Skocz do zawartości
_madi_

Nowy cooler dla celka 400mhz ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , troche juz stary ten proc ;p ale chlodzenie mi od niego juz siada , dopiero jak rusze sam palcem witrak to dopiero sie kreci ...lol... . Ale proc kreci sie na fbs83 @ 500mhz na tym badziewiu. A wiec napiszscie jaki coolerek kupic nowy tak do 40zl. a pozniej oczywsicie O/C. W biosie mam do wboru fbs 66,75,83,90,95,100. Powedzcie jakie na max ustawic :D . Chce wycisnac z niego wszystko ale nie chce go uszkodzic !!! Aha i powiedzcie czy coolerki pod socket A pasuja do Socket370 PPPGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakikolwiek cooler od Athlona/Durona - ja na zwykłym, aluminiowym coolerku od Durona 1,2 wykręciłem to co ty masz na 630Mhz (6 x 105) :)

i temperatury były OK. Granica podkręcania Mendocino znajduje się ok. 600 - 650Mhz - przy DUŻYM napięciu.Ten WhisperRock IV byłby rewelacyjny - ale zastanów się - w/g mnie lepiej zakupić Celerona Coppermine'a ok. 566 - 600Mhz (na Allegro są od razu z chłodzeniem) i jego puścić na FSB 100 - na pewno dużo by to zmieniło w Twoim sprzęcie, a jakbyś jeszcze sprzedał swojego Celera, miałbyś na cooler.

Coolerki pod socket A pasuja do Socket370 PPPGA - czasem trzeba im trochę "pomóc" ale generalnie pasują ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w wiekszosci pasuja ale jednak sa wyjatki :/

ktore maja mniejsze otwory w zapimce przez co pasuja tylko pod socketA a pod socket370 pasuja dopiero po pilowaniu zapinki

ponadto zwroc uwage czy masz wystarczajaca ilosc miejsca wokol procesora (czy jakies np. kondziory niezawadzaja) co uniemozliwi ci zalorzenie wiekszego radiatora :lol:

tak jak napisal Jackass_Ass napewno lepiej sie beda krecic Copperminy ktore byly wytwarzane w 0.18 a nie jak mendicano w 0.25

moj celek 400 poszedl max na 570 (6x95)

a celek 566 coppermine poszedl na 950 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...