Skocz do zawartości
jamest2

Problem z kompem i Amplitunerem Stereo Tosca 303

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, wiem te radio to stary sprzęt ale jeszcze działa. Otóż chciałem w swoim pokoju mieć "trochę" głośniejszy dźwięk więc kupiłem kabel i podłączyłem wejście id karty dzwiękowej do gniazdka podpisanego magnetofon. Po włączeniu radia nic nie usłyszałem dopiero po zgłoszeniu do końca dobiegł do moich uszu dźwięk muzyki puszczanej z płyty CD strasznej jakości w ogóle nie dało się słuchać. Co może to powodować? Czyżby starsze radio nielupbiły cyfrowego sygnału?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze wejście do gramofonu.

Czy małą rezystancję wyjscia magnetofonowego można jakoś zmienić?

Mam karte dźwiękową Creative Sound Blaster 128. Czy Sound Blaster Live albo jakaś inna ma wyjście "bierne" (chyba chodzi o inne niż czynne 8O)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnetofonowe i gramofonowe wejscia we wzmacniaczach amplitunerach itp maja z reguly mala impedancje... najczesciej kompa albo cd podlacza sie pod wejscie aux - ono ma albo duza albo zmienna impedancje. jak masz wejscie aux to podlacz i sprawdz, dam glowe ze bedzie chodzilo! no chyba ze masz cos kopniete...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokombinuj z ustawieniem zrodel z przodu (bo tak sa takie przyciski do zmiany zrodel - jak masz osobo tape 1 i tape 2 to wlaczone ma byc tylko jedno - u mnie w unitrze jak sa 2 wlaczone to objawy sa takie jak u Ciebie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi