Certino Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Witam. Mam Geforce 3 ti 200 64MB od gaiwarda. Wgrałem bios. Wyskoczył napis ze wswzystko pomyślnie, wcisnąłem CTRL ALT DEL komp się zrestartował ale miga tylko kursor w lewym góenym rogu i nic więcej. Nawet nie ma informacji o karcie. Jak to zrobić ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbodzio Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Jedynym ratunkiem dla karty jest teraz wgranie starego biosu. Najlepiej jakbys mial biosy oryginaly od swojej karty,ale jesli wczesniej go nie nagrales na dysk to musisz skorzystac z innego kompa i na nim zrobic dyskietke startowa,nagrac tam flasha i biosa ktorego musisz poszukac gdzies na necie.Taka dyskietke musisz odpalic na swoim kompie i "na slepo" wlaczyc flashbiosa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 potrzebne do tego bedzie tesh karta graficzna na PCI..... przynajmniej tak mi sie wydaje..... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Raczej na pewno. ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Nie potrzebna jest karta na pci... na slepo tez da rade :) U mnie jak szukalem odpowiedniego biosu do swojej karty to po prostu dyskietka i ogien proby :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbodzio Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Czy karta na pci bedzie potrzebna to chyba jest uzaleznione od mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Certino Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Witam ponownie. Wgranie na ślepo nie idzie ponieważ komp nie szuka żadnego napędu. Miga tylko kursor w lewym górnym rogu i nic sie nie dzieje. Karta nie pokazuje informacji o sobie. Włożyłem drugą kartę na PCI odpaliłem kompa. Załadowałem dyskietkę z oryginalnym biosem odpaliłem program flasciach!ący. Bios się w grał, wyskoczyło potwierdzenie że wszystko prawidłowo urochomiłem kompa ponownie i to samo. Miga kursor i nic więcej. POMÓŻCIE BO MI GRAFA POTRZEBNA. Dzięki z góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Nie masz wyjścia. Musisz załatwić jeszcze karte PCI. Z niej odpalić kompa i normalnie sflashować GF3. To jedyne rozwiązanie jeśli komp Ci się nie odpala na tej grafie! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Certino Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Prubuje i nic nie daje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrStachu Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Życzę powodzenia ale chyba nie obejdzie się bez wylutowania eproma z karty i zaprogramowaniu w zewnętrznym programatorze - mimo to radzę próbować, może za którymś razem zaskoczy, no i upewnij się czy nie wgrywasz tego samego (wadliwego) biosu. Idź do kafejki lub kolegi, zgraj z neta oryginalny bios do twojej karty, nagraj go na dyskietce razem z programem nvflash i wgraj do karty. A na przyszłość: ja zanim zacząłem kombinować z biosem zainstalowałem program x-bios editor i zgrałem nim bios który miałem oryginalnie na karcie, i zapisałem w bezpiecznym miejscu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 A czy ktoś może mi podpowiedziec jak na ślepo wgrać bios do karty? U mnie po nieudanym flaszowaniu słychać tylko dłuuuuugie beep i nic wiecej. Próbowałem z drugą karta PCI - komp wstaje ale nie mogę i tak nic zrobić z niedziałającą kartą. Nie wiem czy przez złe wgranie biosu mogłem uszkodzic kartę ? Z jakimi parametrami trzeba uruchomic nvflash aby dobrze wgrać poprawny bios ? To co znalazłem na forum niestety nie działa : nvflash.exe -s4 /fold.rom -h :( Uszkodzona karta jak w podpisie. Dodam tylko że przed ostatnim flashem zgrałem oryginalny bios do pliku, ale tu chyba właśnie leży pies pogrzebany. Gdy sprawdzam plik (niestety dopiero teraz) to pokazuje mi takie ustawienia taktowania : GPU 249 - i tu jest OK, ale ram 1088 !!! Niestety z takimi wartościami wgrałem ten bios. A w sumie chodziło mi tylko o to, aby na początku wyświetlało się GF4400. Tak więc wszystko co zrobiłem to edycja nazwy i z powrotem bios do karty. Od tego czasu karta :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 U mnie było bardzo podobnie. Zachciało mi sie flaschowac grafike to ogień. Najpierw zapisałem oryginalny bios, przystąpiłem do flashowania i tu zonk - karta nie wstaje. Myśle spoko mam zapisany bios skopiuje na dyskietke wezme jakąś karte PCI i będzie wszystko ok. Jednak tak sie nie stało problem leżał w tym własnie źle zgranym biosie ponieważ zamiast zgrać go programem do flashowania, zgrałem programem do podkręcania w biosie X-Bios Editor cos takiego :). Jedynym ratunkiem było po prostu sciągnięcie oryginalnego biosu ze strony producenta i tak też uczyniłem. Karta działa do dzisiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Najpierw zapisałem oryginalny bios, przystąpiłem do flashowania i tu zonk - karta nie wstaje. Myśle spoko mam zapisany bios skopiuje na dyskietke wezme jakąś karte PCI i będzie wszystko ok. Jednak tak sie nie stało problem leżał w tym własnie źle zgranym biosie ponieważ zamiast zgrać go programem do flashowania, zgrałem programem do podkręcania w biosie X-Bios Editor cos takiego :). Jedynym ratunkiem było po prostu sciągnięcie oryginalnego biosu ze strony producenta i tak też uczyniłem.No właśnie ja też zgrałem bios za pomocą tego programu co ty. Może w tym właśnie tkwi problem ? Niestety na stronie Leadteka są różne biosy, ale oczywiście nie ma mojego. Nic tylko :cry: Jeśli ktoś ma oryginalnego biosa do GF4200 Leadteka seria A280 LE to please help me :!: Mój e-mail jarpaz@gorzow.mm.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Certino Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Witam ponownie. Udało mi się rozwiązać mój problem. Zgrałem od znajomego bios X-bios editorem, wgrałem u mnie i wszystko działa. Dzięki za porady. Życzę wszystkim pomyślnego rozwiązania swoich problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...