Immortal Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Witam Od niedawna jestem posiadaczem płyty gł. ECS L4VXA2 z celeronem 2.0GHz Płytę kupiłem jako uzywaną ale są na nią jeszcze 2 lata gwarancji tak ze jest w miarę nowa, i mam nadzieje ze moje kłopoty nie sa zwiazane z płytą a raczej z czyms innym. Cały problem polega tym ze od momentu założenia nowej płyty cholernie zaczął mi sie wieszac komp. W Windowsie (98' II wydanie) pracuje stabilnie ale np. w grach cały system potrafi sie zaciąć na amen. Pierwszymi krokami zaradczymi była reinstalka windowsa, ale nic nie pomogła. Jedną z rzeczy która została jeszcze ze starego kompa (celeron 433) jest zasilacz (250W). Czy możliwe ze to własnie zasilacz nie wyrabia sie na nowej płycie z 5-krotnie szybszym prockiem, i stad te zwichy?? (zeby "odciążyć" zasilacz próbowałem juz odłączyć sprzet bez którego komp by sie odpalił, np.: dodatkowe wiatraki pozostałe po starym, podkręcanym kompie, cd-rom, itp. - bezskutecznie) A może to jakaś wada płyty głownej?? Jeśli ktos miałby jakis pomysł co może byc przyczyną moich kłopotów, bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 mozliwie ze to wina PSU jak masz mozliwosc pozycz od kogos jakis lepszy i sprawdz czy problem zniknie BTW masz nieregulaminowa nazwe topica LEPIEJ TO PORPRAW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 ehh, dzieki ze zwróciłes uwage, temat juz zmieniłem (dawno nie korzystałem z forum i juz sie zapomniało:) Co do zasilacza, to rzeczywiscie trzeba bedzie poszukac jakiejś 300... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 podłączyłem jeszcze jeden zasilacz tak ze teraz pracują dwa (o łącznej mocy 450W:) ), wiec pozostaje mi cierpliwie czekac czy komp sie bedzie dalej wieszac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 moze sie proc przegrzewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 39 *C to i tak przyzwoity wynik jak na celerona 2.0GHz (sprawdzałem przez SiSoftware Sandra zaraz po 2 godzinnej grze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 A moze to wina systemu. Przeinstaluj i zobacz moze bedzie lepiej chodzil s!!! Moze tez byc wina sterow np od pl. glownej badz grafy!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 wiec tak, system przeinstalowałem 3 razy, i to były pierwsze kroki jakie podjąłem, jednak to nic nie pomogło, poza tym wątpie zeby to była wina systemu, bo w windowsie sie nie zawiesza dopiero kiedy zaczynam np. grać. Sterowniki do płyty gł. dostałem na osobnej płycie cd, i z ich zainstalowaniem zadnej filozofii nie było: jedno klikniecie i instalacja poszła dalej sama. Natomiast sterowniki do karty graf. mam najnowsze ze strony nvidii (ver. 56.64_win9x_international) i z nimi nie miałem zadnych kłopotów, nawet na starym kompie. Tak jak napisałem w poprzednim poście, mój komp pracuje obecnie na dwóch zasilaczach, jeden (250W) obsługuje procesor+płytę gł.+wszystko co do niej podłączone (ram, grafika, itp.), a drugi zasilacz (200W) HDD, FDD, CD-ROM i dodatkowe chłodzenie. Póki co całośc sie nie wiesza, z tym ze jeszcze nie miałem czasu za bardzo pograc, i przetestowac czy obecne rozwiązanie spełniło pokładane w nim nadzieje :wink: Moze jutro znajde chwilke... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 ehh, jednak to był zasilacz. Cały dzisiejszy dzien komp chodził bez ani jednej zawiechy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...