Skocz do zawartości
radosuaf

Kto wyprodukował mojego Radeona?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam z czystej ciekawości, bo mam Radeona 9500 64MB kupionego w Komputroniku w grudniu (z tej serii "modowalnych") i jestem ciekaw, kto go wypłodził. Wiem, że ATi nie produkowało 9500, na gwarancji mam napisane Sapphire, ale na karcie jedyne logo to ATi - jak zidentyfikować producenta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ###, ale najpierw sprawdź, a potem sie wymądrzaj... Nie napisałem R300 z 4 potokami tylko R9500, czyli oznaczenie KARTY. A ATi NIE produkowało (przynajmniej oficjalnie) kart Radeon 9500, co najwyżej 9500 PRO. Jak nie wierzysz, zapraszam na www.ati.com

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, nie chcę się czepiać ale... chyba zdecydowana większość modowalnych Radeonów 9500 64MB była "build by ATI" cokolwiek to znaczy :wink:

Jednym słowem jeśli karta ma procesor ATI, jest zbudowana na referencyjnej płytce (np. Hercules to chyba nawet wiatrak miał firmowy ATI) i ma oznaczenie "build by ATI" to powinna być to karta wyprodukowana przez ATI, co najwyżej markowana przez firmę "XXX".

Poprawcie mnie jeśli ta logika jest nielogiczna 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ###, ale najpierw sprawdź, a potem sie wymądrzaj... Nie napisałem R300 z 4 potokami tylko R9500, czyli oznaczenie KARTY. A ATi NIE produkowało (przynajmniej oficjalnie) kart Radeon 9500, co najwyżej 9500 PRO. Jak nie wierzysz, zapraszam na www.ati.com

Pozdrawiam.

ja sie nie wymadrzam tylko stwierdzam fakt :wink:

oficjalnie nie sprzedawało (markieting sie kłania) ale z cała pewnoscia PRODUKOWAŁO

Hmm, nie chcę się czepiać ale... chyba zdecydowana większość modowalnych Radeonów 9500 64MB była "build by ATI" cokolwiek to znaczy  

Jednym słowem jeśli karta ma procesor ATI, jest zbudowana na referencyjnej płytce (np. Hercules to chyba nawet wiatrak miał firmowy ATI) i ma oznaczenie "build by ATI" to powinna być to karta wyprodukowana przez ATI, co najwyżej markowana przez firmę "XXX

no własnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, zdecydowaną większość kart dla ATI produkuje Sapphire. U mnie jest tez ATI Techo..., ale na gwarancji mam napisane Sapphire. A problem jest taki, że miałem problem z kartą i nie wiedziałem, do kogo się zwrócić, ATI czy Sapphire.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, zdecydowaną większość kart dla ATI produkuje Sapphire. U mnie jest tez ATI Techo..., ale na gwarancji mam napisane Sapphire. A problem jest taki, że miałem problem z kartą i nie wiedziałem, do kogo się zwrócić, ATI czy Sapphire.

najlepiej do jednych i do drugich :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam.

ciekawe moze 3dFx wyprodukował ukłąd R9500 co?? hmm ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi