motofan Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Witam wszystkich i przechodzę do meritum :) Otóż mam zamiar kupić sobie myszkę jak w temacie i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z posiadachy tej myszy miał do czynienia z Logitechem MX700 i jego precyzją i czy jest duża różnica w sensorze tych myszy (odczuwalna).Poza tym wszędzie w materiałach na temat tego A4Techa jest podane że mysz ma 800CPI a nie DPI czyli w calach.Nie jest to jakaś podpucha?Prosiłbym posiadaczy o opinie.I czy ta mysz nadaje się spokojnie do gry w FPP szybkie? Oczywiście nie profesjonalnie.Thx za odpowiedzi. P.S Wiem że było kilka tematów o tej myszy ale w żadnym nie był poruszany temat który mnie interesuje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 W kwestii optyków A4Tech'a mogę powiedzieć tylko jedno: kulkowy Logitech był w moim przypadku dużo lepszy, teraz mam zwykłego optycznego logitecha i jest po prostu świetny. W FPP może nie gram za dużo, ale w Warcrafta 3 gra się na niej nieporównywalnie lepiej niż na A4. Poza tym Mouse Acceleration w sterownikach to świetna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Właśnie o to chodzi że nie chcę absolutnie myszy kulkowej bo to jest porażka,teraz mam a4techa radiowego ale z kulką i precyzja jest straszna,nie mogę nic w paincie zrobić albo trafić w przeciwnika w grach.Dlatego chcę koniecznie optyka,najlepiej radiowego a że nie mam więcej niż 140zł do wydania to zdecydowałem się na tego RP-680. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 daruj sobie ;-) i optycznego a4techa i myszki radiowe raczej też,,, za ~70zł mozesz kupic oem (black label) Logitecha, na kabelku ale optycznego i chyba 520dpi,, do takiego grania wystarczy, myszka super lezy w reku i pracuje sie z nią genialnie, na prawde super wrażenie,, pozostaje tylko dyskusyjna kwestia czerwonego podświtlenia, które, jak mi się wydaje, w nocy musi troszkę drażnić,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 O tą http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7905 mysz ci chodzi? Myślałem o niej,nawet ją miałem w ręce ale jest trochę za mała jak dla mnie i preferuję myszy tylko dla praworęcznych,są wygodniejsze moim zdaniem niż dla wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Ja bym na Twoim miejscu sie nie zastanawiał - dorzuć 70zł i kup MX510. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 A co myślicie o tej : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Ja bym na Twoim miejscu sie nie zastanawiał - dorzuć 70zł i kup MX510. Najtaniej jak widziałem MX510 to 230zł :(.A szkoda bo ta mysz najbardziej by mi odpowiadała :twisted: Ewentualnie ta jest jeszcze w zasięgu : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8775 ale nie wiem czy jednak MX510 nie byłaby lepsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Jestem posiadaczem tego A4techa i musze powiedzieć iż sie zawiodłem. po 1 mysz jest w miarę dobrze wykonana tzn. nic nie skrzypi choć nóżki którymi porusza sie po podkładce sa po prostu do d.... po 2 co do czułości to nie mam żadych zastrzeżeń. na koniec jedna wada (nie wiem czy to tylko u mnie) w tej myszy sa jakieś problemy z jej sterownikiem. jak gram to potrafi mi wszystko stanąć, kursor znika, wychodzi mi do pulpitu i np. otwiera 100 wordów (mam ustawione w Biuro Office otwieranie Worda i Exela) i za cholere nie da sie tego wstrzymać. Wyłączyłem całkowicie tą funkcję Biuro Office a problem nadal występuje tzn. teraz wyskakuje i cos tylko miele. Może miał ktoś podobne przejścia? Czym to może byc spowodowane? Czyzbu sterownik a moze jakiś konflikt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Logitech optyczny OEM 70zł. Albo MX510 za te 230zł. Z obu będziesz zadowolony. Ja innego wyjścia w tej sytuacji nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ja mam tą myszkę i jestem bardzo zadowolony. Testowałem również logitecha mx700 i dałem sobie siana. A4 tech jest lepiej wykonany (mx700 się ściera na grzbiecie od używania - nie piszcie, ze to nie prawda - widziałem na własne oczy) Ta mysz + najnowsze sterowniki = zero problemów (poprzednie były skopane i miałem takie problemy jak MI4 - ściągnij stery z www.a4tech.com) Jeżdżę nią na zwykłej szmaciance za 2zł. Robię w grafice 2D i 3D (pełen obrót myszą to w moim przypadku jakieś 2cm!) i nie mogę narzekać na precyzję. Myszka jest posłuszna i dokładna. W gry oczywiście tez czasem pociupię i nie narzekam (żadne tam pr0 wymysły - gram dla przyjemności, głównie w FPP). Lepsze klawisze dodatkowe niż w logu (w pełni konfigurowalne - świetne oprogramowanie) Oprogramowanie po polsku (Logitech ma Polskę w d...) Niezbyt prądożerna (na dołączonych akumulatorkach, bez doładowywania trzyma spokojnie ponad 4 dni) Ciągłość pracy - masz ładowarkę w odbiorniku, podczas gdy używasz myszy jedna para akumulatorków pracuje, druga się ładuje (polecam połączenie przez USB - zauważyłem że szybciej niż przez PS2). Jak się rozładują w myszce, po prostu podmieniasz i jedziesz dalej. Logitecha trzeba odstawić na ładowarkę :( Lepszy support w A4techu - Logitech do dzisiaj nie wydał na przykład głupich sterowników pod win2003 - trzeba kombinować. Weź pod uwagę, że większość opinii na tym forum pochodzi od użytkowników, którzy nie mieli tej myszki w ręce. Zapatrzeni w swoje Logitechy, nie dopuszczają myśli, że A4 może być równie dobre. Nie wiem jak się sprawdzi w pr0 wymysłach, ale wierz mi przeszedłem na niej splinter cella, max payne, kończę far cry, gram w ut2003 i jest po prostu świetna. Ja używałem obu i nawet gdyby były w tej samej cenie nie wziąłbym logitecha. Szkoda, że większośc serwisów olewa innych producentów niż logitech i microsoft i nie można znaleźć porządnej recki tej myszy na necie. Jest to rodzaj snobizmu, którego nie rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 To mówisz majkelus, że miałes to samo co ja?!?!?!? Te najnowsze stery z 31.03.04 Version: 7.60.0.2 pomogą????? oby tak było bo to jest mocno wkurzające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Acha,dzięki śliczne za odpowiedzi,szczególnie majkelusowi za opis :).Na 90% biorę tego A4techa bo jednak mam teraz mysz bezprzewodową i wracać do kabelka to mi się nie uśmiecha. Bardzo chętnie bym wziął tego Logitecha BT58 black ale ta mysz wybitnie nie pasuje mi do dłoni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Jako użytkownik starszej (mniej wypaśnej) siostry tego A4techa, z czystym soomieniem polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 a moze microsoft whell mouse optical za 55PLN ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 To mówisz majkelus, że miałes to samo co ja?!?!?!? Te najnowsze stery z 31.03.04 Version: 7.60.0.2 pomogą????? oby tak było bo to jest mocno wkurzające. Powinny pomóc. Moje kłopoty miałem z RP-480, ale wygladały podobnie do twoich, a jako że te dwie myszy mają tą samą optykę wspomniałem i o nich. Z RP-680 od początku wszystko było ok. Wbrew pozorom, dużo daje wybór pada. Twierdzenie, że optyki działają równie dobrze na każdej powierzchni to mit. Jak dla logitecha najlepsza będzie biała kartka, tak dla A4techa już nie za bardzo. A4 najbardziej lubi podkładki niebieskie i zielone,gładkie, matowe; najmniej zaś błyszczące, czerwone i wzorzyste. W jasnych odcieniach, nieznacznie zmniejszą zużycie baterii. Ze swojej strony polecam niebieską szmaciankę - tanio i dobrze. P.S. Odbiornik radiówki, bardzo częsta przyczyna kłopotów, musi stać co najmniej 20cm od innych urządzeń elektronicznych. Znam przypadki, kiedy ludziom wariowały myszki gdy leżąca obok komórka zaczynała dzwonić. Może MI4 masz za blisko monitor, albo coś innego. Wiem że lamerska rada, ale sprawdź. Nieraz najbardziej oczywiste rzeczy są przyczyną bezsennych nocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Ze swojej strony polecam niebieską szmaciankę - tanio i dobrze.Taką tez używam. P.S. Odbiornik radiówki, bardzo częsta przyczyna kłopotów, musi stać co najmniej 20cm od innych urządzeń elektronicznych. Znam przypadki, kiedy ludziom wariowały myszki gdy leżąca obok komórka zaczynała dzwonić. Może MI4 masz za blisko monitor, albo coś innego. Wiem że lamerska rada, ale sprawdź. Nieraz najbardziej oczywiste rzeczy są przyczyną bezsennych nocy A odbiornik mam położony pod monitorem - to źle??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 A ja mam żelową zieloną pokładkę więc chyba będzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 MI4: czy sterowniki pomogły? Co do podkładek to też nie popadajmy w histerię :D Mysz bedzie działać na wszystkim. Tylko, że na przykład na litym drewnie (takie mam biurko), czasami kursor ma tendencję do przeskakiwania - nierówna faktura drewna i rys słojów robią swoje (biurko sobie robiłem sam i jeszcze nie jest skończone, wymaga wyszlifowania i malowania). Poza tym po podkładce lżej się porusza. Te kolory to po części wynik moich prób, po części stanowisko supportu A4techa. Ale to tylko podpowiedź, a nie nie jakieś special requirements :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 moto fan - tak o tego logiego i chodziło :-] szkoda że nie pasuje, super myszka, majkelus - co do optyki logiego - u mojego taty jest podpięty do kompa ktory wyswietla na tv, mysz ma 3-4m przelotke więc jeździ po wszystkim, nikt za nią z podkładką nie śmiga,,, testowałem na niemal czarnych dźinsach, na kolanie ;-) na jasnych dźinsach również na kolanie, na zielonym jasnym misiowatym dywanie, na jasnej kanapie, i uwaga! - po posrebrzanej tacy ;-) i mysz lata bez różnicy, dosłownie po wszystkim :-) po dywanie trzepałem w fpp, n kolanie klikałem w win, z ~2,5m jżdżąc po kanapie zapuszczałem filmy, mówie ci że to jest dopiero optyka :-] pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Gratuluję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 No i kupiłem,mycha jest zajefana,bardzo fajnie wykonana,tylko miałem problem z podkładką,ale znalazłem starą pomarańczową podkładkę z apteki :) i działa pięknie.Odświerzanie zmierzone średnie ma 95Hz , wpoprzedniej kulowej bezprzewodowaej miałem średnie 88Hz.Różnica mimo że mała to odczuwalna.Jestem zadowolony.Za mychę dałem 120zł.Myślę że za tą cenę nie ma nic lepszego bez kabelka.Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 majkelus MI4: czy sterowniki pomogły? Gdzie tam pomogły. Zainstalowałem te nowe z 31.03.04 Version: 7.60.0.2 i du...a!!! nawet przestawiłem odbiornik z dala od wszystkich urządzeń i dalej to samo. nie wiem czy to wima sterowników (najprawdopodobniej) czy tez mysz jest walnięta??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MI4 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Motofan czy możesz przetestować swoją myche i powiedziec czy nie robią się u Ciebie takie kwiatki. Ja mam ja obenie podłączoną pod PS2. Sprawdx przede wszystkim jak się zachowuje w grach. Dzięx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Możliwe, że i jest padnięta. Sprawdzałeś na usb? Odinstaluj w ogóle stery. Wtedy będziesz wiedział, czy problem jest w sofcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 No i kupiłem,mycha jest zajefana,bardzo fajnie wykonana,tylko miałem problem z podkładką,ale znalazłem starą pomarańczową podkładkę z apteki :) i działa pięknie.Odświerzanie zmierzone średnie ma 95Hz , wpoprzedniej kulowej bezprzewodowaej miałem średnie 88Hz.Różnica mimo że mała to odczuwalna.Jestem zadowolony.Za mychę dałem 120zł.Myślę że za tą cenę nie ma nic lepszego bez kabelka.Polecam.To są dane odczyty przy połączeniu przes PS/2 czy USB? Bo na USB nie powinno się wachać=lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 To są odczyty z USB i mam średnio 99HZ.Sprawdzę wieczorem w gierkach ale musze powiedzieć że mysz chodzi średnio,potrafi się zgubić a mam już 4 podkładkę :( Nawet kartki papieru białej używałem i średnio.Jakie wy macie do niej podkładki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Właśnie w tej chwili normalnie LOL.Myszka leży sobie,nie dotykam jej a tu kursor zaczyna SAM się przesuwać w prawo.Co jest kurczę??????? Miał ktoś coś takiego u siebie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...