bigfan Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=1...light=hibernate - gdyby ktos byl zainteresowany. Generalnie dziala, choc dzisiaj rano mi sie notebook zawiesil chwile po rozhibernowaniu (ReiserFS odmowil czesciowo wspolpracy, ale nie jestem jeszcze pewien, czy to aby na pewno wina samej hibernacji. Trzeba pamietac po za tym, zeby miec odpowiednio duzo miejsca na swap (RAM + paredziesiat czy 100MB IMHO). Bardzo fajna rzecz dla notebookowcow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 swsusp to tak, ale niech ktos mi wyczaruje str ;] wkleje mu tu piwo :D tylko swsusp ma wade, malutka wade.... mam kurcze za malego swapa :] 256mb swap vs 512mb ram :) chociaz afair jest kompresja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 str? Wybacz, nie jarze :-) A kompresja jakas jest, mozna wybrac gzipa i gifa bodajze w konfiguracji zapaczowanego jaderka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 str=suspend to ram gifa ? lzf raczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 No faktem LZF - gzip z lzf mi sie zlal w gifa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...