Skocz do zawartości
wOOjtek

Posiadacze GF4 tvout HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was i zwracam się z prośbą o rozwiązanie mojego problemu a mianowicie: mam karte prolink Gf4 ti4200 tv-out agpx8 niestety bez orginalnego kabelka do tvouta(koder tv philips 7104). Mam 3 kabelki (przejsciowki svideo--->czincza) do tv-outa(od Ati 9100, GF3ti200 i od jakiegos GF4) i na zadnym nie wyswietla mi sie obraz. Na GF3 czarno :? Ati nie pasuje za duzo pinów :D , a po podlaczeniu kabelka od GF4 mam 8 szerokich kolorowych pionowych pasów :lol:. Przy starcie kompa na kablu od GF4 te paski mrugna na sek i dalej jest czarno, pod tvtoolem moge sobie je wymusic i zamiast ogladac movie to widze te durne paski.

Próbowalem roznych driverów :roll: i mam do Was zapytanko czy potrzebuje jakiegos magicznego kabla czy moze mam zepsuty tvout :?: :cry: hilfe :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jemu chyba chodzi o kabel do podlaczenia najpierw do karty grafisznej a dopiero potem moze chinchem lub Svideo...??

ja mam pixelview GF 4 Ti4200 video in/out 128 MB AGPx8 i dostalem w zestawie cos takiego:

Dołączona grafika

sa to po kolei:

czarna koncowka do karty

zolte:

- video in

- video out

- s-video out

podlaczam chinchem do video out i do telewizora i na tv poprawnie widze obraz

uzywam:

forceware [czy jak one sie teraz nazywaja] 52.16

sterownikow ze strony www.nvidia.com WDM Driver 2.20

ustawiam w opcjach nView klonowanie i jest git...

a i jeszcze jedno: ja mam koder TV Philips 7108

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Dzieki za odzew, problem juz rozwiazalem, wszystkiemu winna jest przejsciowka svideo ---> chinch , pozyczylem orginalny taki kabel od Gainwarda GF4 i mam obraz :? ciekawe co on ma w sobie (kabel od gainwarda) czego nie ma moj 2 kabelek od GF4 ... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi