Skocz do zawartości
rzeznick

HIS 9800Pro 128mb -->XT

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie czytam rozne posty i mysle ze moze i ja sprobuje bobawic sie biosem :lol:

Moja karciolka chodzi na 430/770 bez artefaktow bez dodatkowego chlodzenia. w 3dMarku03 mialem kolo 6000 ale procka nie moge za bardzo podkrecic bo mam slabe mobo :(

No i teraz do meritum; dobry biosik XT i link do niego poprosze, oraz instrukcje krok po kroku jak go podmienic (tylko tak jak dla debila, prosze)

Zrewanzuje sie browcem virtualnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widze sensu wgrywania tego biosu ..a jezeli nie masz r360 a masz r350 (zerknij se pod radiatorkiem) to bedziesz mial artefakty w cieniach np w battle of proxycon (3dmark 03) zreszta jest tu na forum moj topic o przerobce pro-xt UZYJ SZUKAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

riva mowi ze r350 a radiatora nie chce mi sie odkrecac.

A trojkaty o ktorych wspominales sa objawem przetraktowania cpu na karcie. Wiem bo mialem tak gdy podkrecilem ponad 440 mhz. A skoro xt chodzi na 413 mhz to chyba spoko bez wzgledu na prcesor, he?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sa objawek przetaktowania !!!!! sa przy kazdym taktowaniu jakie ustawisz a po instalacji patcha do sterownikoe (mod 9800se=>pro/xt) znikaja wiec prosze o niepisanie glupot (poruszany jusz temat na wielu forach) widac jest jakas drobna roznica w architektorze r360/360 (bios od xt 128mb raczej nie podnosi napiecia GPU)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki. Pewnie wiesz co piszesz. Ale nie zmienia to faktu ze nie pomagasz mi w niczy. Prosze tylko o link na stronke gdzie znajde bios XT do mojej karty.

Nie mozesz mi tego podac???

I napisac jak sie go podmienia???

Pliz, napisz co i jak!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było nawet jeszcze wczoraj na pierwszej stronie:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=72050

Mam pytanie do kolegi Syrob'a :)

Bo nieczytałem wcześniej o tym modosterownikowym podmienianiu. Z tego co przeczytałem rozumiem że jeżeli mam karte 9800PRO w której zmieniłem biosa na XT to wciąż moge posłużyć się sterownikiem omegi 9800se->pro,xt który umożliwi mi jeszcze większy OC karty??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wgrasz biosa od xt na r350 to beda czasami te bledy w grafice (battle of proxycon) w r360 problem niewystepuje zainstalowanie sterownikow modowanych od 9800se=>pro/xt usowa ten problem i mamy 9800xt bez bledow w grafice ale nadal bez overwrit'a

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=589...ight=9800xt+128

wjdzcie tu jest moj stary post wyczerpujacy ten temat :))

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie!!!

Ja mam karte His Excalubur. Czy bios jest ten sam co do Saphire'a??

Bo jesli nie to, qr...a mac, niech mi ktos pomoze znalezc odpowiedni. ]

I nie piszcie juz zadnych glupot do tego watku!!!!

Chcecie se pogadac to idzcie na www.samebaby.com!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aleś mnie rozbawił tym swoim wywodem teraz.

Rozumiem że jesteś bardzo początkujący nie bardzo kumasz o co chodzi wogle w komputerach :), ale skoro ktoś ci pisze że przedewszystkim to musisz zacząć od sprawdzenia na jakiej wersji rdzenia masz karte to tak zrób. Potem poszukaj odpowiedniego biosa w linkach które masz powyżej i będziesz mieć zrobionego moda XT. Ja u siebie tak zrobiłem i karta chodzi lepiej i to zauważalnie, nawet w tym nędznym 3dmarku03 jakoś płynniej przechodzi przez 3 demko.

A co do tego jaką masz karte czy his czy szafira czy innego badziewia to nie ma aż tak istotnego znaczenia. Najważniejsze jest to na jakim rdzeniu jest karta i jakie ma pamięci - samsungi czy hynixy. Reszta to już tylko formalność.

Zresztą jest przyklejona instrukacja dla R9700 jeżeli chodzi o wgrywanie biosa a procedura w przypadku R9800 jest taka sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi