|\/|ASO|\| Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Witam, Złożyłem sobie takiego kompa antyka i430VX-2A59Ht5BC-00 - mobo P100 -proc 43 MB Ram (Edo?) 1,7 Seagate S3Trio 2 MB Wszystko było ok aż do pewnego dnia kiedy komp odmówił posłuszeństwa i przestał się załączać monitor. Wiartaczki kręcą się, dysk pracuje ale monitor się nie zapala. Kasowałem ustawienia biosu (Clear CMS) oraz wyciągałem baterie - bez skutku. Sprawdziłem też karte graficzną na innym kompie i jest sprawna oraz wkadałem do tego kompa karte graficzną na ISA i dalej czarno :cry: Czasami podaczas uruchamiania można usłyszeć dzwięk pi pi pi pi pi pi pi przez ok 3-4 s. Czytałem opisy dzwięków biosu ale takich dzwięków nikt nie opisał. Wie tkoś o co chodzi ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 pewnie cos padło albo proc albo pamieć ale stawiam na proca. Jak cos to go wyciagnij i poskladaj wszystko jeszcze raz jak sie nie odpali to uwalony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Będe miał proca na dniach to się okaże, bedzie to P166MMX :D A pamięci to jakieś jeszcze mam gdzieś w szafie więc sprawdze jak będe miał tylko czas. Tymczasem dziękuje. Edit Może ktoś powiedzieć czy mogę zastosować pamięci jednostronne w tej mobo ? mam tylko jeden bank na dimmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowall_PTK Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 z pamięciami do vx-a jest problem ogólnie rzecz biorąc, bo tam rzadko które chcą pełzać. Poza tym zdaje się, że dezaktywuje się L2 na płycie. jak chcesz, to sprawdź, czy chodzą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 w jednym kompie co go składałem też padła płyta na 430TX ale tam wstawał bios i sięzawieszał na wyświetlaniu typu grafy lub przy tabelce z konfigiem. do tych kompików najlepiej pchać SIMM'y (tak jak SDR do K7S5A mimo że ma złacza DDR) bo DIMM'y nie chodzą rewelacyjnie. stawiam na pad płyty :( a procek w tym kompiku teżjest P166MMX niestety tylko na 200MHz (ABIT na SIS), wcześniej na 233 zasuwał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 w jednym kompie co go składałem też padła płyta na 430TX ale tam wstawał bios i sięzawieszał na wyświetlaniu typu grafy lub przy tabelce z konfigiem. Wiesz że też mi się tak dzieje :x jak już raz na 100 razy mobo rusza to zawieszała się przy wyświetlaniu typu karty graficznej a po resecie juz czarno :cry: Nic... trza płyte kupić :D Możesz polecić coś dobrego do na Socket 7 :?: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...