japa Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Wszystko było pięknie, ale jak za długo jest dobrze to coś trzeba zepsuć...Zabrałem się do wgrywania nowego biosu zedytowanego za pomocą bioseditor. I niestety generalna klapa. Karta juz się nie podniosła. Co gorsza na stronie leadteka nie ma biosu do mojej karty A280 TD. Dlatego mam wielką prośbę do posiadaczy takiej karty. Jeśli ktoś ma do niej oryginalny bios lub może go ściągnąć z karty, to proszę o kontakt lub wysyłkę na moję skrzynkę. Wiem że jeszcze pozostaje serwis,ale chyba po coś to forum istnieje. Z góry dziękuję za pomoc. Z szukajki i googli już korzystałem, ale niestety bez pozytywnego efektu. Karta jest widoczna w WINXP, gdy uruchamiam go z kartą PCI, ale tylko w trybie awaryjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Daj mzoe jakis e mail czy cus. Bo nie mam ftp zeby ci to wrzucic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 jarpaz@gorzow.mm.pl Z góry dzięki :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 edytowales i pewnie zmieniles taktowanai i wgrales wersje AGPX4 zamiast agpx8 :D tez taki blad popelnilem ok 2tyg po kupieniu karty ale zrobilem kopie biosa i udalo sie wgrac go spowrotem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Cała operacja u mnie polegała na ściągnięciu z karty oryginalnego biosu, zmiany nazwy karty na GF4400 i wgraniu go do karty. Podejrzewam, że uczyniłem to nie najnowszą wersją programu i bios został zgrany z karty ze złymi wartościami : GPU 249 czyli OK ale RAM 1088 - niestety zauważyłem to po tym jak już karta przestała działać. Boję się że mogły sie uszkodzić pamięci. Niestety nawet zmiana taktowania na prawidłowe czyli 513 Mhz i próbie flashu nie daje żadnych efektów. Ale gdy uruchomię nvflash.exe /a to pokazuje mi że w systemie jest widoczna karta GF4200 LEADTEK, podobnie jak w windowsie w trybie awaryjnym, uruchomionym przy pomocy drugiej karty PCI. Ale przy próbie uruchomienia kompa z uszkodzoną kartą jako główną jest tylko długie niekończące się beeeeeep :cry: Dzisiaj odniosłem kartę do sklepu - jest jeszcze na gwarancji. Może mi się uda naprawić w serwisie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Trochę przekombinowałeś - ja swojego (już nie mojego) leadteka upadeowałem często zmieniając taktowania na ardziej stabile i nic sięnie działo. Zmiana nazwy karty była tu zbyteczna. Wystarczy tylko podniesienie taktowania za pomocą RVBiosEdit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...