Skocz do zawartości
Perun

MX 700 i podkładka

Rekomendowane odpowiedzi

Szukalem na forum ale znalazlem tylko informacje na temat rodzaju podkładek. Mi chodzi jednak o kolor. Na jakim podłożu ta mysz najlepiej chodzi czy na jasnym np. białym czy ciemnym. Chce sobie obkleic kawałek biurka okleina zamiast podkładki i własnie nie wiem jakiego najlepiej koloru użyć. Dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staraj sie unikac bardzo ciemnych kolorw i wszelkich wzorkow

Szkoda ze 3/4 drogich podkladek jest koloru czarnego

Przepraszam czy ty masz ta myszke ? Bo ja mam i pisze to co zaobserwowalem :twisted: U mnie o wiele lepiej dziala na jasnej powierzchni...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staraj sie unikac bardzo ciemnych kolorw i wszelkich wzorkow

Szkoda ze 3/4 drogich podkladek jest koloru czarnego

Przepraszam czy ty masz ta myszke ? Bo ja mam i pisze to co zaobserwowalem :twisted: U mnie o wiele lepiej dziala na jasnej powierzchni...

mx500 + steelpad 4s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest oczywiste ze kolor czarny pochlania swiatlo w wiekszym stopniu niz inne kolory . Dlatego do myszek optycznych zaleca sie jasne podkladki . Mniej baterri zra :wink:

Ale bzdury gadasz:)

Mniej baterii, ale śmieszne. Może na srebrnym lustrze? To dopiero jest odbicie. Laser myszy ma za zadanie zarejestrować zmianę położenia, a nie się odbić w 100%. Dlatego najlepsze są jednolite, trochę chropowate powierzchnie, najlepiej czarne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja twierdzę, że na czarnej działa wyśmienicie. Najlepiej jeszcze jak jest matowa. Ricochet, choć drogi, jest rewelacyjny.

to fakt - zakupiłem ostanio "ricochet everglide" - jaaaazda :wink:

tylko qrde drogi (129zł), ale profesjonalizm pełen.

mam mx500, ale to to sama technologia co reszta.

wczesniej mialem rozne szmacianki, szare, kolorowe - trochę problemów było.

A teraz ...

czarna i działa super

na tej chropowatej stronie - oczywiście

pozdroofka dla posiadaczy tego wynalzku 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale bzdury gadasz:)

Mniej baterii, ale śmieszne. Może na srebrnym lustrze? To dopiero jest odbicie. Laser myszy ma za zadanie zarejestrować zmianę położenia, a nie się odbić w 100%. Dlatego najlepsze są jednolite, trochę chropowate powierzchnie, najlepiej czarne.

A twoim zdaniem jak działa laser w optyku? Bo z tego co ja wiem, odbija się on od powierzchni na którą świeci i w ten sposób mierzone jest przesuniecie myszy. Ciemne kolory pochłaniają więcej światła, tak więc częsć energii w myszce jest tracona bezcelowo. Dlatego baterie siadają szybciej, przy ciemnych podkładkach. Sam bzdury gadasz :lol:

Nie wierzysz? Wyslij maila do logi z pytaniem jakie podkładki rekomendują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahahaha to cudenko smiga tak samo na podkladce za 150 i 7zl ;]

Zwykla szmacianka - oby duza (bo maly sens obowiazkowy ;]) i jedziemy przy okazji majac 140zl na male co nieco  :twisted:

jesli uwazasz ze nie ma roznicy miedzy szmacianka za 7zł a takimi padami jak func,icemat,ricochet to powodzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

popieram KaZi - ci co tak twierdza chyba nigdy padow nie uzywali - dlatego glosza takie " madrosci " :lol:

snaj idz do kogos co taki pad posiada - pograj troche - na 200% zmienisz zdanie co do " wypasu " twojej szmacianki i bedziesz bardzo zdziwiony ze miales takie do tematu podejscie i ze sobie tyle czasu dawales rade bez takich twoim zdaniem " bajerow "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukalem na forum ale znalazlem tylko informacje na temat rodzaju podkładek. Mi chodzi jednak o kolor. Na jakim podłożu ta mysz najlepiej chodzi czy na jasnym np. białym czy ciemnym. Chce sobie obkleic kawałek biurka okleina zamiast podkładki i własnie nie wiem jakiego najlepiej koloru użyć. Dziękuje za pomoc.

icemat 2nd edition, mam ten zestaw i polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo lubią ???

Wszystko jest kwestią gustu i twierdzenie że jakaś podkładka jest najlepsza bo gra na niej TEN i TAMTEN jest bez sensu ... Inną sprawą jest czy ktoś jest gotów wydać na podkładkę tyle co na myszkę (mojego MX500 kupiłem za 200zł, a "najlepsze" podkładki kosztują niewiele mniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mow jak nie grales, czemu SK.SWE (najlepsi gracze w cs na swiecie) graja na steelpadzie ktory ze szmata nie ma nic wspolnego?

Kazi a porownaj cene podkladki z materialu i tego steelpada, zreszta nigdy o tym nie slyszalalem a swojej podkladki nie zmienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi