Kadrzys Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 witam nabyłem ostatnio na allegro zasilacz- Rubikon 300W model250X1, nie jest on nowy, ale sprzedający zapewnił mnie, że w 100% działa. Jednak chyba musiałbym być kretynem by wierzyć mu na słowo i podłaczyć pod niego cały sprzęt bez sprawdzenia czy wszystko z nim ok, jeszcze by mi sie spaliło coś. Wiec mam takie pytanie: jak sprawdzic czy zasilacz działa, trzyma napięcie i nie jest ono za wysokie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 spinasz zielony i czarny(obojetnie jaki ) kabelek we wtyce ATX podłaczasz wtyczke (powinnien sie uruchomic) i mierzysz miernikiem napięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 nie polecam tak robic bo zasilacz mzoe sie uszkodzic :!: nie koniecznie ale moze takie zasialcze musza byc obciazone zeby pracowaly poprawnie :!: ale probuj :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Popieram przedmowce, ja jak po modzie regulatora obrotow w zasilaczu odpalilem go na sucho (tzn bez obciazenia) to sie zdziwilem ze 12v wynosi 11.4 ... a niektore bez obciazenia sie nie uruchomia wogole :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 dlatego podlacz dodatkowo jakis wentyl katode lub cos w tym stylu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Th0m4S oj watpie zeby sam wentyl starczyl ;) lepiej jakis dysk lub nawet kilka dyskow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Th0m4S oj watpie zeby sam wentyl starczyl ;) lepiej jakis dysk lub nawet kilka dyskow :)zeby zasilacz wystartowal wystarczy wentyl a zeby sprawdzic napieca moz juz podpiac dyski itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...