Mąki Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Robiłem ostatnio kompa, jakąś k6, i zauważyłem że tam jest inne ustawienie płyty głównej. Proc jest na dole a sloty pci u góry. Stąd moje pytanie czy to nie był by dobry pomysł aby zrobić taką obudowę? Ułożenie płyty by było odwrotne niż jest standardowo, proc by się znalazł na dole, a karty u góry. Czy tak odwrócona grafa nie chłodziła by się lepiej? Wiadomo, że ciepło idzie do góry, a chłodzenie grafy jest od spodu, także jakby chłodzenie było u góry to by chyba lepiej odbierało ciepło. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Jakim cudem może być inne rozmieszczenie elementów na płycie głównej. Standard ATX jasno określa co i dzie się znajduje. Pokaż zdjęcie to uwierzę. Czy oby nie próbowałeś jej wsadzić odwrotnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<maXus> Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Widzialem taka obudowe na allegro, tu jest link, zamieszczam link.Spojrz dokladnie na oba zdjecia.Obudowa ma wszystkie napedy na dole i niestety zasilacz tez :/. http://allegro.pl/show_item.php?item=24533206 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Witam! Co do takiego usytuowania mobo i innych rzeczy - NO PROBLEMO ;) Wystarczy albo dobre wykonanie wlasnej obudowy, albo zakup swietnej obudowy Lian-Li (wygladem przypomina Maca G5). Wszystko jest odwrotnie, a PSU znajduje sie na dole :D Ale znajac Polske, to raczej buda jest nieosiagalna ;) (aha jeszcze kieds byla limitowana edycja kompow ADAX-a i tam tez byly takie smieszne obudowy - wszystko odwrocone 180*). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 To pewnie była płyta w standardzie AT. Współczesne procesory wydzielają ciut więcej ciepła od K6, a to oznacza, że grafika byłaby prawie wyłącznie chłodzona podgrzanym przez proca powietrzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Looknijcie na to: http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=2040 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Sorki ja nie zakumałem - płyta główna jest standardowa - tylko obudowa odwrócona. No to fakt że w starszych kompach to tak na prawdę nie ma znaczenia. Wszystko zależy od wentyli, jak są wydajne i dobre odprowadzanie na zewnątrz to musi chodzić. (chodzi mi oczywista o nowsze sprzęty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Ale jakby zasiłkę umieścić u góry, a na dole przy procu umieścić wentyla 8x8, albo dwa , to problem podgrzewania budy przez proca by został w miarę rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Taa i włączasz kompa i masz kosiarke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...