Skocz do zawartości
boszek

LiteOn LTR-32125W wymiana optyki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moj problem chyba najbardziej pasuje do tego dzialu.... tak wiec dostalem dzis nagrywarke jak w temacie z uszkodzona opytka (ktos kto probowal ja wyczyscic robil to chyba szczotka druciana :( ).

Moze ktos z Was doradzi mi gdzie moglbym dostac sama optyke, czy to wogle mozliwe? Moze udalo by sie to ja jeszcze przywrocic do zycia (pod warunkiem oczywiscie ze koszt czesci nie przekroczy wartosci calego urzadzenia). Szukalem ale na nic konkretnego sie nie natknolem.

Za wszelkie odpowiedzi i sugestie bede niezmiernie wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hymmmmmm ciężka sprawa z wymianą zazwyczaj nie ma "wolnej" optyki.I jej koszt byłby duży ale z innego napędu (uszkodzonego) takiego samego można ją wymonotwać.I to jest proste więc szukaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta opcje rowniez rozwazalem, ale zdobycie drugiego takiego urzadzenia uszkodzonego ze sprawna optyka wcale nie nalezy do najlatwiejszych niestety, myslalem ze niektore takie podzespoly poprostu mozna gdzies kupic w jakims serwisie, co tez nie jest do konca prawda ... pokombinuje, poszukam moze cos sie fartnie :) ... moze jeszcze znajdzie sie tu jakas osoba ktora mi pomoze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe.. mam taką nagrywarynkę ale "niestety" jeszcze działa więc Ci nie pomogę ;)

obserwuj alegro, dział uszkodzone.. a nóz widelec sie coś pojawi =)

przydałoby sie tez dowiedziec czy sama optyka nie jest taka sama dla innych modeló.. wtedy miałbyś większe sznase trafienia ;)

ogólnie: powodzneia =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi