Skocz do zawartości
5M@I_3[

Projekt chłodzenia wodnego - parę pytanek...

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.colisa.com.pl

http://www.discus.com.pl/sklep/default.php

http://www.aquastyl.one.pl/

:) tam mozna TeORetyCznie dostac cale palety pompek hydora apropo ta 280 l to zadna nowosc :P ale po co komus pompka ktora wydzila 50 w ceiepla :P trzeba byc cieplym zeby taka kupic , ja czekam i mam nadzieje ze sie szybko pojawia wszedzie mam zaklepane jak sie tylko pojawia jedzie do mnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dzieki, to mam 130zł w kieszeni ;) a co z zasilaniem pompy ? bo z tego co sie orientuje to sa zasilane oddzielnie... a jak wylacze kompa to bede musial wylaczyc pompe ? nie da rady inaczej ? :(

mozesz podlaczyc pompe przez przekaznik i będzie sie ona wlaczala/wylaczala razem z kompem .

pisal juz o tym reed w FAQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosty "schemat" typowego przekaźnika:

Dołączona grafika

Jedną z żył zasilających pompkę rozcinasz i jeden koniec łączysz z 2 a drugi z  3 (dobrze żeby była to faza- zero leci bezpośrednio do pompki). Pod 4 i 5 podłączasz 5 lub 12V (zależnie od tego na jakie napięcie jest przekaźnik).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kupi w samochodowych,nagrzewnice kadeta?,ile nuwka kosztuje,jakie ma kruce?

Nówka od samochodu, który nie jest już produkownay od baaardzo dawna? ciekawe ciekawe...

mozna jeszcze gdzieniegdzie w serwisach spotkac nowke kadetta , ale cena wacha sie w okolicach 120 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wronka, poczekaj jakiś czas, na allegro napewno sie pojawi jakaś odpowiednia aukcja ;)  

no mam nadzieje ze ta hydora to dobry wybor !

Po pierwsze jak już to ten hydor (niby to jest ta pompka, ale nazywa się Hydor Seltz L30 II). Po drugie bardzo dobry wybór o ile go gdziekolwiek dostaniesz :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostaniesz ale usisz poczekac :/ ja juz czekam ze dwa miechy :/ ale jestem wytrwały :/ chodz mialem juz chrapke na eheima z allegro za 235 zl :/ i teraz troche zaluje ze go nie wydrapalem bo nie wiem ile bede musial jeszce czekac :/ w sumie wszytko mnie blokuje przez tp ze nie mam pompke wszystko na nia czeka i juz :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@5M@I_3[

I) SPOSOB: napisz maile do www.colisa.com.pl i/lub www.discus.com.pl i/lub www.aquastyl.one.pl z zapytaniem kiedy beda te hydorki [jezeli ich nie ma, odpisza bo kiedys do nich pisalem]

II) SPOSOB: poszukaj na allegro [od czasu do czasu pojawiaja sie]

III) SPOSOB: odwiedz wszystkie akwarystyczne/zoologiczne w swoim miescie [moze gdzies jeszcze maja :) L30]

zycze powodzenia i udanych lowow :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, napewno tak zrobię :D ale jeszcze nie kupuję pompki, narazie będę miał nagrzewnicę i musze shrouda zrobić ! [wogóle mam kupę roboty i kasy mało, zobaczymy za tydzień albo 2 ! ;)]

!!! Proszę bardzo, odpowiedź ze sklepu Discus Mysiar :

"Niestety nie mamy tej pompki, z tego co wiem, to chyba nikt jej teraz w

Polsce nie sprzedaje, bo zapasy sie skonczyly importerowi " !!!

:(:(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh to lipa z ta pompka :?, wlasnie niedawno tez byly problemy z jej dostaniem ale importer w koncu sie zlitowal, moze niedlugo znowu to zrobi :)

kombinuj kasiore i uzbroj sie w cierpliwosc bo warto i wg mnie nie ma najmniejszego sensu przeplacac tyle za porownywalnego eheima 1250

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi