Skocz do zawartości
zembol

Hydorl seltz L30 II i jej temp. podzczas pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis odebralem osobiscie mojego ocean runnera 1200 or :) , mam fotki ale proslbym kogos kto moze to mi na jakis server wzucic i je udostepnic wszystkim o kontakt , bo mam dosc srania sie z webparkiem i innymi smieciami , co chwila limity :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki ViP !!

No wiec tak moje wrazenia sa pozytywne , pompka pracuje cicho , wydajnosc duza bo nawet do ~2000l/h przy 25 watach !! jedyna wada narazie to jej rozmiary :-) nie nalezy do malych :P, za to podkladka z gumowymi "przyssawkami" dobrze w miare tlumi drgania , reszta wrazen podziele sie do poniedzialku jak zloze WC :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

a co do tych 2000l/h to sie dowiedzialem od producenta - firmy aqua medic do ktorej wysylalem kilka maili z zapytaniami odnoscnie tej pompki , dostlem taka odpowiedz ze jej max wydajnosc moze wyniesc max 2000 l /h , ale to akurat nie jest najwazniejsze... 1200 l styknie na 3 bloki , szkoda ze tylko na 1,6m h moze podnoiesc slupek wody , ale za to nie wysziala ona strasznie duzo ciepla bo ma tylko , albo az 25 w

i jka juz mowilem dalszy update bedie jak zloze wio do kupy , demineralka juz sie chlodzi w lodowce :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z jej glosnoscia? Sam mam L30 zatopiona w easyclicku (wlasnie po to, zeby bylo ciszej), a mimo to slysze to cholerne buczenie... juz mam pod easyclickiem jakies gumy, gabki (a moze gapki?) itp. itd. ale to nie pomaga... Na pewno pompka nie dotyka zadnej ze scianek, na moj gust sam pojemnik zrobiony jest porzadnie. Jedyny pomysl jaki jeszcze mam to zeby dac dluzszy kawalek weza z woda wracajaca do easyclicka... Niestety nie mam odpowiedniej fotki zeby to pokazac, ale teraz waz konczy sie mniej wiecej 3cm od gornej krawedzi pompki... Moze ten prad wody zwieksza mi wibracje? Wrzucam jedna fotke:

Dołączona grafika

Powiedzcie prosze jak glosno jest u was i co jeszcze moge zrobic... Ja chce miec cisze absolutna! Swoja droga jak sie komus nudzi to zapraszam na http://domeq.net - jest tam troszke fotek mojego WC.

Sorry za lekkie OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten sam problem co eq4ever tylko że z PH802. Czy to może być wina "dziwnego" połączenia wirnika z tym magnesem. Nie jest na sztywno tylko z pewnym luzem (właściciele takowych powinni wiedzieć o co mi chodzi). Czy usztywnienie tego połączenia (sklejenie) może pomóc na mruczando pompki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi