Skocz do zawartości
icemac

mam 256/333 i chce dokupic kolejne

Rekomendowane odpowiedzi

mam jak w temacie 256/333 cl2,5 i che dokupic kolejne 256/333 cl2,5 w zwiazku z tym moje pytanie czy te pamieci roznych firm ale o takich samych parametrach moga ze soba chodzic bezproblemowo (plyta tylko single), czy to kwestia "jak sie trafi"

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakies noname cl2,5 chodzace na na maxymalnych parametrach 5-2-2-1 czy jakos tak (tak mam w biosie ustawione) :wink: chce dokupic kolejnego noname (bo kingstony DROOOOGIE SA)

Z pewnością nie masz cl 1 na swoich pamięciach :twisted:

To raz, dwa nie napisałeś słowa o tym jaką masz płyte i w jakim trybie chodzą pamięci.

Ja przykładowo mam 8rda+ v1.1, miałem do wczoraj 512mb - 2 x 256mb ddr333 Geil ultra cl2, a wczoraj dokupiłem jeszcze 256mb ddr400 geil ultra cl 2 i wszystko działa bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cl1 nie mam chodza na cl2 a tak naprwde to mi napiszcie co oznaczaja cyfry po kreskach ;) np 5-2-2-2

plyta ta co w podpisie jedna kosc 256 wiec tylko single (bo duala to nawet nie mam obslugi :wink:))

a wyglada to mniej wiecej tak: Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie AMD Rulezz....

ile eleixirow montowales do kompow? ja montowalem setki i zaprawde powiadam Ci, zle radzisz. elixiry wcale nie musza chodzic na NF7. infineony 'wilk on infineon' tez potrafia nie wstawac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elixiry miałem 333 i na 400 latały. infineonki mam i na 420 bez zmiany napięcia wstają.

przecież i tak infineony bedą lepsze niż no-name, jak ma wydać 10zł mniej i kupić badziew to lepiej coś firmowego wziąć (a elixir rewelka nie jest, wiem, ale lepsze niż "krzak" czy "quita quinte").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze: wnioskuje, ze miales 2 sztuki elixirow i masz 1 lub 2 infineony - zapewniam Cie ze nie jest to probka na podstawie ktorej mozesz wysnuwac jakies daleko idace wnioski.

Przyklad: dzisiaj odrzucilismy 6 nowych modulow na elixirach - prosto z montazu z powrotem do dystrybutora. co Ty na to?

to ze infineony sa lepsze - najczesciej tak, ale nie widziales jak potrafia dzialac 'Wilk on Infineon' lutowane na jakies wiesniackie laminaty.

nie slyszalem o firmie 'quita quinte' - zdecyduj sie, czy powaznie doradzasz czy robisz sobie jaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi