie powiem bo musiałbym ją zobaczyć :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 chyba jednak jest walnieta ale nie od zlego podlaczenia zasilania... przypomnilao mi sie ze wczesnij mialem z nia problemy i pozniej gdy chcilem bozucic dodatkowe 32 ramu juz sie nie obudzila szkoda bo byl to dobry comp... :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Pomysł mam taki, że podłączając źle zasilanie do płyty mogłeś ją uszkodzić :-/ Rzadko się zdaża ale raz tak miałem. Więcej Ci chyba nie powiem bo musiałbym ją zobaczyć :-/ Jak dla mnie to się nie zdarza rzadko - tylko zawsze jak źle podłączysz napięcie - płyta sie poprostu spaliła :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...