Skocz do zawartości
dazzler

Problemik (ale nie wiem z czym)

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze pomoc mi rozwiazac problem:

Po wyłączeniu komputera nie mogę przez jakiś czas (ok 5 min) ponownie

go włączyć. Gdzy wciskam przycisk komp probuje startowac, ale

po chwili świeci się lampka od power a komputer staje i odcina zasilanie do plyty. Ale jak odczekam kilka minut to startuje normalnie. Co moze byc tego przyczyną?

Mój sprzęt to EPOX 8RDA+ Antek XP1700+ (0.18) (bez OC), 256MB KINGSTONE 2100; FORTRON 300GTP, HDD WD Caviar 7200 120GB 8MB, SB Live Player.

Próbowalem ustawienia biosu na FAIL-SAFE, OPTIMAL i wyłączyłem shutdown temp i warning temp, zaznaczam ze zasilacz tez jest OKI.

Może to RAM? Bo czasami na wyswietlaczu na EPOXIE ukazuje się

FF, EF i kicha - wszystko gasnie. Po tym chyba powinin byc C! czyli memory test i moze wtedy sie wywala?

Podsuncie jakies rozwiazanie, prosze!!

Zdesperowany Athlonowicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dazzler napisales 3 posty w tym temacie i w kazdym zlamales regulamin

post 1

5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi.

post 2

I. Na łamach forum kategorycznie zabrania się:

[...]

2. Umieszczania treści wulgarnych

post 3

6. Unikać zamieszczania w danym wątku kilku swoich postów z rzędu - jeżeli pojawia się potrzeba dopisania czegoś do wysłanego już posta, należy skorzystać z opcji Dołączona grafika (ikona  w poście).

uwazaj na przyszlosc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serwus :D

powodem moga byc urzadzenia radiowe 8)

jezeli takowe posiadasz np radiowa klawiatura i mysz :lol:

a od czasu ich podlaczenia zaczely dziac sie takie rzeczy :wink:

napisz czy to moze byc to

pzdr jareek

p.s stawiam tez na zasilacz podwarunkiem ze dokupiles jakis sprzet a wtedy pojawil sie ten problem ..... jezeli nie to musimy sie jeszcze wszyscy sprezyc i Tobie pomoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi