Skocz do zawartości
MeHow

Zdejmowanie AntkaXP,wyciaganie zasilania.PomozcieCIAGDALSZY!

Rekomendowane odpowiedzi

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a teraz juz sie wk@#$%lem [cenzura] czy jakis ciul to przykleil? Bo to jest niemozliwe, zeby to tak mocno trzymalo!!! Widzialem juz wsadzone kabelki na chama - fdd mojego kumpla, ale to przebija wszystko. Czy jest mozliwe, zeby cos sie tam nadtopilo i przykleilo do plyty gl., bo innego wytlumaczenia takiego dzialania wtyczki nie widze - chyba, ze jest to wtyczka na zawsze!!!

Pozmieniałem Twój post bo za dużo w nim przekleństw - Moderator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze nie bluźnij tyle. Z wtyczkami trochę trzeba się nagimnastykować trochę. Bierzesz i odginasz ten plastikowy bolczyk (ten co ma zabezpieczać przez wypadnięciem wtyczki z płyty) i musisz poruszać wtyczkę do przodu, do tyłu i na boki. Wtyczka musi puścić. W razie czego możesz ostrym nożykiem odciąć plastkowy bolczyk i wtedy na 100% wyjdzie. Dr. Zepsuj może przesadził, ale trochę się nie dziwie. Bo co jak co, ale z wtyczką to chyba nie powinno być problemów....

Ps. Ten topic dostaje odemnie nominację na hardware'owy problem roku. Ktoś jest za? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dr. zepsuj po prostu za szybko Ciebie ocenił MeHow, powinien przemyślec co pisze a nie z cipami wyjeżdżać. A co do tej wyrozumiałości to ja uważam że powinno się odpowiadać na takie posty bo jeśli ktoś je pisze to ma powód, a jak ktoś go zaczyna wyzywać to go tylko zniechęca. To forum powinno uczyć!! Swoją drogą: rozumiem że Cię to wqrzyło ale powinieneś trochę mu odpuścić, jak nie chcesz żeby Ciebie wyzywali to Ty też nie wyzywaj

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał ja jestem ZA  :D 

MeHow to jest proste, ale jest jedna zasada SPOKÓJ

nie możesz się wqrwiać, wyluzuj i spokojnie do tego podejdź, a napewno się uda

Luz... macie racje chlopaki ... troche mnie ponioslo... poza tym dzis montowalem radiatorki na kostkach pamiecia na moim gf i juz jestem zgrzany bo dawalem to na samej pascie :lol: bo nie mam kleju a poza tym jakby co nie wyszlo to zawsze na gwarancje moge oddac... no i odpadaly te radiatorki od dolu (ale teraz jest ok)

tylko tak apropos to mam pytanie kostki pamieci sa gorace, a radiatorki nie... dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Albo radiatory dobrze oddają ciepło, albo co bardziej prawdopodobne za dużo pasty. Moje radiatorki na Radeon'ie są wyczuwalnie ciepłe.

Mysle, ze jednak wszystko jest ok... bo sie nagrzaly (oj sie nagrzaly... ale w koncu podnioslem pamiec na 625MHz i jest ok (!!!) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

montowalem radiatorki na kostkach pamiecia na moim gf i juz jestem zgrzany bo dawalem to na samej pascie

na samej paście :!: :!: :!: jak masz jakąs kartę na PCI i radiatorek z grafy na nią spadnie to uważaj bo coś Ci się moze spalić :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Na temat zadym sie (z zasady) nie wypowiadam. Mam jedynie rade praktyka. Od czasu, gdy pojawil sie na polskim rynku "silikonowy klej do kabli na goraco" (taki w laskach matowo-bialych) uzywam go do klejenia radiatorow tam, gdzie nie ma zadnych zaczepow. Efekt idealny. Przewodnosc termiczna tez, rowna dobrej pascie silikonowej (klej ten jest silikonowy). Reguly:

- nagrzewamy radiatorek (do ok. 100 stopni Celsjusza) ;

- odkrajamy malenki kawalek z laski kleju na radiator (milimetr x milimetr x milimetr) ;

- nagrzewamy radiator dalej, aby sie klej po nim rozplynal ;

- szybkim ruchem przyciskamy radiator do kosci (najlepiej tez ogrzanej i odtluszczonej, np benzyna) i dociskamy az ostygnie ;

Jesli zechcemy kiedys taki radiator zdjac, nalezy go ponownie nagrzac (np. lutownica) i ruchem, jakbysmy chcieli "odkrecic", odkleic go od kosci.

PS. Do Kolegi MeHow - goracego radiatora nie chwytamy gola reka, i nie klniemy potem oparzeni na Forum - polecam np. pensete :-)

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitur czy to ogolna nazwa tego kleju "silikonowy klej do kabli na goraco" czy maja one jakies smieszne oznaczenia jak to czasem bywa,bo zainteresowal mnie twoj patent i chce go zastosowac

Witaj

Przepraszam ze nie moge Ci podac zadnej marki handlowej (laski dostaje od znajomego elektryka za darmo - jedna wystarczy na ponad pol roku), ale sa to wklady do pistoletow do kladzenia kabli w domach (ok. 10 milimetrow srednicy w przekroju, dlugosc takiej laski ok. 30 cm). O ile wiem sa one do nabycia w sklepach z osprzetem elektrycznym.

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitur czy to ogolna nazwa tego kleju "silikonowy klej do kabli na goraco" czy maja one jakies smieszne oznaczenia jak to czasem bywa,bo zainteresowal mnie twoj patent i chce go zastosowac

Witaj

Przepraszam ze nie moge Ci podac zadnej marki handlowej (laski dostaje od znajomego elektryka za darmo - jedna wystarczy na ponad pol roku), ale sa to wklady do pistoletow do kladzenia kabli w domach (ok. 10 milimetrow srednicy w przekroju, dlugosc takiej laski ok. 30 cm). O ile wiem sa one do nabycia w sklepach z osprzetem elektrycznym.

--

Pozdrawiam

Ok jak gdzies bede w poblizu to zajde i popytam bo patent jest faktycznie ciekawy,a czy ten klej trzyma wieksze radiatory takie procesorowe ?? bo niedlugo bede do geeforca montowal a niestety boje sie ze oryginalne zaczepy nie wytrzymaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(..) czy ten klej trzyma wieksze radiatory takie procesorowe ?? bo niedlugo bede do geeforca montowal a niestety boje sie ze oryginalne zaczepy nie wytrzymaja

Zrobilbym tak: klej + zaczepy (razem). O ile nie bedziemy rzucali kompem, powinny wytrzymac. A powaznie - wytrzymalosc takiego polaczenia jest spora, zalezy bardzo od tego, jak przygotujemy klejone powierzchnie - kosc mozemy po odtluszczeniu nagrzac np. suszarka, i po ostygnieciu sprawdzic wytrzymalosc - jesli bedzie slaba - powtorzyc proces klejenia. Wszystko zalezy od naszej wprawy, a tego nie sposob na Forum opisac..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Na temat zadym sie (z zasady) nie wypowiadam. Mam jedynie rade praktyka. Od czasu, gdy pojawil sie na polskim rynku "silikonowy klej do kabli na goraco" (taki w laskach matowo-bialych) uzywam go do klejenia radiatorow tam, gdzie nie ma zadnych zaczepow. Efekt idealny. Przewodnosc termiczna tez, rowna dobrej pascie silikonowej (klej ten jest silikonowy). Reguly:

- nagrzewamy radiatorek (do ok. 100 stopni Celsjusza) ;

- odkrajamy malenki kawalek z laski kleju na radiator (milimetr x milimetr x milimetr) ;

- nagrzewamy radiator dalej, aby sie klej po nim rozplynal ;

- szybkim ruchem przyciskamy radiator do kosci (najlepiej tez ogrzanej i odtluszczonej, np benzyna) i dociskamy az ostygnie ;

Jesli zechcemy kiedys taki radiator zdjac, nalezy go ponownie nagrzac (np. lutownica) i ruchem, jakbysmy chcieli "odkrecic", odkleic go od kosci.

PS. Do Kolegi MeHow - goracego radiatora nie chwytamy gola reka, i nie klniemy potem oparzeni na Forum - polecam np. pensete :-)

--  

Pozdrawiam

Tak... tak... ten klej jest genialny! Kabelek do modemu mam nim przyklejony do takiej listewki - nikt tego gola reka nie odklei!!!

A mam takie pytanie... Jak nagrzeje radiator, to nic sie nie stanie pamiatkom na grafie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak byś sam kompa składał to byś zrobił tak jak sam byś chciał. a tak jak ci ktoś złożył ot nic nie wiesz o swoim kompie.

tylko tak apropos to mam pytanie kostki pamieci sa gorace, a radiatorki nie... dlaczego?

ciekawy jestem jakiej użyłeś pasty.

BTW co ty masz do ilości moich postów? wcale nie jestem rekordzistą (jest nim Kaeres :) ) bardziej popatrz na pewien stosunek wystepu7jący w profilu - średnia ilość postów dziennie - u mnie ten sttosunek wynosi 4,63 a u ciebei 6,65.. Mówiąc wprost gdybyśmy dołączyli do forum w tym samym dniu ty byś miał dużo więcej postów nabitych, więc mi gupot nie pieprz. parwde mówiąc ja mam dosyć Ciebie. A jak chcesz żeby mnie z forum wywalili to zagadaj z Liskiem, póść ankiete i po zabawie. "jeden wrzód z [gluteus maximus] mniej" jak to mój brat powiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak chcesz żeby mnie z forum wywalili to zagadaj z Liskiem, póść ankiete i po zabawie.  "jeden wrzód z [gluteus maximus] mniej" jak to mój brat powiedział.

W ogóle nie rozumiem twojej postawy. Co bym osiagnal, gdybym taka glupia ankiete puscil? Co ty? Zepsuj... niepotrzebnie sie unosisz.

Pozdrawiam

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...