jamest2 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Tak, wiem te radio to stary sprzęt ale jeszcze działa. Otóż chciałem w swoim pokoju mieć "trochę" głośniejszy dźwięk więc kupiłem kabel i podłączyłem wejście id karty dzwiękowej do gniazdka podpisanego magnetofon. Po włączeniu radia nic nie usłyszałem dopiero po zgłoszeniu do końca dobiegł do moich uszu dźwięk muzyki puszczanej z płyty CD strasznej jakości w ogóle nie dało się słuchać. Co może to powodować? Czyżby starsze radio nielupbiły cyfrowego sygnału? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Masz źle polutowany kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 tosca nie ma czegos takiego jak tape monitor ?? bo nie pamietam, moze to masz wlaczone, jak nie tzn ze kabelek zle polutowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamest2 Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Tosca nie ma takiego czegoś jat "tape monitor" Nie wiem czemu ale ten kabel bezproblemu działa z discmanem i walkmanem. PS. Głośność w komputerze była ustawiona na maksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 moze wsadziles w kompie w gniazdko line in/mic zamiast w line out ;) wiesz wszystko jest mozliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamest2 Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Nie posądzasz mnie chyba o tak głupi błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Wyglada mi to na pasywne wyjscie karty dzwiekowej i mala rezystancje wejscia magnetofonowego. Daj w inne wjescie :) jak jest jakies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamest2 Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Jest jeszcze wejście do gramofonu. Czy małą rezystancję wyjscia magnetofonowego można jakoś zmienić? Mam karte dźwiękową Creative Sound Blaster 128. Czy Sound Blaster Live albo jakaś inna ma wyjście "bierne" (chyba chodzi o inne niż czynne 8O)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzooki Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 magnetofonowe i gramofonowe wejscia we wzmacniaczach amplitunerach itp maja z reguly mala impedancje... najczesciej kompa albo cd podlacza sie pod wejscie aux - ono ma albo duza albo zmienna impedancje. jak masz wejscie aux to podlacz i sprawdz, dam glowe ze bedzie chodzilo! no chyba ze masz cos kopniete...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 pokombinuj z ustawieniem zrodel z przodu (bo tak sa takie przyciski do zmiany zrodel - jak masz osobo tape 1 i tape 2 to wlaczone ma byc tylko jedno - u mnie w unitrze jak sa 2 wlaczone to objawy sa takie jak u Ciebie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...