Thomek21 Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Mam pytanie takie jak w temacie czy istnieja jakieś możliwości/programy aby to działało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Jest taki program "Paragon NTFS for Win98". Wedlug producenta dziala pod WinME. Nigdy go nie uzywalem, wiec nie moge nic napisac. Wiem tylko, ze "FAT32 for NT4" sprawdzal sie znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Czyżby nikt się nie spotkał z podobnym problemem? nigdy nie mieliscie problemu że np. kumpel wpadl do was z hdd z systemem plików ntfs i nie potrafiliście nic przegrac od niego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Bo niestety tak jest. Generalnie rodzina systemów win95/98/ME nie obsługuje filesystem'ów NTFS. Większość dodatkowego oprogramowania umożliwia jedynie czytanie zawartości partycji NTFS, bez możliwości zapisu. Nie znalazłem takiego, który umożliwałby zapis. BTW, nie szukałem zbyt intensywnie, bo nie był mi za specjalnie potrzebny. Ja używam (bardzo rzadko) NTFS Reader for DOS. Odpala się to z boot'ującej dyskietki i zapewnia siaki taki dostęp do danych. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o tym programie wrzuć mi swego mail'a na PW, to Ci podeślę readme do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-men Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 jeste taki programi explorer2fs czy coś w tym rodzaju pozwala na przeglądanie dysków linuxa to pewnie też jest coś podobnego pod 98 i me by widziałi ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Jeśli to jeszcze aktualne to mogę poszukać w pracy, bo kiedyś miałem taki programik (nazywało się to jakoś tak: ntfs read-write). Kiedyś pod NT 4 (z ntfs-em) tego używałem i spokojnie czytałem dyski fat-owskie normalnie spod eksploratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...