ghost_mode Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Memtest-86 v3.0 Chciałem sprawdzić ram czy jest sprawny... Uruchomiłem powyższy program i chdził z 40minut Na szczęscie errors 0 test passed 3 potem wyączyłęm .... I tu moje pytanie: jak długo tzreba czekać żeby skończył testować >? A moze zawsze testuje aż sie go nie wyłączy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Jak to jest program pod windowsa to wywal go bo on jest dobry ale dla lamerów(siema Rapra :] ).Testuje tylko pamieć wolną a zajetej juz nie.ściagnij program mem test ale obraz i potem nagraj na płyte i odpalaj/bootuj kompa z niej.On sprawdza całą paieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Jak to jest program pod windowsa to wywal go bo on jest dobry ale dla lamerów(siema Rapra :] ).Testuje tylko pamieć wolną a zajetej juz nie.ściagnij program mem test ale obraz i potem nagraj na płyte i odpalaj/bootuj kompa z niej.On sprawdza całą paieć. sam się bootuje bo przecież to jest dosowski memtest !!!!!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 bedzie chodzil w kołko czyli tak dlugo az go nie wylączysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 dzięki za odpowiedź ... Tylko jeszcze jedno pytanko (no moze 2 : ) jeżeli pamięci byłyby padniete to przy nominalnym taktowaniu po jakim czasie wywaliłoby błędy ? a po jakim czasie wywaliłoby błedy spowodowane zbyt mocnym o/c ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 dzięki za odpowiedź ... Tylko jeszcze jedno pytanko (no moze 2 : ) jeżeli pamięci byłyby padniete to przy nominalnym taktowaniu po jakim czasie wywaliłoby błędy ? a po jakim czasie wywaliłoby błedy spowodowane zbyt mocnym o/c ? Nie ma na to reguly. Nieraz pamieci troche nie domagaja, a Memtest nie pokazuje bledow :D. Jesli chcesz sprawdzic czy wszystko gra, po prostu zostaw komp zalaczony na noc i rano sprawdzisz - jesli nie bedzie bledow to znaczy ze ram jest wzglednie stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Jak to w kolko, ten program ma kilka testow i jak wszystkie przejdzie (co trwa kilka godzin) to koniec, ram przetestowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Jak to w kolko, ten program ma kilka testow i jak wszystkie przejdzie (co trwa kilka godzin) to koniec, ram przetestowany.Jak skonczy wszystkie wlasne testy, to zaczyna testowanie od poczatku i tak caly czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 No i to już można sobie odpuścić, wiadomo że 10 przejść jest pewniejsze niż jedno, ale ja zrobiłem jedno i wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 No i to już można sobie odpuścić, wiadomo że 10 przejść jest pewniejsze niż jedno, ale ja zrobiłem jedno i wystarczy :)U mnie nie raz wyklada sie dopiero za 2 czy nawet 3 razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 A co lepsze - wspomniany Memtest czy GoldMemory :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 A co lepsze - wspomniany Memtest czy GoldMemory :?: w sumie roznie to bywa u mnie memtest nie pokazuje wogole bledow a gold memory sypie bledami choc system jest stabilny (prime, 3dmarki) :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 niewiem czy to prawda ale słyszałem żę np.kingston testuje swoje pamięci na programie gold memory :? Czy ktoś ma jakieś info z tym związane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Nie mam pojęcia co jest lepsze MEM test czy GOLD ... Ale wiem jedno chyba muszę zmienić ram mam NANYA 333mhz CL 2.5 pamięć w MEMTEST na 166mhz śmiga ładnie ale jak lekko podkręcę do 175mhz to już po 2 minutach wywala błedy.. (mimo że się prawie nie grzeje) Wniosek: nie jest najlepsza do overclockingu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 A co lepsze - wspomniany Memtest czy GoldMemory :?: W moim przypadku Goldmemory swietnie sprawdzil sie jako "wygrzewacz" pamieci :wink: Po 15min testu pamiatki nagrzaly sie do dosc sporej temp (nie mam radiatorow na nich). Podczas testu w MemTest nie zauwazylem grzania sie modulow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 najszybciej bledy wyskakuja w tescie #5 (c, 2, 5, 5, 0, enter) - najlepiej wlaczyc #5 w petli i tak z 10-15 razy. zanim dojdzie sie do tego testu jest pod drodze #4, ktory jest strasznie czasochlonny, a bledy wywala znacznie rzadziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 rapra ma racje... u mnie tez tylko 5 wywalic blad potrafi... ogoolnie to zaobserwowalem dziwne zjawisko: testowalem memtest: 1 petla - nic, 2 petla - 2 bledy, 3 petla - 2 bledy (te same adresy), 4 petla - nic ... hmm gold memory: zadnych bledow przez 7 godzin... strange - najwazniejsze ze prime i system stabilnie jak skala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...