greenhorn Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 co myslicie o kupowaniu uzywanych monitorow? kumpel mnie namawia na kupno Sony G200 lub Sony E440, nie bardzo jestem przekonany do takich zakupow - wole nowe, chociaz monitorki kusza;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 uzywane monitory sa the best ja nie wiem jak mozna kupowac nowe :-), wczesniej kupilem 17tke i za nowa dalem z 3 razy wiecej niz za 3 razy lepsza 19tke nie mowiac juz o tym ze jestem z niej zadowolony bardziej z 9 razy :-) 19 a 17 to potezna roznica, koszt solidnej uzywanej 19tki jest najczesciej nizszy niz nowej i to najtanszej 17tki, warto wziac monitor uzywany pod warunkiem ze jest dobrej firmy taki monitor pochodzi dluzej niz niejedna nowa 17, a ryzyko? jest mniejsze bo i cena mniejsza, trzeba uwazac i na pewno zakup bedzie udany. Jesli masz mozliwosc sprawdzenia na miejscu monitora przed zaplaceniem ja np mialem gwarancje 6 mies (monitor z serwisu) to naprawde nie zastanawiaj sie ani chwili i bierz soniaka e440. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 nowy czy nie, powiedzciie mi jak sprawdzac te monitory, geometrie,jakosc, etc, co tam kalibrowac, jestem lamka w tych sprawach a nie chcialbym kupic jakiego szmelcu, napiszcie mi jak go przetestowac;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 iiyama HM704UTc ( ok 960 zł ) i nic więcej sam mam :D i polecam wszystkim ma ciekawą funkcje tryb opq (trudno o odpowiednik w innych monitorach ) przydaje sie to bardzo np przy oglądaniu filmów i graniu, jednym klawiszem rozjasniasz monitor, polepszasz ostrosc itp nie trzeba bawić się w menu nie meczy oczu podaje specyfikacje: Dzięki systemowi high-brightness firmy iiyama na ekranie monitora oglądać można obrazy jasne jak na ekranie telewizora. Przez przełączenie w tryb OPQ obraz staje się jaśniejszy i bardziej kontrastowy. Dzięki zastosowaniu kineskopu Diamondtron MM model HM704UTc idealnie nadaje się do zastosowania zarówno jako monitor komputerowy jak i telewizor. Wyjątkowy jest także wygląd obudowy - srebrnoniebieski, który rozpoczyna nowa linię w palecie ofertowej tych monitorów. Kategoria Professional Range Kineskop 172 (43 cm) Diamondtron M˛-CRT, High-Contrast, Dynamic Focus, Dual Focus Gun, Antistatik- u. Antiblend-Coating (ARASC) Rodzaj maskownicy, odstęp maskownica pasmowa 0,25 mm Częstotliwość pozioma 30 - 96 kHz Częstotliwość pionowa 50 - 160 Hz Szerokość pasma wizyjnego 160 MHz Maks. rozdzielczość / Hz 1600 x 1280 / max. 72 Hz Rozdzielczość 1600 x 1280 / max. 72 Hz 1600 x 1200 / max. 77 Hz 1480 x 1024 / max. 90 Hz 1280 x 1024 / max. 90 Hz 1024 x 768 / max. 120 Hz 800 x 600 / max. 150 Hz 640 x 480 / max. 160 Hz Jasność min. 125 cd/qm w trybie Normal min. 285 cd/qm w trybie OPQ Apple kompatybilny Regulacja parametrów: za pomocą wyświetlacza ekranowego (10 ustawień fabrycznych, 20 indywidualnych ustawień użytkownika), 6 języków (D, GB, F, NL, S, JP Parametry regulowane: kontrast, jasność, ustawienie wielkości i pozycji ekranu w poziomie i w pionie, zniekształcenia trapezowe, temperatura barwowa, sRGB,zniekształcenia "poduszkowe", obrót obrazu, parametry Degaussa, (demagnetyzacja), zarządzanie energią, zbieżność pozioma, równoległość, poziome i pionowe parametry Moirea-Cleara, reset, funkcja blokady wyświetlacza ekranowego, balans pin, pozycja OSD, OPQ Wejścia sygnałów D-SUB mini 15 pin fest Zasilanie elektryczne AC 90 - 132 V / 198 - 264 V, 50 / 60 Hz Pobór mocy max. 110 W in Betrieb, max. 5 W im Power Managment Zarzązanie energią VESA DPMS, ENERGY STAR Bezpieczeństwo TÜV-GS. (EN 60950), UL 1950 Thrid Edition, PTB, CE (EN 60950), FCC Class B, DHHS, CSA C22.2 No. 950 Ergonomia TCO 95 Plug & Play DDC 1/2B™ Wymiary gł.x szer.x wys. 400 x 406,6 x 423 mm Masa netto 16,6 kg iijama hm704utc (uwaga potężne zdjęcie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samone3 Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Zgadzam się z przedmówcą iiyama HM704UTc to najlepszy wybór z 17-stek ,widziałem w akcji różne 17(samsungi -ładnie , lg -dziwne barwy,mało wyrazne) ,ale ta jest dla mnie najlepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 dorwalem wlasnie model Sony E430 za 1150 zl. co myslicie o nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 hmmm jesli 17 to najlepiej jakas bardzo sexy i inteligentna z fajnym biuscikiem :) zgrabna i powabna :) lekko opalona ;) poza tym to nie wiem czy wolisz wydepilowane, czy nie ;) wiem ciezki wybor - tyle fajnych 17 wokolo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Wedlug mnie monitorek iiyama HM704UTc to najlepszy wybor wsrod 17, ma swietna geometrie, kolorki jak na zywo no poprostu istne cudo, mam to wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...