icemac Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 mam jak w temacie 256/333 cl2,5 i che dokupic kolejne 256/333 cl2,5 w zwiazku z tym moje pytanie czy te pamieci roznych firm ale o takich samych parametrach moga ze soba chodzic bezproblemowo (plyta tylko single), czy to kwestia "jak sie trafi" dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Powinny chodzić bez problemów ja mam np. Twinmosa 333 CL2,5 i Elixira 400 CL3 i chodzą razem nawet w dualu 5-2-2-2 na 333MHz Ale wyjątki oczywiście mogą mieć miejsce. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 oj moga sie gryzc. napisz jakie masz jakie masz pamieci, moze ktos ma takie w parze z innymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 jakies noname cl2,5 chodzace na na maxymalnych parametrach 5-2-2-1 czy jakos tak (tak mam w biosie ustawione) :wink: chce dokupic kolejnego noname (bo kingstony DROOOOGIE SA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 jakies noname cl2,5 chodzace na na maxymalnych parametrach 5-2-2-1 czy jakos tak (tak mam w biosie ustawione) :wink: chce dokupic kolejnego noname (bo kingstony DROOOOGIE SA) Z pewnością nie masz cl 1 na swoich pamięciach :twisted: To raz, dwa nie napisałeś słowa o tym jaką masz płyte i w jakim trybie chodzą pamięci. Ja przykładowo mam 8rda+ v1.1, miałem do wczoraj 512mb - 2 x 256mb ddr333 Geil ultra cl2, a wczoraj dokupiłem jeszcze 256mb ddr400 geil ultra cl 2 i wszystko działa bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 cl1 nie mam chodza na cl2 a tak naprwde to mi napiszcie co oznaczaja cyfry po kreskach ;) np 5-2-2-2 plyta ta co w podpisie jedna kosc 256 wiec tylko single (bo duala to nawet nie mam obslugi :wink:)) a wyglada to mniej wiecej tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 nie ma jakichs noname - musza miec jakies nalepki, opisy na kostkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 co najlmniej elixiry trzeba kupować, na allegro są tanie infineonki 333 cl2.5 i super się kręcą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Panie AMD Rulezz.... ile eleixirow montowales do kompow? ja montowalem setki i zaprawde powiadam Ci, zle radzisz. elixiry wcale nie musza chodzic na NF7. infineony 'wilk on infineon' tez potrafia nie wstawac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 elixiry miałem 333 i na 400 latały. infineonki mam i na 420 bez zmiany napięcia wstają. przecież i tak infineony bedą lepsze niż no-name, jak ma wydać 10zł mniej i kupić badziew to lepiej coś firmowego wziąć (a elixir rewelka nie jest, wiem, ale lepsze niż "krzak" czy "quita quinte"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 po pierwsze: wnioskuje, ze miales 2 sztuki elixirow i masz 1 lub 2 infineony - zapewniam Cie ze nie jest to probka na podstawie ktorej mozesz wysnuwac jakies daleko idace wnioski. Przyklad: dzisiaj odrzucilismy 6 nowych modulow na elixirach - prosto z montazu z powrotem do dystrybutora. co Ty na to? to ze infineony sa lepsze - najczesciej tak, ale nie widziales jak potrafia dzialac 'Wilk on Infineon' lutowane na jakies wiesniackie laminaty. nie slyszalem o firmie 'quita quinte' - zdecyduj sie, czy powaznie doradzasz czy robisz sobie jaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...