Skocz do zawartości
kassiunia

Spoczynek 36 stres 53,5 taka róznica??

Rekomendowane odpowiedzi

AMD 2400 X MOBILE ,ABIT NF 7 VER 2.0, DWA DYSKI 80 I 40 GIGA,RADEONA 9100, TITANA COOLER NIBY DO 3400 :)(ale jakoś tego nie widać) ,PROCEK OBECNIE CHODZI NA 200x11,5 czyli 2300 napięcie 1,625V :) ,OBUDOWA WENTYLOWANA, słyszałam że abit zawyża temp ciekawe o ile !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile wentylow masz w budzie ze piszesz ze wentylowana a procek masz podkrecony do 2300mhz to bedzie mnie jwiecej odpowiadało 3200+ 3400+ Bartonowi t owszystko ok wydajnosc procesora jest jak 3200+ + ciut a wentyla masz do 3400+ a nie 3400mhz bo jeszcze sie z takim nie spotkalem nawt Zalman 7000CU nie da rady AMD Bartonowi do 3400mhz to juz tylko profesjonalne chłodzenie ale i tak nie widziałem zeby ktos do 3400mhz dojechał na Bartonie po takim przetaktowaniu pewnie by zmiutł Pentuma 4 3400EE za 5000zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzies czytalem ze cos zawyza o 10? Ale czy to abit to nie wiem...

36 stopni, to i tak niezle, ja mam 57 :? , normalnie mialem 59, ale wlozylem jakies dwa stare wentyle wyciagajace powietrze ze spalonych zasilaczy.... ale i tak chodza na niskich obrotach bo takto sa za glosie, wiec malo co mi daja. Teraz zastanawiam sie jakie wentyle wepchnac, juz sam nie wiem, myslalem o tych arcticach fan pro - light, ale teraz nie wiem, moze tornato...

Jak dla mnie to jest u Ciebie kasiu ok. Tylko ten skok troche taki dziwny jest... U mnie w stresie 63 - niekiedy skoki do 72....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grimlock jesteś tego pewien?

Mam Abita NF7-S Rev. 2.0 w full stress mam 48C, od TT Harcano 12 mam doprowadzony czujnik który pokazuje około 40C

Duron 1300 1,75@1,35V + TT Volcano 11+ (około 2000-2100 obr./min.) + Arctic Ceramique

UPADATED:

Czujnik przyklejony pod procesorem, kable poprowadzone miezy nózkami cpu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też są duże różnice. W idle Aida pokazuje Procesor31*, a CPU Diode42*. W stresie po paru godzinach Prime95 CPU Diode dochodzi do 54* na ustawieniach 12x175 1,575V, a na ustawieniach 11x200 1.675V dochodzi w stresie do 59*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasli masz w biosie włoczone CPU DISCONNECT to jest jak najbardziej normalnie gdyz ta funkcja powoduej "softowe" chlodzenie proca .. tak ja te rozne waterfall'e pod winde tupy Vcool, CPUidle .. i inne

Po prostu z poziomu biosu w czasie "nic nierobienia" bios wrzuca prockowi idle loopy ..

satysfakcjonyje cie wypowiedz?

co ma do tego to ze abit zawyza? a co w idle zawywaz a w stressie nie ? :)

pomyślcie ludzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi