boy Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Tylko mnie nie pojedźcie od razu za pytanie :D bo proca kupiłem 3 dni temu i jest to mój pierwszy Intel. Otóż na procku, na tej blaszce co jest przymocowana do rdzenia jest dziurka, zasmarowałem ją pastą i przymocowałem wentyla, tak miałem zrobić? Po co ona w ogóle jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Do noszenia na szyji .... Wiesz jestes fajny kolo masz proca na szyji i do tego intel .... Prosze.... prosze .... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Nosisz sobie? Ja poważnie pytam do czego ona jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Nie musiales jej zasmarowywac, ale jak juz to zrobiles, to nic sie nie stanie. To taki wymysl Intela - "Procek z dziurka" :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 twoj procek to "ONA" i udostępnia Ci dziurke powinienes sie cieszyc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 :oops: :oops: :oops: :oops: :P :P :oops: :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Szkoda że taka ciasna, no i już ją zasmarowałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 :lol: ciasnanieciasna wazne ze zasmarowałes :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Tez zaczalem sie zastanawiac po co w P4 jest ta szparka sekretarka ekhmm znaczy sie otworek :wink: Znalazlem cos takiego: "Seriously, the hole does have a very important purpose. The hole is for pressure relief. When the IHS is epoxied to the Organic Land Grid Array, or "OLGA" for short, it releases gas as it cures. If Intel did not provide the hole, the pressure would build up and eventually blow out the still wet epoxy. This would cause mechanical stresses due to the incomplete epoxy line around the IHS to OLGA bond line. Once the epoxy has cured (before it leaves the factory) it is not an issue. So, Intel put in a hole. If it gets plugged up with thermal grease or something it is OK. I would not suggest filling it with anything that conducts electricity though." I wszystko jasne :wink: Mam nadzieje, ze chodzi Wam o ten otworek co na zdjeciu... : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Z tego co tam jest napisane, to nie powinno się jej zasmarowywać niczym co przewodzi prąd...czyli trochę lipa, jak zalepiłem to pastą Arctic Silver. Mam nadzieję, że nie narozrabiałem i się nic nie stanie. Ale Intel chyba wziął to pod uwagę projektując ten otwór w tym właśnie miejscu. Bo to co tam się dostało jest raczej niemożliwe do usunięcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 :-) dziurka służy jw do wyrównywania ciśnienia,,, żeby intelek przekraczjąc piąta prędość warpową nie eksplodował ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...