azaz pl Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Panowie bardzo prosze o czybka pomoc juz od jakiegos czasu nie moge sie dostac na zaden server FTP dotad nie bylo mi to potrzebne jednak teraz zrobie wszystko zeby jak naszybciej wbic sie na pewien serwerek i sciagnac z niego 1.6gb plikow bo zaraz ich moze tam nie byc wiec prosze powiedzcie mi co moge zrobic zeby wykluczyc wszystkie przyczyny nie dzialajacego ftpa ktore moga byc z mojej winy odrazu poszedl bym do admina ale wciaz go nie ma jest to podzielona neo+ na 5 kompow jesli nikt nie ma zadnych pomyslow to czy znacie jakas kawiarenke internetowa z naprawde szybkim laczem i mozliwoscia wypalenia sciagnietych plikow ?? jezeli mozecie to podajcie mi mniejwiecej szybkosc polaczenia i adres takiej kawiarenki w warszawie gdzie sciagniecie i wypalenie tych 1,6 gb nie zajmie calego dnia :lol: o ile to mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 moze po prostu macie w sieci zablokowany port 21 czyli FTP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 no taz tak odrazu pomyslalem ale po namysle doszedlem do wniosku ze nie byl by chyba tak glupi zeby blokowac ftp na coz chyba poprostu musze go kiedys zlapac jak bedzie w domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 No to jak jesteś w sieci to ja bym na twoim miejscu zaznaczył w kliencie FTP w ustawieniach połączenia opcje "Użyj trybu pasywnego do transferu" Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Nie konieczie, ja rowniez jestem w sieci a ftp musze ustawic na active zeby zaczac sciagac. Wiec poprobuj obu opcji ;) bo nie wiadomo na jaki genialny pomysl wpadl twoj admin ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 nie tylko 21 musi byc odblokowany (na wyjsciu) jesli laczy sie passive mode to wybierany jest losowo port po ktorym beda lecialy dane.. wiec jesli np. admin chcial ograniczyc np p2p poprzez blokade portow powyzej (nie pamietam, ale chyba) 1500, to passive mode nie bedzie dzialal, a ten jest najczesciej uzywany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...