Skocz do zawartości
KazMax

Do KAERESA---cienki Duron 1100

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde!!! Ustawiłem na swoim Durniu mnożkik x6 i FSB 133!!! i nie startuje!!!! :cry: Na żadnym z dostępnych mnożników i magistrali 133 nie rusza nawet jak bawię się napięciem. Tych problemów nie ma z magistralą 100 MHz i dowolnym mnożnikiem. Co jest grane??? Aha te Epoxy mają fajny wyświetlacz na płycie który pokazuje ewentualne błędy POST. Gdy wszystko jest Ok to na wyświetlaczu jest FF. Przy magistrali 133 ograzu po włączeniu Powera jest FF...czyżby nie widział procka??? Aha...nie ma żadnych sygnałów dzwiękowych...po prostu komp martwy. Pomóż mi PLEASE!!!

Dzięki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem to Durony nie obslugują magistrali 133

Jasne... :lol: :lol: :lol:

Jak mialem Durona 600 to szedl mi na 145MHz i poszedlby pewnie wyzej gdyby nie RAM. A moj obecny Morgan idzie takze na 145 ale ze wzgledu na RAM puscilem go "tylko" na 133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj nie chodzi o to czy obsługują FSB 133 czy nie. Proclem leży w tym czy pójdzie na 133 czy nie. Miałem kiedyś Celerona 366 (FSB 66 MHz) i pięnie mi chodził na 550 MHz (FSB 100 MHz). Nie istnieje takie coś jak blokada magistrali!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiątki są Ok bo idą na 144 MHz bez problemu (128 MB Infineon+128 MB Ramos). Kaeres kurcze ale czemu nie rusza nawet na 6x133 (800 MHz)??? Zastosuję radę Boyco i zobaczymy czy odpali..........

Napięcie powyżej 2V może być niezbędne ale gdy będę go kręcił powyżej 1200 MHz...tak mi się przynajmniej wydaje. Kurcze już nie chcę wyciągać z niego 1300 lub więcej MHz....chcę ruszyć go na FSB 133 MHz w okolicach 1200 MHz a sama magistrala 133 da mi już kopa w porównaniu z tym co mam teraz....zgadza się???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Cie szczypie ilosc moich postow ?

Niektorym wcale ona nie daje do myslenia i kieruja sie calkiem innymi kretyriami.

Wracajac do tematu KazMax wyciagnij te Ramosy.

Szczypie??? No co ty? Po prostu gdyby mi zalezalo na nabijaniu postow to udalbym sie na osla laczke a nie wykorzystywal do tego Forum Hardware!

Poza tym traktuje Forum jako rozrywke i informacje... w życiu mam wazniejsze sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm tez mam 128 MB Infineon + 64 MB "no name" i ty mozesz miec jak ja ze te Infineon'y niemoga miec wiecej niz 100 mhz chociaz sa 133 te no name sa 100 i na maxa ida na 108 jak mam same Infineon'y niemoge dac wiecej niz 100 bo sie komp niewlaczy dopiero gdy dam te 64 MB (100) obydwie ida na 108 :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te infineon to jedno wielkie g... :)

mialem kiedys u siebie w kompie i uruchamialy sie nawet na 150 cas 2 ale co z tego jak byly niestabilne :)

nawet na nizszych magistralach sa niestabilne no i juz spodkalem sie z 3 koscia uszkodzona z tej firmy jak mialem seitec to to bylo cos :))

z poczatku dzialaly srednio stbilnie ale po tygodniu uzytkowania im przeszlo i smigaly na 150 fsb na cas 2 rock stable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...