sham4n Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 tak jak w temacie:) A zakładam sobie Bartona 2500XP! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Jasne!! Bez pasty temp jest wyższa o kilkanaście stopni! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Teoretycznie tak ale duzo bardziej bedzie sie grzal proc a te duzo bardziej czasem oznacza za duzo by mogl pracowac osobiscie nie radze :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 tak jak w temacie:) A zakładam sobie Bartona 2500XP! :) Jeśli kochasz szum wiatraka na procku, wyciskać poty z procka wtedy dopiero wiesz, że coś działa to nie ma sprawy. Wiele osób napisze Ci, że wskazane jest używanie pasty aby: a- wiatrak nie łapał zawrotnych predkości b- procek nie pracował w wysokich temperaturkach c- ludzie z forum nie czytali: "kurde spalił mi się procek!" Dla świętego spokoju skocz do sklepu i zakup sobie paste srebną lecz bardziej polecam ceramiczną :) ps. wszystko oczywiście jeśli używasz chłodzenia powietrznego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 ok, dzięki! tak sięz ciekawości pytałem:) A i jeszcze sprawa techniczna: jak tą pastę użyć?! hehe smarowaćt ylko rdzeń tak? i ile tego nakładać?! :) Proszę o wyrozumiałość! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Tylko na rdzeniu, o grubości 1-1,5 mm. Nie musi byc idealnie rozprowadzona, bo to się zrobi samo przy dociskaniu radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi13 Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Raczej 0.15mm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 na tej stronie znajdziesz, jak zamontować procesor, radiator czy polożyć paste! Filmiki są po angielsku ale nikomu nie powinny sprawić problemu. Oczywiście strona AMD rulez :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sham4n Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 ok, dzięki chłopaki! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 co do tematu to ani pasy bezpieczeństwa ani poduszki powietrzne ani kurki od gazu nie są niezbędne a jednak lepiej je mieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 az mi sie lezka w oku zakrecila na wspomnienie procesorow, gdzie nikt nigdy o pascie nie myslal. Swoja droga byly i czasy gdzie nawet radiatora na prockunie trzeba bylo miec (sic!). Swoja droga kto wtedy myslal o radiatorach :D po co to komu :) sie rozczulilem Bardzo offtopicznie: wlasnie czyszcze 486 dx2 (wisi na scianie u nas w sklepie, a byl pobrudzony klejem). juz mi spadl, wybijam nim rytm jak leci piosenka:D jak sobie pomysle co by bylo jakby to byl nowy athlon :D P.S. nadal jest sprawny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Tylko na rdzeniu, o grubości 1-1,5 mm. Nie musi byc idealnie rozprowadzona, bo to się zrobi samo przy dociskaniu radiatorapastą smaruje sie jak najcieniej .. ona ma byc przedwonikiem ciepla nie izolatorem .. jej zadaniem jest wypelnc jedynie nierownosci miedzy jadrem a radiatorem .. nakladasz rownomiernie na cale jądro jak najcieniej potrafisz .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Ale ma pokryć całe jądro? Tzn jądra ma spod niej nie być widać (samego koloru różowego), czy jak. Z tego co czytałem, to na radiatorze ta pasta ma jedynie wypełnić nierówności, a na rdzeniu ma być jej równomierna warstwa 0.2-0.5mm czy coś w ten deseń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Pasty nakladasz minimalna ilosc (ale na calej powierzchni jadra) - ma ona wypelnic malutkie nierownosci radiatora. Jezeli dasz zbyt duzo pasty, to bedzie dzialala jako izolator! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Mały OT: wczorja dostłem Durona 800, który miał nałożoną pastę na całą obudowę ceramiczną i jądro. Pasta połączyłamostki i gostkowi wydawało się, ze CPU wysiadł. Ja wyczyściłem CPU, zaryzykowałem Solteka (na gwarze jeszcze jest...) i odpaliłem sprzęta. Chodzi ok. Jestem 50 zł do przodu, będzie Fortron:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 A tak pzry okazi to jak nie bedzie pasty to wiatrak się nie będzie szybciej kręcił i radiator się bedzie mniej grzał, bo przekazywania ciepłą nie będzie:) A nakłada sie minimalną wrstwe, bieżesz troszeczke na coś płaskiego np: k.telefoniczna i rozsmarowujesz po rdzenu żeby powstala minimalna warstwa ale żeby była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Wcześniejszy post ku przestrodze, żeby nie nakładać dużo pasty. Aha, na obudowie było tyle pasty, że wyrównała sie z powierzchnią jądra. gostek chyba całą tubkę "srebrnej;)" Titanówki załadował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Tylko na rdzeniu, o grubości 1-1,5 mm. Nie musi byc idealnie rozprowadzona, bo to się zrobi samo przy dociskaniu radiatorapastą smaruje sie jak najcieniej .. ona ma byc przedwonikiem ciepla nie izolatorem .. jej zadaniem jest wypelnc jedynie nierownosci miedzy jadrem a radiatorem .. nakladasz rownomiernie na cale jądro jak najcieniej potrafisz ..Miałem na myśli 1-1,5 mm na ŚRODKU rdzenia i docisnąć radiatorem. Zresztą na THG jest filmik w którym nakładają pastę na A64 i A64 FX i tam nakładają tyle, że albo się wylewa poza procesor albo jest cholernie grubo, a temperatura jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viru Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 Te filmiki na thg to... ehh z kumplem sie dziwimy jak oni tę pastę tam walą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...