Skocz do zawartości
siuks

Słabnący potencjał do o/c?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój bartek chodził jakiś czas na 11*210 1.9v i wszystko było wporzo dopuki spróbowałem zjeżdżać w dół z napięciem. Potem na nowo ustawiam 1.9v włączam prime i załamka, wywala po 5 minutach. Maks teraz to 208*11 na 1.9v. Jak przywrócić temu procowi dawną formę :?: Dodam że teraz pracuje na 200*11 na napięciu 1.8v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bartek 2500+ na 210FSB to powinien chodzi z delikatnie podniesionym napieciem a nie z takim jak ty masz . . . 2500+@3200+ wiekszosc chodzi bez podnoszenia Vcore ( 1.6V) = 11x200, albo masz jakas straszna serje albo cos pomodziles :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiazanie twojeg ojest bardzo proste a raczej banalne i sie dziwie ze sam do tego nie doszedles, poprostu jest lato coraz cieplej albo wentyle ci sie troche zakurzyly i wystarczy ze temp skoczyla o kilka C i juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mysle ze sie nie wypalił tylko po prostu idzie lato, temperaturki rosną i procki są mniej stabilne... ;( Wiem to po sobie, na moim CoolerMaster X-Dream mialem temp 33-46C na obrotach na minimum. Teraz musialem podwyzszyc obrotki o 1K RPM aby miec podobne temp do tych z jesieni i zimy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może bo na 2310Mhz to mi chodziło jak przestali grzać w mieszkaniu a na dworze zimno i w domu też :twisted: Teraz jest cieplej o jakieś 4-5stopni. Więc trzeba zmienić chłodzenie? Jak mam ustawione na 3200+ przy 1.8v to mam w idle 45c a w stresie 54c a jak ustawie np 2300 przy 1.9v(not stable) to w stresie przekracza 60c :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi