siuks Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Mój bartek chodził jakiś czas na 11*210 1.9v i wszystko było wporzo dopuki spróbowałem zjeżdżać w dół z napięciem. Potem na nowo ustawiam 1.9v włączam prime i załamka, wywala po 5 minutach. Maks teraz to 208*11 na 1.9v. Jak przywrócić temu procowi dawną formę :?: Dodam że teraz pracuje na 200*11 na napięciu 1.8v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 bartek 2500+ na 210FSB to powinien chodzi z delikatnie podniesionym napieciem a nie z takim jak ty masz . . . 2500+@3200+ wiekszosc chodzi bez podnoszenia Vcore ( 1.6V) = 11x200, albo masz jakas straszna serje albo cos pomodziles :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Seria to AQZFA0347WPMW. Wiele ludzi na forum już się skarżyło na tą serie że 3200+ dopiero powyżej 1.8v. Co z tym potencjałem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 poprostu sie wypalił.Napiecie 1.9 jest wysokie jak by nie patrzył, bedzie chodził coraz gorzej....bedziesz musiał albo obniżać magistrale albo podnosić napięcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 rozwiazanie twojeg ojest bardzo proste a raczej banalne i sie dziwie ze sam do tego nie doszedles, poprostu jest lato coraz cieplej albo wentyle ci sie troche zakurzyly i wystarczy ze temp skoczyla o kilka C i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Właśnie zbieram kase na zalmana cnps7000alcu. Czy to możliwe że się wypalił?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 ja mysle ze sie nie wypalił tylko po prostu idzie lato, temperaturki rosną i procki są mniej stabilne... ;( Wiem to po sobie, na moim CoolerMaster X-Dream mialem temp 33-46C na obrotach na minimum. Teraz musialem podwyzszyc obrotki o 1K RPM aby miec podobne temp do tych z jesieni i zimy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 No może bo na 2310Mhz to mi chodziło jak przestali grzać w mieszkaniu a na dworze zimno i w domu też :twisted: Teraz jest cieplej o jakieś 4-5stopni. Więc trzeba zmienić chłodzenie? Jak mam ustawione na 3200+ przy 1.8v to mam w idle 45c a w stresie 54c a jak ustawie np 2300 przy 1.9v(not stable) to w stresie przekracza 60c :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...