<PiteR> Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Siemano, właśnie teraz kupuje bloczki na GPU i NB, i chciałem zrobic tak że z pąpki bym zrobił 3 wyloty i do każdego bloku oddzielny kabel z wodą, co wy na to? poprostu nie chce żeby woda z procka wędrowała mi do GPU i z GPU do NB bo już bedzie cieplutka 8) Jak macie jakieś inne pomysły to piście. Z góry dzięki za odpiski i Pozdro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 ale ile moze sie nagrzac woda przechodzac przez blok na cpu! przeciez ona przeplywa ta odleglosc w ulamek sekundy wydaje mi sie ze robiac jak mowisz nie bylo by zadnej roznicy a przynajmniej nie jakas znaczaca, zreszta nb to nie cpu czy gpu az tak to sie nie grzeje zeby 1-2*C mialy duzo zmienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Przy proponowanym przez Ciebie rozwiązaniu musisz mieć MOCNĄ pompkę. Jej wydajność musisz podzielić na trzy skoro ma równolegle "zasilać" trzy bloki. Musisz też pomyśleć o regulatorach przepływu- woda ma to do siebie, że jej większość poleci blokiem o najmniejszych oporach przepływu. Wykalibrowanie takiego układu to rzecz nadwyraz trudna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...