Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Mam do was prośbę a raczej pytanie: Otóż kupiłem dzisiaj nową karte graficzną GF4 ti4200 64ddr tvout firmy prolink (miałem mx400 64mb tez prolinka) zaraz po przyjezdzie sprawdziłem czy wszystko chodzi było ok (miałem wtedy winde se) ale pomyslałem czemu by nie wrzucic xp tak zrobilem wszystko poinstalowalem ale xpek okazał się nie za ciekawym systemem wiec postanowilem spowrotem wrzucic 98se i oto co sie dzieje: uruchamiam kompa z dysku startowego formatuje dysk c i d uruchamiam setup.exe i widze CZARNY EKRAN. Spróbowałem to samo uruchamiajac z dysku CD było dokładnie to samo czarny screen w momencie kiedy scandisk ma sprawdzac dyski. Więc wrzuciłęm starą karte i wszystko poszło. Powtarzam ze XP instaluje sie bezproblemowo. Czy może mi ktoś powiedzieć czemu tak się dzieję moze mam cos zle w biosie ustawione albo moze "te typy tak maja" ;) chociaz watpie. Dodam ze jak zainstaluje windowsa na starym gf mx400 to potem wkladam tego ti4200 i wszystko smiga az milo szybko i stabilnie. O co tu chodzi?? 8O z góry dzięki za odpowiedzi będe za nie wdzięczny Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Moze zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Moze zasilacz? co ty 300W by nie dało rady?? niemam zadncyh dodatkowych rzeczy typu lampy podpientych tylko to co widzisz w opisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 a czy ten nowy twoj gf4 obsluguje magiczna rozdzielczosc 640:480 :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 hehehe... pewnie że obsługuje i nie tylko takie obsługuje też 1600x1200x32 :twisted: :twisted: bardzo ładnie gierki w tym rozdziale wyglądają dzięki za pomoc już dałem sobie rade wystarczyło wydac polecenie zamiast "setup.exe" to "setupcor.exe" poszło bez szemrania thx for Bartek za tą radę!!! pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Bazyl_ Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 nic nowego to jest j..... problem wszystkich GE od 4MX po 4Ti>mam ten sam problem. Na niektórych płytach głównych te karty tak dziwnie się zachowują ponoć pomaga zainstalowanie windy przez polecenie setupcore ale ja tego nie sprawdzałem kupiłem sobie tanią kartę na agp jakieś S3trio :D i sobie jakoś radzę z tym problemem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 nic nowego to jest j..... problem wszystkich GE od 4MX po 4Ti>mam ten sam problem. Na niektórych płytach głównych te karty tak dziwnie się zachowują ponoć pomaga zainstalowanie windy przez polecenie setupcore ale ja tego nie sprawdzałem kupiłem sobie tanią kartę na agp jakieś S3trio :D i sobie jakoś radzę z tym problemem jeśli rzadko reinstalujesz system to mozesz sobie przemieniac karty na ten czas ale jesli robisz to czesto to nie jest to wskazane bo bardzo cierpi port AGP a polecenie setupcor.exe działa bezproblemowo!!! a chyba mniej roboty jest wpisac 3 literki więcej niż przemieniac karty :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 wpisz zamiast setup.exe setucor.exe i proble z glowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 wpisz zamiast setup.exe setucor.exe i proble z glowy wiem wiem już to zrobiłem wszycho dziła :twisted: ale thx za zaintersowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...