Skocz do zawartości
Marcin5611

Rekord Świata - FX5600 w 2k3 3797pkt!(pierwszy na ORB)

Mozliwe jest 4k w 2k3 na Fx5600 non ultra?  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Mozliwe jest 4k w 2k3 na Fx5600 non ultra?

• Tak
      33
    • Nie
      27

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio pobilem swoj wlasny rekord(stary 3367pkt) w 2k3 na fx5600non ultra i dobiłem do 3797pkt

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2477091

Przydał by sie jakiś vmod na mem. Czy ktoś może widział w necie vmody do mojego Fx? A może ktoś ma pomysł jak zrobić jeszcze troche pkt??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orb jakos dziwnie swiruje. mam wynik na takiej samej grafie i na takich samych sterach i podaje mi normalnie taktowania. jak zawsze nie podobaja mi sie twoje wyniki i to juz nie chodzi o rywalizacje. nawet podawane przez ciebie taktowanie gpu mi smierdzi, bo nikt na swiecie tyle nie wyciagnal nawet z vmodem.

moj orb:

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2429661

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba wymysleć jakis sposób aby byłe pewny ze nie oszukuje i pokazuje te jego stabilne 500 na gpu i wsyzscy sie przekonaja tylko co on ma zrobć puki co to nie mamy nic oprucz 3dm który albo swiruje albo jakieś bufgi ma i nie jest to taka pewnosc której oczekuja tutejsi userzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dalej uwazam, ze to nie mozliwe, bo chlopaki po Vmodach wyciagaja ~420na gpu. pamieci fakt kreca sie ekstra, potwierdzilem to u siebie, ale reszta mi smierdzi. czemu orb nie podaje poprawnych zegarow?? identyczna, karta i identyczne stery !?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze to gpu od 5600 Ultra.. sie pomylili.. i przes przypadek nadali mu bios non ultra.. ale to by w sterach wykrywalo jako Ultra;/ hmm a kij to wie ;]

Hm...... ciekawe też tak myślałem ale przynajmniej na tej płytce zakrywającej GPU jest fx5600 i o ile pamietam rev.1. A oprócz tego taktowania to ciekawa jest temp. bez oc gpu325mhz=37-38stopni sprawdzane paluchem i odczyt ze sterow i radiator byl wmiare zimny a po o/c na jakies 490mhz temp45stopni

A mam zalmana ZM80c i dwa wentyle 80x80x25-2500obr

Zreszta kto chce niech wiezy kto niechce moze nie wieżyc zresztą popatrzcie na mój podpis (i tak nie uwieżycie) :lol: .

Ja sie ciesze ze moge grac w niektore nowe gierki z AA i Anizo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu orb nie podaje poprawnych zegarow?? identyczna, karta i identyczne stery !?

Ja też nie wiem czemu nie podake, ale jak uploadowałem swoje wyniki to też podawał jakieś bzdurne zegary :) Może przy pewnych kombinacjach sterownik-Karta graficzna = OC orb głupieje? Działo się to już dobre pare miesięcy temu i jak widzę, nic się nie zmieniło. A chciałem się zegarami pochwalić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu orb nie podaje poprawnych zegarow?? identyczna, karta i identyczne stery !?

Ja też nie wiem czemu nie podake, ale jak uploadowałem swoje wyniki to też podawał jakieś bzdurne zegary :) Może przy pewnych kombinacjach sterownik-Karta graficzna = OC orb głupieje? Działo się to już dobre pare miesięcy temu i jak widzę, nic się nie zmieniło. A chciałem się zegarami pochwalić :P

tylko i ja i marcin mam IDENTYCZNA karte i stery :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko i ja i marcin mam IDENTYCZNA karte i stery :!:

Niemiec u mnie na domyślnych ustaieniach bez o/c kompa(cpu i grafy) ORB nie podaje normalnych taktowań tak samo Aquamark3.

Możliwe że w najbliższych dniach przywędrują do mojego pc jakies ramy 466mhz to bede mógł podciągnąć proca i troche pkt wycisnąć(teraz zależy mi na 2k1 i Aquamark3)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie [ FX5600U rev II ] w porównaniu do tego sławetnego FX'a :lol: nie było czuć aż takiego kopa jak miał być... 15k w 3D marku ale przy taktowaniach 470/870 a Marcin ma 14k... tak samo 2003 - ~3900 to już przy bólach... może to słaby zasilacz był tego powodem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, niestety ale sprzedaje fx i rekordowjuz nie bedzie!! no chyba ze kupi go odemnie jakis o/c maniak.

Tutaj jeszcze jest dostępny screen z riva tuner z widocznym taktowaniem gpu 501mhz i mem 648mhz

rozmiar 110kb http://marcin5611.w.interia.pl/500mhz.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pracy kiedys sie bawilismy dreamami 5600 i GPU chyba na cos kolo 460 chodzily - to byly identyczne PCB jak 5600Pro - pewnie jakies odpadki 5600Pro z wgranym biosem od nonpro.

roznie bywa - zamiast tak usilnie meczyc Marcina5611, ze klamie poszukajcie lepszych egzemplarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...