Bartek Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Panowie za miesiąc kończy mi się umowa z erą i pytanie: przedłużyć umowę? oferta którehj firmy jest teraz optymalna? nie chce placic rachunkow wiekszych niz 50 polećcie jakiś fajny telefon proszę tez o opinie na temat motorola v300 i sony ericsson t610 thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Zastanów się nad wejściem w Heyah. Jeśli raczej mało rozmawiasz to jest najlepsza cenowo. A jeśli koniecznie chcesz mieć nowy tel to w ofercie Plusa masz sporo ciekawych modeli w sensownych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gip11 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Siemka ja mam SE T610 i musze powiedziec ze telefonik calkiem fajny...tylko w porownaniu do nowszych modeli robi gowniane zdjecia...a tak pozatym to go goraco polecam..aha a jak siec to bierz plusa ja place piec dych z groszami i mam 45min i 30smsow.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Przenioslem sie z Idea na Plusa. "Efekt+30" (tylko na firme), place 36.6pln i mam wsio do rozchulania (rozmowy. sms, mms, WAP, itd.) Do tego 1.22pln strefa, 6.10pln sekundowe naliczanie i czego chciec wiecej ? Tel. SE T610 za 180pln. Co do telefonu to co chcesz wiedziec bo moge Ci sprawozdanie sporzadzic na dwie strony A4 wiec zagmatwalbym sprawe. V300 tylko sie bawilem i jest tez swietna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Przenioslem sie z Idea na Plusa. "Efekt+30" (tylko na firme), place 36.6pln i mam wsio do rozchulania (rozmowy. sms, mms, WAP, itd.) Do tego 1.22pln strefa, 6.10pln sekundowe naliczanie i czego chciec wiecej ? Tel. SE T610 za 180pln. Co do telefonu to co chcesz wiedziec bo moge Ci sprawozdanie sporzadzic na dwie strony A4 wiec zagmatwalbym sprawe. V300 tylko sie bawilem i jest tez swietna. 1,22zł za minute polaczenia to chyba nie jest malo. 6,10zł za sekundowe naliczanie- chyba powinni dac gratis W Plusie na firme taktowanie jest co 15s czy 30s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 właśnie Kaeres taą v300 tez sie bawilem i zjarała mi czaszke za... zdjęcia duzy wyświetlacz itp no właśnie zalezy mi na nowym telefonie a w erze jest cos ciekawego? bo ten telefon tylko w erze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Ja właśnie kupiłem v500... miodzio. BTW: V300 i V500 można spokojnie przerobić na V600 (tylko w v300 nadal nie będzie bt z powodu braku takowego modułu) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Przenioslem sie z Idea na Plusa. "Efekt+30" (tylko na firme), place 36.6pln i mam wsio do rozchulania (rozmowy. sms, mms, WAP, itd.) Do tego 1.22pln strefa, 6.10pln sekundowe naliczanie i czego chciec wiecej ? Tel. SE T610 za 180pln. Co do telefonu to co chcesz wiedziec bo moge Ci sprawozdanie sporzadzic na dwie strony A4 wiec zagmatwalbym sprawe. V300 tylko sie bawilem i jest tez swietna. 1,22zł za minute polaczenia to chyba nie jest malo. 6,10zł za sekundowe naliczanie- chyba powinni dac gratis W Plusie na firme taktowanie jest co 15s czy 30s? 1.22pln to jest abonament miesieczny :P Minuta to 0.37pln do stacjonarnych i 0.73pln do plus. Sekundowe naliczanie w Idea i Era kosztuje 18 pln :) Taktowanie w plusie jest co 30s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Po pierwsze, tylko idiota kupuje telefon, żeby robić nim zdjęcia, podobnie jak nie kupuje sie aparatu cyfrowego po to, żeby krecić nim filmy (choć większość ma taką opcje) - aparat w komórce to tylko taki bajer, którego i tak sie nie używa. Co do wyboru telefonu, to kieruj sie przede wszystkim jego funkcjonalnościa i łatwością obsługi. Osobiście posiadam t610 i powiem szczerze, że tak eleganckiego telefonu jeszcze nie widziałem - ale to oczywiście kwestia gustu. Ponad to zaletami nie do przecenienia są w przypadku t610 złącza IrDA i BT, których v300 nie posiada. Ogólnie rzecz biorąc t610 bardziej mi sie podoba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 bede mial podobny problem tez za miesiac bo konczy mi sie umowa w IDEI mam rachunki srednio 60-70 zl choc zdazyly sie tez takie po 150 zl;) i ciekaw jestem co mi zaproponuja;) a jezeli nie bedzie to nic sensownego co w przypadku "propozycji" zapewne bedzie mialo miejsce tez mysle nad przejsciem do plusa :) mial ktos jakies doswiadczenia w przeduzaniu umowy w IDEI?? aha licze na t610 jedak jego cena w IDEI to kosmos...:(moge dac max 200 zl za telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Ponad to zaletami nie do przecenienia są w przypadku t610 złącza IrDA i BT, których v300 nie posiada. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Po pierwsze, tylko idiota kupuje telefon, żeby robić nim zdjęcia, podobnie jak nie kupuje sie aparatu cyfrowego po to, żeby krecić nim filmy (choć większość ma taką opcje) - aparat w komórce to tylko taki bajer, którego i tak sie nie używa. Co do wyboru telefonu, to kieruj sie przede wszystkim jego funkcjonalnościa i łatwością obsługi. Osobiście posiadam t610 i powiem szczerze, że tak eleganckiego telefonu jeszcze nie widziałem - ale to oczywiście kwestia gustu. Ponad to zaletami nie do przecenienia są w przypadku t610 złącza IrDA i BT, których v300 nie posiada. Ogólnie rzecz biorąc t610 bardziej mi sie podoba :P człowieku mam cyfrówkę ale nie mam jej zawsze przy sobie a czasem na imprach pare zdjęć nie artystycznych pyknać można poza tym aparat w komorce staje sie normą. brac tego v300 ? ja tez nie wiem co zrobi era rachunki na poziomie 250 zobaczymy jak nic ciekawego to konkurencja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 bede mial podobny problem tez za miesiac bo konczy mi sie umowa w IDEI mam rachunki srednio 60-70 zl choc zdazyly sie tez takie po 150 zl;) i ciekaw jestem co mi zaproponuja;) a jezeli nie bedzie to nic sensownego co w przypadku "propozycji" zapewne bedzie mialo miejsce tez mysle nad przejsciem do plusa :) mial ktos jakies doswiadczenia w przeduzaniu umowy w IDEI?? aha licze na t610 jedak jego cena w IDEI to kosmos...:(moge dac max 200 zl za telefon Powtarzam to juz 5x conajmniej. Ale nie bede Cie odsylal do szukania bo mozna sie w tym pogubic. Przeszedlem z Idea poniewaz PROpozycja byla smieszna conajmniej. S55 za mnostwo kasy i mozesz sobie wyobrazic, ze gdyby mi sciagneli punkty z profitu (a mialem ich ponad 2300) to ta komorka bylaby dla mnie po 180 pln :) A za te punkty zrobilem sobie w ostatnim miesiacu 120 minut gratis :) Nie umialem sie nagadac w ostatnim miechu :) Poszedlem do Plusa i sie pytam co dla mnie maja, a oni ze za to ze przechodze z IDEA to 50% abonamentu przez rok. Wiec nad czym tu sie zastanawiac ? Swoja droga, nie skorzystalem z tej propozycji PLUSA bo w niej obowiazuja ceny telefonow jakbys bral najtanszy abonament. Dla przykladu T610 kosztowalby mnie wtedy ponad 300 pln Wzialem Efekt+ 30 (30 pon netto) i mam t610 po 180 pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Jeszcze rok w idei ... (2 komorki :P) Chociaz wczoraj kupilem sobie do jednej nieuzywanej (lezala i sie kurzyla :P) HeyaHa ;) Cenowo prezentuje sie to bardzo ciekawie, pozyjemy, zobaczymy... Na razie jestem zwiazany umowa. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaplasaK Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Sekundowe naliczanie w Idea i Era kosztuje 18 pln :) hmmm, ja w idei dla firm sekundowe naliczanie mam za 6 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Sekundowe naliczanie w Idea i Era kosztuje 18 pln :) hmmm, ja w idei dla firm sekundowe naliczanie mam za 6 zl A tak, przepraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Ja tez jeszcze miesiac w plucie. Choruje na Samsunga E700 piekny telefon i zajebiste menu. SE T610 odpada z miejsca nie podoba mi sie i nie pasuje tak ogolnie. Zobaczymy jaka oferte dostane. Co do przechodzenia z Ery... Zarowno w Plusie jak i Judeii dostaniesz upust na abonamencie. Mysle ze lepiej jest dac 120Zeta wiecej za telefon raz, a potem oszczedzac na abonamencie i to pewnie sporo wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Po pierwsze, tylko idiota kupuje telefon, żeby robić nim zdjęcia, podobnie jak nie kupuje sie aparatu cyfrowego po to, żeby krecić nim filmy (choć większość ma taką opcje) - aparat w komórce to tylko taki bajer, którego i tak sie nie używa. Co do wyboru telefonu, to kieruj sie przede wszystkim jego funkcjonalnościa i łatwością obsługi. Osobiście posiadam t610 i powiem szczerze, że tak eleganckiego telefonu jeszcze nie widziałem - ale to oczywiście kwestia gustu. Ponad to zaletami nie do przecenienia są w przypadku t610 złącza IrDA i BT, których v300 nie posiada. Ogólnie rzecz biorąc t610 bardziej mi sie podoba :P człowieku mam cyfrówkę ale nie mam jej zawsze przy sobie a czasem na imprach pare zdjęć nie artystycznych pyknać można poza tym aparat w komorce staje sie normą. brac tego v300 ? Rozumiem Cię, ale jakość zdjęć jakie wykonuje dany telefon, nie powinna decydować o Twoim wyborze (tego aparatu naprawde rzadko sie używa). Poza tym i tak beda to foty, jak to nazwałeś "nieartystyczne", więc nie muszą być świetnej jakości - ważne jest tylko, żeby dało sie rozpoznać co przedstawiają ;) . "...aparat w komórce staje sie normą." - no właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 A co myślicie o SE 630?,bo koło wakacji mam zamiar kupić,kumple muwią że 610 jest lepszy a mi się nie wydaje,jak ktoś go ma i może podzielić się opinią to bardzo bym prosił.thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 W sumie jest to identyczny tel. A dodatkowo ma lepszy aparat oraz aktywna matryce. Czyli w ostrym swietle wyswietlacz bedzie sie lepiej spisywal. Czyli lepszy od T610 ale za to brzydszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 A co myślicie o SE 630?,bo koło wakacji mam zamiar kupić,kumple muwią że 610 jest lepszy a mi się nie wydaje,jak ktoś go ma i może podzielić się opinią to bardzo bym prosił.thx t630 to ulepszona wersja t610, czyli wszystko to samo co w 610 + większa rozdziałka aparatu, wygodniejsze klawisze, troszeczke poprawiony soft. Jednak jak napisał Kaeres , t630 jest brzydszy :P Tzn. w założeniu ma być on bardziej "bajerancki", jednak mi bardziej pasuje klasyczny, elegancki wyglad t610 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 A co myślicie o SE 630?,bo koło wakacji mam zamiar kupić,kumple muwią że 610 jest lepszy a mi się nie wydaje,jak ktoś go ma i może podzielić się opinią to bardzo bym prosił.thx t630 to ulepszona wersja t610, czyli wszystko to samo co w 610 + większa rozdziałka aparatu, wygodniejsze klawisze, troszeczke poprawiony soft. Jednak jak napisał Kaeres , t630 jest brzydszy :P Tzn. w założeniu ma być on bardziej "bajerancki", jednak mi bardziej pasuje klasyczny, elegancki wyglad t610 8) Z tym się nie zgodzę... bawiłem się tym fonem i jak pisałem smsa to myslałem że dostanę białej gorączki.. w porównaniu do T610 klawisze są większe i blisko siebie co mi nie podchodzi... :cry: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Ja także uciekłem z IDEI, po 3 latach, tak jak w przypadku Kaeres'a - PROpozycja była co najmniej śmieszna, choć moje rachunki nie schodziły poniżej 100zł... Postawiłem na PLUSa i nie żałuję, Bartek :arrow: propnuję Ci zrobić to samo, będziesz miał 50% abonamentu przez pierwszy rok i nie byle jaki telefon za rozsądną cenę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 A jak mam 2 fony, jeden w Judeji, drugi w Plusaczu, to czy jakbym przeszedł z Judei (umowa już się zakończyła) to też mi dadzą ciekawego fona i pół abonamentu? mimo że to będzie drugi fon u nich ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Dadza ci dziadek, spokojna twoja niepoczochrana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 A jak Ci nie dadzą, to jonathan Ci da :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 T630 nie ma lepszego aparatu, ma taki sam jak t610 tyle ze softwareowo przerabia fotki na ~640x480. Jakosc jest tragiczna i zajmuja sporo. T630 warto tylko ze wzgledu na lepszy wyswietlacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Jezeli chodzi o foty z telefonow. Napewno moge polecic M55/S55 i nokie 7250i Po zrobieniu nimi fotki przynajmniej widac co sie fotografowalo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Panowie za miesiąc kończy mi się umowa z erą i pytanie: przedłużyć umowę? oferta którehj firmy jest teraz optymalna? nie chce placic rachunkow wiekszych niz 50 polećcie jakiś fajny telefon proszę tez o opinie na temat motorola v300 i sony ericsson t610 thx Ja jestem w Erze od ok 5lat i jestem zadowolny zawsze dostałem jakis telefon co 18miechow za darmo jaki chciałem oczywiscie zasieg jest bdb .JA bym na twoim miejsu poczekał asz sie skonczy umowa i dzien puzniej( albo oni zadzwonia do ciebie ) zadzwonic do nich bo i tak za darmo i pogadac ze byłes w erze i skonczyła ci sie umowa i chciał bys przedłuzyc umowa i oni zrobia ci specjalny abonament przez pare dni albo odrazu i ci go zapropnuja pewnie odzuca ci jeszce raz tyle minut za to za zostaniesz u nich jeszcze na 2 lata i oczywiscie zawsze mozesz zmienic abonament jak wyjdzie cos lepszego . NA moim przykładzie miałem abonament 60pro (60minut nalicznie po 30s a darmo sms po 24 brutto ,identyfikacje dzwoniacego i rachunek szczegułowy za darmo abonament cos ok 65netto +22%vat - Ni i tydzien temu zadzwoniłem do nich o skonczyła mi sie własnie umowa i nie woem czy nie przejsc do iinej sieci jesli oni czegos nie zaproponuja no i dostałem od nich i pewnie jeszce tyle nikt nie dostał dlatego tez bym na twoim miejcu sprubował bo moich dwuch kolesi tez dostało I tereaz tak przedłuzyli mi umowe 0 24 miechy ze zmiana abonamentu na jaki chce bo wiadome ze wszystko bedie taniec powoli (przynajmniej rozmowy telefoniczne) i dostałem abonament mi zmniejszyli z 65 netto na 54nett dali mi 120 minut do dowolnej sieci za darmo + 1s naliczanie od pierwszej sekundy za darmo i jeden numer do kturego moge dzwonic za 1g an minute +reszta co miałem i zawsze moge zmienic na co chce (czyli inny abonament jak bedzie jakis lepszy w ciagu 24 miechow bez dodatkowych opłat a napewno bedzie) ja bym na twoim miejscu poczekał asz sie skonczy umowai zadzwonił donich i zoabaczymy co ci dadzo a napewno cos dostaniesz moj koles miał 120pro i 90netto i dostał 240mnuti 80netto +cała reszta to co ja . Takze Era nie jest taka zał i bym sprubowal sie z nimi dogadac bo to tez ludzie ufff ale sie rozpisałem :) mam nadzieje ze cos pomogłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 ...xxx, ale nadal ze starym aparatem jedziesz ? Bo pewnie masz do wyboru albo nowy aparat (za darmo to pewnie jakies ch*** nokie typu 3210 z kolorem czyli 3510i, 3410i) lub wlasnie te bajery co napisales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...