keiename Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Chcialem polaczyc laptopa z komputerem stacjonarnym przec COM'y. Kabelek odpowiedni mam. Na laptopie jest Win95 na stacjonarnym XP. W 95 ustawiam bezposrednie polaczenia kablowe i komputer jako Host, i daje Sluchaj. W stacjonarnym tworze nowe polaczenie i daje go jako gosc. Daje polacz i niby sie laczy... widac na laptopie ze jakas reakcja jest, sprawdza nazwe uzytkownika i haslo... i po chwili stacjonarny wywala blad TCP/IP CP blad nr. 736. I [gluteus maximus] nie chce sie polaczyc :( Nie chce mi sie wierzyc ze XP nie polaczy sie z Win95 :? ale ja nie mam juz wiecej pomyslow :( moze ktos cos podpowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 hmm jezeli do przesylania plikow tylko chcesz to polecam total commandera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 hmm sproboje, dzieki za podpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 no dobra mam total commandera ale jak zmienic zeby skanowal port COM1 a nie LPT1 :?: :?: :?: UPDATE: Total nie ma opcji na COM :( tak wiec program do wymiany plikow obslugujacy COM potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 prosty sposob :] polacz sie przez windows. odpal total commandera. odpal otoczenie sieciowe. wejdz na drugiego kompa i chulaj dusza :] (tak kiedys ja robilem :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...