Skocz do zawartości
THORGAL

Matko co to za firma ? !!

O firmie Clayton mysle ze, ....  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. O firmie Clayton mysle ze, ....

• firma jest spoko to solidna plyta sam bym sobie kupil
      4
    • firme zalozyl A Lepper i robi plyty z czesci od Ursusa niech ja sobie wsadzi w... :)
      34

Rekomendowane odpowiedzi

cytat ze strony www.clayton.pl

"CLAYTON to marka nowoczesnych, stabilnych

i szybkich płyt głównych do komputerów osobistych sprzedawanych w Polsce od 1997 r. przez firmę California Computer S.A. Płyty główne Clayton są przeznaczone pod procesory AMD® DURON & ATHLON, INTEL® PENTIUM ® & CELERON ®

Ciekawe rozwiązania technologiczne i atrakcyjny design płyt sprawia, że cieszą się one dużą popularnością i zdobyły zwolenników wśród wielu krajowych i zagranicznych odbiorców. Płyty główne Clayton posiadają certyfikaty zgodności ze światowymi standardami branży IT.

Płyty Clayton charakteryzują wszystkie elementy szybkiej i wydajnej płyty głównej, ale dzięki zastosowaniu oszczędnych komponentów są konkurencyjne cenowo. Rosnący popyt, szybkie zmiany w dziedzinie informatyki, atrakcyjne ceny to wyzwania, na które odpowiadamy dostarczając produkty marki Clayton."

ogólnie są to raczej nienajgorsze płyty ale nie do O/C tylko do spokojnych zastosowań. Mam taką w drugim kompie z Celkiem 366 i pod Win2k chodzi spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oczekuje jakichs konkretnych odpowiedzi ze strony uzytkownikow a nie wazeliny producenta :(

dostałeś informację od kilku użytkowników którzy mają te płyty lub mieli z nimi do czynienia jak się sprawują (na + lub na - )oprócz tego podałem Ci 2 strony www na ktorych znajdziesz szczegółowe specyfikacje płyt (typu: czy pójdzie Tualatin czy nie) więc nie wiem co Ci nie pasuje. A z tej wazeliny producenta jeśli chwilę pomyślisz to też wyciągniesz cenne informacje np. "Płyty Clayton charakteryzują wszystkie elementy szybkiej i wydajnej płyty głównej, ale dzięki zastosowaniu oszczędnych komponentów są konkurencyjne cenowo." oznacza ni mniej ni więcej że sam producent przyznaje że są to wyroby lowendowe. Trzeba tylko trochę czytać między wierszami a nie oczekiwać podania wszystkiego na tacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja oczekuje jakichs konkretnych odpowiedzi ze strony uzytkownikow a nie wazeliny producenta :(

dosta?es´ informacje˛ od kilku uz˙ytkowników którzy maja˛ te p?yty lub mieli z nimi do czynienia jak sie˛ sprawuja˛ (na + lub na - )oprócz tego poda?em Ci 2 strony www na ktorych znajdziesz szczegó?owe specyfikacje p?yt (typu: czy pójdzie Tualatin czy nie) wie˛c nie wiem co Ci nie pasuje. A z tej wazeliny producenta jes´li chwile˛ pomys´lisz to tez˙ wycia˛gniesz cenne informacje np. "P?yty Clayton charakteryzuja˛ wszystkie elementy szybkiej i wydajnej p?yty g?ównej, ale dzie˛ki zastosowaniu oszcze˛dnych komponentów sa˛ konkurencyjne cenowo." oznacza ni mniej ni wie˛cej z˙e sam producent przyznaje z˙e sa˛ to wyroby lowendowe. Trzeba tylko troche˛ czytac´ mie˛dzy wierszami a nie oczekiwac´ podania wszystkiego na tacy.
Masz racje nie przeczytalem dokladnie ale to przez to , ze mozg mi sie dzis przegrzewa i nie mam mocy na dodatkowe kreatywne myslenie

Poprostu dzis tylko kopiuje dane a bede analizowal jak sie zrobi chlodniej

Czyli konczac ten temat plytka powinna byc wymieniona bo raczej zbyt dlugo na niej sie nie pociagnie i napewno nie jest to sprzet na lata (chocby dwa) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: nazwa Clayton juz gdzies obila mi sie o uszy. nie znam nikogo, kto uzytkowalby takie mobo.

a co powiecie na producenta Acorp?? bylem na ich tajwanskiej stronie i raptem, moze z 10 plytek maja. nie ufam tej firmie, bo nie znam, ale zobaczymy jak sie sprawdzi pod P4... czy mozecie cos o niej powiedziec??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam plyte clayton cvat217, na tym 1ghz tualatina cleronka. plyta chodzi. na razie nic sie nie dzieje, ale jakos nie moge paru rzeczy zrobic (np. wylaczyc sterowania irq).

jednak w sumie, bym jej nie polecal (firmy) nie dowiesz sie nic od dystrybutora (california costam) goscie nie odpowiadaja na mejle, nie oddzwaniaja, jak sie o cos zapytasz po tygodniu zadzwonisz to jeszcze nad tym pracuja) moj glos na

:!: NIE :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam plyte tej firmy i wiecie co wam o niej powiem jest *%&^#&*()%^&^#$$%@#*&^()*()&*)^%%&&*%^)*_)**(%&^$^*&)&*^&$*( ot co :evil: nigdy tego dziadostwa nie kupujcie jest gorsze od ecs'a !!!! a california komputers w kulki sobie rznie tak jak mowil przedmowca nie odpowiadaja na meile WOGULE!!!! a i z telefonow nic sobie nie robia :evil: predzej <span style="color:red;">[ciach!]</span>a wsadze w ul niz polece komus ten piiiiiiiii............... piiiii piiiiiii wydajnos tragiczna zero mozliwosci podkrecania zadnych dzielnikow czujnikow tep. i podejzenie uszkodzonego badz wdliwego kontrolera ide to cala moja plyta :cry: 4 hdd mi juz sie na niej usmazyly :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja wymien  :evil:  :twisted:

daj kase cwaniaczku to se ja wymienie

najpierw powiedz ile warte byly te 4 hdd ktore na niej usmazyles ? napewno wiesz do czego zmierzam :twisted: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...