dazzler Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Prosze pomoc mi rozwiazac problem: Po wyłączeniu komputera nie mogę przez jakiś czas (ok 5 min) ponownie go włączyć. Gdzy wciskam przycisk komp probuje startowac, ale po chwili świeci się lampka od power a komputer staje i odcina zasilanie do plyty. Ale jak odczekam kilka minut to startuje normalnie. Co moze byc tego przyczyną? Mój sprzęt to EPOX 8RDA+ Antek XP1700+ (0.18) (bez OC), 256MB KINGSTONE 2100; FORTRON 300GTP, HDD WD Caviar 7200 120GB 8MB, SB Live Player. Próbowalem ustawienia biosu na FAIL-SAFE, OPTIMAL i wyłączyłem shutdown temp i warning temp, zaznaczam ze zasilacz tez jest OKI. Może to RAM? Bo czasami na wyswietlaczu na EPOXIE ukazuje się FF, EF i kicha - wszystko gasnie. Po tym chyba powinin byc C! czyli memory test i moze wtedy sie wywala? Podsuncie jakies rozwiazanie, prosze!! Zdesperowany Athlonowicz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 jaki masz zasilacz ? stawiam na zasilacz albo cos z pamieciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazzler Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Zasilacz jest W porzadku A pamieci to nie wiem bo jeszcze nie mialem mozliwosci sprawdzic innej kosci na plycie niz moja, ale sprawdze. A moze z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a plyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazzler Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 A zasilacz to fortron 300GTP, jak napisalem wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 dazzler napisales 3 posty w tym temacie i w kazdym zlamales regulamin post 1 5. Wątki tytułować konkretnie, w sposób mówiący w skrócie o tym, czego dotyczą - czyli nie: "Pomocy!", "Co się dzieje?", "Pilne!" etc. Pamiętaj, że nadając topikowi konkretny tytuł, ułatwiasz innym korzystanie z forum i jednocześnie zwiększasz swoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. post 2 I. Na łamach forum kategorycznie zabrania się: [...] 2. Umieszczania treści wulgarnych post 3 6. Unikać zamieszczania w danym wątku kilku swoich postów z rzędu - jeżeli pojawia się potrzeba dopisania czegoś do wysłanego już posta, należy skorzystać z opcji (ikona w poście). uwazaj na przyszlosc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samarskun1 Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 zasilacz w porzo co można rzec ja myśle że reinstalka powinna pomóc bo co innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonzi Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 zasilacz w porzo co można rzec ja myśle że reinstalka powinna pomóc bo co innego Reinstalka OS'a? chyba nie, bo co to ma do startu kompa? Zapuść jakiś test na pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareek Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 serwus :D powodem moga byc urzadzenia radiowe 8) jezeli takowe posiadasz np radiowa klawiatura i mysz :lol: a od czasu ich podlaczenia zaczely dziac sie takie rzeczy :wink: napisz czy to moze byc to pzdr jareek p.s stawiam tez na zasilacz podwarunkiem ze dokupiles jakis sprzet a wtedy pojawil sie ten problem ..... jezeli nie to musimy sie jeszcze wszyscy sprezyc i Tobie pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 IMHO albo zasilacz, albo MoBo, ze wskazaniem na to drugie. Pamieć nie ma tu nic do gadania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 gnz Ty też złamałeś regulamin, nie napisałeś na temat :D 50% mobo 50% ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 stawiam na zasiłke. Mozliwe ze istnieje jakies przebicie i wtedy zasilka sie wył. (zabezpieczenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazzler Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Zanlazłem przyczynę: -coś nie tak z płytą główną EPOX 8RDA+ ver. 1.1. Zaniosłęm do serwisu i u nich tez tak było. Wysłali ją do dystrybutora i czekam co dalej. Dzieki za zaintersowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...