spider2000 Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 www.allegro.pl ;) a gdzie szukać tych pompek ? :P Hydor Seltz'ów L30? Teraz praktycznie nie do zdobycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Tu masz listę pompek hydrola http://www.4max.pl/producent.asp?pd=54 Widzieliście najnowszą wersją uciąge 2800l/h nazwa to hydrol SELTZ L-40 II fajna i cena 270zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 http://www.colisa.com.pl http://www.discus.com.pl/sklep/default.php http://www.aquastyl.one.pl/ :) tam mozna TeORetyCznie dostac cale palety pompek hydora apropo ta 280 l to zadna nowosc :P ale po co komus pompka ktora wydzila 50 w ceiepla :P trzeba byc cieplym zeby taka kupic , ja czekam i mam nadzieje ze sie szybko pojawia wszedzie mam zaklepane jak sie tylko pojawia jedzie do mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 no dzieki, to mam 130zł w kieszeni ;) a co z zasilaniem pompy ? bo z tego co sie orientuje to sa zasilane oddzielnie... a jak wylacze kompa to bede musial wylaczyc pompe ? nie da rady inaczej ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 no dzieki, to mam 130zł w kieszeni ;) a co z zasilaniem pompy ? bo z tego co sie orientuje to sa zasilane oddzielnie... a jak wylacze kompa to bede musial wylaczyc pompe ? nie da rady inaczej ? :(mozesz podlaczyc pompe przez przekaznik i będzie sie ona wlaczala/wylaczala razem z kompem . pisal juz o tym reed w FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 "przekaznik" ??? Czyli WC ma na poczatek wygladac tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Prosty "schemat" typowego przekaźnika: Jedną z żył zasilających pompkę rozcinasz i jeden koniec łączysz z 2 a drugi z 3 (dobrze żeby była to faza- zero leci bezpośrednio do pompki). Pod 4 i 5 podłączasz 5 lub 12V (zależnie od tego na jakie napięcie jest przekaźnik). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Czy kupi w samochodowych,nagrzewnice kadeta?,ile nuwka kosztuje,jakie ma kruce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Czy kupi w samochodowych,nagrzewnice kadeta?,ile nuwka kosztuje,jakie ma kruce? Nówka od samochodu, który nie jest już produkownay od baaardzo dawna? ciekawe ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Czy kupi w samochodowych,nagrzewnice kadeta?,ile nuwka kosztuje,jakie ma kruce? Nówka od samochodu, który nie jest już produkownay od baaardzo dawna? ciekawe ciekawe... mozna jeszcze gdzieniegdzie w serwisach spotkac nowke kadetta , ale cena wacha sie w okolicach 120 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 a gdzie taki przekaźnik można kupić ? zaopatrzyłem się w coś takiego : To tak na początek... do tego załącze Hydora L30 i blok Nukleona N2v2 ! zobaczymy jak bedzie dzialac... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 pamietaj ze pomiedzy nagrzewnica a wiatrakiem musi byc minimum 3cm odstepu , wtedy shroud w pełni spełnia swoją role Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 ooo dobra uwaga, bo juz bym blad zrobil ! ;) a co z tym przelacznikiem ??? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 To skad wy macie w takiej dobrej jakości?. UP: Co myślicie otej chłodnicy warto?. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25182802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 "odrestaurowane" na przykład moich 2 kumpli wzięło ze szrotów i odnowiło ! teraz są w idealnym stanie :D trzeba troche poszukać, czasem na allegro się znajdzie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 z czyszczenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 To skad wy macie w takiej dobrej jakości?. UP: Co myślicie otej chłodnicy warto?. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25182802 poczytaj opini uzytkownikow kadetow i zobaczysz czy warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Kurde ale cena,wyskoczyła,za tą cene tobym juśz nuwke dorwał,ja do szrotu mam ok40k,i takiego małego,więc nie robi:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 a ja polece dla odmiany nagrzewnice od record'a :) ps. Hydor L30 spoko dobry wybor pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 wronka, poczekaj jakiś czas, na allegro napewno sie pojawi jakaś odpowiednia aukcja ;) no mam nadzieje ze ta hydora to dobry wybor ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 wronka, poczekaj jakiś czas, na allegro napewno sie pojawi jakaś odpowiednia aukcja ;) no mam nadzieje ze ta hydora to dobry wybor ! Po pierwsze jak już to ten hydor (niby to jest ta pompka, ale nazywa się Hydor Seltz L30 II). Po drugie bardzo dobry wybór o ile go gdziekolwiek dostaniesz :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladzio Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 dostaniesz ale usisz poczekac :/ ja juz czekam ze dwa miechy :/ ale jestem wytrwały :/ chodz mialem juz chrapke na eheima z allegro za 235 zl :/ i teraz troche zaluje ze go nie wydrapalem bo nie wiem ile bede musial jeszce czekac :/ w sumie wszytko mnie blokuje przez tp ze nie mam pompke wszystko na nia czeka i juz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 sorty, źle mi sie napisalo - Hydora bez a ! :D Na 4max.pl wszystkie oprócz L30 są dostępne od ręki :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 @5M@I_3[ I) SPOSOB: napisz maile do www.colisa.com.pl i/lub www.discus.com.pl i/lub www.aquastyl.one.pl z zapytaniem kiedy beda te hydorki [jezeli ich nie ma, odpisza bo kiedys do nich pisalem] II) SPOSOB: poszukaj na allegro [od czasu do czasu pojawiaja sie] III) SPOSOB: odwiedz wszystkie akwarystyczne/zoologiczne w swoim miescie [moze gdzies jeszcze maja :) L30] zycze powodzenia i udanych lowow :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 dzieki, napewno tak zrobię :D ale jeszcze nie kupuję pompki, narazie będę miał nagrzewnicę i musze shrouda zrobić ! [wogóle mam kupę roboty i kasy mało, zobaczymy za tydzień albo 2 ! ;)] !!! Proszę bardzo, odpowiedź ze sklepu Discus Mysiar : "Niestety nie mamy tej pompki, z tego co wiem, to chyba nikt jej teraz w Polsce nie sprzedaje, bo zapasy sie skonczyly importerowi " !!! :(:(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 eh to lipa z ta pompka :?, wlasnie niedawno tez byly problemy z jej dostaniem ale importer w koncu sie zlitowal, moze niedlugo znowu to zrobi :) kombinuj kasiore i uzbroj sie w cierpliwosc bo warto i wg mnie nie ma najmniejszego sensu przeplacac tyle za porownywalnego eheima 1250 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 no, cos czuje ze sobie poczekam na ta pompeczke.. :/ kasiora raczej nie problem będzie :) PS Eheim się tak nie grzeje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 to ze sie mniej grzeje to nie ma az takiego znaczenia bo nie bedziesz jej zatapial wiec cieplo nie trafi do wody :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 PS Eheim się tak nie grzeje :Pzdziwilbys sie , po kilku godzinach pracy byl bardzo cieply Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 kolejna odpowiedz ze sklepu Colisa [już bardziej optymistyczna :)] : "bardzo trudno dostać. będzie za dwa tygodnie" :D:D:D trzeba czekać ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...