Skocz do zawartości
MK_cafe

Instalacja winXP-problem

Rekomendowane odpowiedzi

Porzyczyłem przegranego(niestety) WindowsaXP od kumpla. W biosie ustawiam aby najpierw odpalał z CD i... nie może znaleźć sektora rozruchowego i komp się z dysku uruchamia. Próbowałem z dyskietki startowej, odpaliłem z obsługą cd biore e:/setup.exe i... ten program nie może chodzić pod dosem :cry: Jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze: poczytaj regulamin, dowiesz sie co sie tytaj robi z typami którzy pytają o nielegalny soft

po drugie: poczytaj regulamin a dowiesz sie ze w podpisie nie wolno umieszczać reklamy (linków, banerów etc)

po trzecie: pierwsze ostrzeżenie, bana dostaje sie za dwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po czwarte

II. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek na forum; w tym celu należy: 

1. Unikać zakładania wątków dotyczących tematów wielokrotnie już omówionych i/lub kwestii uznawanych na forum za oczywiste. By tego uniknąć, należy:

a) użyć wyszukiwarki forum. Ilość tematów na forum jest ogromna i istnieje duża szansa, że ktoś zadał już pytanie, które chcesz zadać Ty.

B) zapoznać się z listą tematów w dziale "FAQ" (frequently asked questions = często zadawane pytania).

c) poszukać samodzielnie odpowiedzi za pomocą popularnych wyszukiwarek internetowych (www.google.com, www.altavista.com).

d) upewnić się, że rozwiązanie problemu nie znajduje się w zasięgu ręki w postaci instrukcji do danego urządzenia/programu.

2. Unikać powielania istniejących już wątków. Przed założeniem wątku dotyczącego jakiegoś aktualnego zagadnienia sprawdź na kilku ostatnich stronach w danym dziale, czy topik na ten temat nie został już założony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po piąte:

7. Staraj się pisać poprawną polszczyzną. Przed wysłaniem posta sprawdź, czy nie ma w nim błędów ortograficznych, interpunkcyjnych lub literówek. Jeżeli zobaczysz błędy już po umieszczeniu wiadomości na forum, użyj opcji "zmień", żeby je poprawić. Posty zawierające rażące błędy ortograficzne lub napisane całkowicie niezrozumiale mogą być usuwane z forum przez moderatorów.

PorzPrzecinków podkreślić Ci nie mogłem, bo ich po prostu brak. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po takim powitaniu kolega pewnie juz tu nie zawita ;]

E, tam :wink: nie jestem z tych co się obrazają, poprostu odruchowo nie przeczytałem regulaminu bo spodziewałem się standardowego. No ale poprawię się :D

To ja dam malą podpowiedź

i386winnt.exe

thx, spróbuje

Porz

Noto będzie troche zabawy z poprawianiem moich postów, dysgrafia i te sprawy(kto nie wierzy nie musi;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noto będzie troche zabawy z poprawianiem moich postów, dysgrafia i te sprawy(kto nie wierzy nie musi;)

MK_cafe, sorry, nie wiedziałem. :oops:

Ale i na to jest sposób. Zawsze możesz przepuścić tekst przez Word'a lub coś podobnego. Przecinków, co prawda, Ci to nie poprawi, ale interpunkcja jest trochę mniej ważna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dam malą podpowiedź

i386winnt.exe

Niestety, instalator najpierw kopiuje pliki potrzebne do instalacji a potem się wiesza :( Pamiętam ,że ostatnio z win98 miałem to samo, wtedy kumpel poradził mi odpalenie instalacji win`a z innej instalki która jest na płycie, awaryjnej i poszło. No ale niewiem czy na XP też taka jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi