-=MiKe=- Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Witam! Miałem robionego formata i chciałem zainstalowac sp1a no i na samym poczatku podczas inwentaryzacji wyskakuje komunikat ze plik atapi.sis w katalogu "WindowsSystem32Drivers" jest otwarty lub uzywany przez inną aplikację i nie chce sie instalować dalej. Próbowałem instalować w trybie awaryjnym ale to samo się pojawiało, zamykałem co poniektóre procesy i nic. Moze ktoś wie co z tym problemem zrobić?? Mój sytem to Win Xp Pro.[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Dziwne, dziwne.. najlepiej wykręć sobie innego Service Packa .. heh .. xpsp1a_pl_x86 - powinien byc taki. Ale aby go zainstalowac musisz sie troszke pobawić. Trzeba zmienic nr. rejestracyjny Windowsa :) na oryginalny. Narka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Bledny numer seryjny nie ma tu nic do gadania, bo komunikat bylby inny. W sumie problem jest dziwny. Nie spotkalem sie z czyms takim. Nie instalowales czegos w stylu Intel Application Accelerator - oprogramowania, ktore ma za zadanie wspomoc transfer danych z dyskow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Ja nie napisalem że nr . seryjny bedzie mu potrzebny w jego przypadku tylko gdy skręci sobie innego service packa. Hmm.. A tak wogóle w Win XP to takie błedy zdarzają się bardzo często i to jest dość krytyczne.. Heh.. Ciążko coś poradzić.. Może pakiet nortona cos z tym zaradzi .. Narka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Mialem ten sam problem,poniewaz miast instalowac od razu SP po windzie,zapragnalem pograc po Lanie w cmr4 i..pozniej mialem ten sam komunikat.. Rozwiazaniem u mnie byl format-procesy itp nic nie daly(podejrzewalem firewalla) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Instalowanie SP na działający system to jedna z najgorszych rzeczy jaką można zrobić. Czesto pojawiają się nieoczekiwane błędy i problemy. Lepiej zintegrowac SP z płytą instalacyjną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Instalowanie SP na działający system to jedna z najgorszych rzeczy jaką można zrobić. Czesto pojawiają się nieoczekiwane błędy i problemy. Lepiej zintegrowac SP z płytą instalacyjną.Święta prawda. Tu masz opis integracji XP z SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Święta prawda. Tu masz opis integracji XP z SP1 To ja tylko dodam drobną informacje. Gdyby ktoś korzystał z tego opisu(i z większości opisów znalezionych w sieci) i zapisał do pliku sektor 20 a pózniej system nie chciał bootowac z płyty to niech obejzy ten plik w dowolnym edytorze. W 99% przypadków nie będzie zawierał informacji bootujacych CD. Prawidłowy będzie wtedy sektor 21. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Tu na forum jest tez taki temat: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36399 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 2002JSQ, w tym temacie napisaleś ze metoda z CDRInfo nie bootuje płyty. Problemem jest własnie zły numer sektora który tam podali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...