noe9 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Wiem Wiem na starcie powinienem zmienić program pocztowy, ale to wykluczone bo tylko z nim moge zsynchronizować moją komórke, więc od początku: pierwsza sprawa: jak odblokować w nim załączniki .exe itp które domyślnie sa zablokowane, za cholere takiej opcji nie moge znaleść (coś kojarze że jej nie ma) wiem ze coś w rejestrze trzeba było skasować szukałem ale nie moge tego znaleść. Ktoś pamięta jak to się robiło? Druga sprawa: Za cholere nie moge wysłać maila z jakimkolwiek załącznikiem, konto na onecie, ustawienia na 100% dobre znalazłem na forum jednego gościa który miał to samo ale nic konkretnego mu nikt nie poradził więc sie pytam jeszcze raz, macie jakies pomysły? bez załączników wysyła, ale z załącznikiem jakimkolwiek za cholere, jedynie przez przeglądarke :(( POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Druga sprawa: Za cholere nie moge wysłać maila z jakimkolwiek załącznikiem, konto na onecie, ustawienia na 100% dobre znalazłem na forum jednego gościa który miał to samo ale nic konkretnego mu nikt nie poradził więc sie pytam jeszcze raz, macie jakies pomysły? bez załączników wysyła, ale z załącznikiem jakimkolwiek za cholere, jedynie przez przeglądarke ( Ostatnio dostałem spam od onetu więc moze w tym jest problem , osobiście nie używam tego konta więc nie wiem czy są jakieś problemy czy nie , a moze po prostu załączniki które chcesz wysłać są za duże . Onet.pl niezmiennie podnosząc jakość swoich usług i dbając o bezpieczeństwo użytkowników OnetPoczty, a także chcąc ograniczyć zjawisko spamu - wprowadza od 18 maja 2004 r. ważną zmianę w funkcjonowaniu systemu pocztowego - autoryzację korespondencji wychodzącej. ------------------------------------------------------------------------- Co musisz zrobić? ------------------------------------------------------------------------- Jeśli czytasz pocztę przez stronę http://poczta.onet.pl - nie musisz nic robić. Jeżeli natomiast używasz programu pocztowego, to przed 18.05.2004 r. w jego konfiguracji należy koniecznie włączyć jedną, dodatkową opcję zgodnie ze wskazówkami poniżej. Zmiany możesz zrobić już dzisiaj. To bardzo proste. Wskazówki z ilustacjami znajdziesz na stronie http://poczta.onet.pl/autoryzacja/ ------------------------------------------------------------------------- Co się stanie jak nie włączysz autoryzacji? ------------------------------------------------------------------------- Jeżli do 18.05.2004 r. nie włączysz opcji o której mowa, to po tej dacie nie będziesz w stanie wysłać listu. Każda próba wysyłki zakończy się komunikatem informujacym, że list nie mógł być wysłany. ------------------------------------------------------------------------- Jak zmienić konfiguraję programu pocztowego? ------------------------------------------------------------------------- Outlook Express - aby włączyć autoryzację poczty wychodzącej (SMTP) w tym programie, należy: * otworzyć menu Narzędzia -> Konta poczty * wybrać konto OnetPoczty -> Właściwości danego konta * następnie kliknąć zakładkę Serwery -> tu należy włączyć czekbox "Serwer wymaga uwierzytelnienia". Uwaga: nie należy włączać opcji "Logowanie przy użyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła". ----------- MS Outlook MS Outlook - aby włączyć autoryzację poczty wychodzącej (SMTP) w tym programie należy: * otworzyć menu Narzędzia -> Konta e-mail * następnie Wyświetl lub zmień istniejące konta e-mail -> przycisk "Dalej" * w oknie "Konta e-mail" wybrać konto OnetPoczty i nacisnąć przycisk "Zmień" * w kolejnym oknie konfiguracyjnym należy użyć przycisku "Więcej ustawień" * w oknie "Ustawienia internetowej poczty e-mail" wybrać zakładkę "Serwer wychodzący" i tu włączyć opcję "Serwer wychodzący (SMTP) wymaga uwierzytelnienia" - wszystko potwierdzamy klawiszem "OK" ----------- The Bat! The Bat! - aby włączyć autoryzację poczty wychodzącej (SMTP) w tym programie, należy: * otworzyć menu Konto -> Właściwości * następnie wybrać pozycję Serwery -> w polu "Wysyłka poczty" przycisk "Autoryzacja" * w nowym oknie "Zaawansowane opcje SMTP" należy włączyć "Sprawdzaj autoryzację dla SMTP (wg RFC 2554) ----------- n!Kurier Poczty n!Kurier Poczty (Mozilla/Netscape) - aby włączyć autoryzację poczty wychodzącej (SMTP) w tym programie, należy: * otworzyć menu Narzędzia -> Konfiguracja konta * wybrać opcję Serwer poczty wychodzącej (SMTP) -> włączyć opcję "Używaj identyfikatora użytkownika oraz hasło" - w polu "Użytkownik" należy wpisać pełną nazwę konta OnetPoczty, np. jan.kowalski@onet.pl ------------------------------------------------------------------------- Należy zmienić konfigurację swojego programu pocztowego. W opcjach serwera poczty wychodzącej (SMTP) - musi być włączona autoryzacja. Bez tego nie będzie można wysłać listu z programu pocztowego (Outlook Express, MS Outlook, The Bat!, n!Kurier Poczty, itd. ). Autoryzacja poczty wychodzącej dotyczy każdego konta w OnetPoczcie - darmowego i płatnego. ------------------------------------------------------------------------- Wskazówki z ilustacjami znajdziesz na stronie http://poczta.onet.pl/autoryzacja/ ------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiamy, Zespół OnetPocztyhttp://poczta.onet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 nie to nie to, to już akurat ustawiłem, wielkość to terz nie problem bo to załączniki od kilku do 200-300KB :( problem tkwi chyba w outlooku (ostatecznie w onecie, już sie z nimi skątaktowałem ale nie dostałem jeszcze żadnej odpowiedzi :() tak to jest... jak coś jest za darmo to musi być do [gluteus maximus] :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 [...]tak to jest... jak coś jest za darmo to musi być do [gluteus maximus] :( Niekoniecznie , konta tlena są darmowe a jednak bardzo dobre i niezawodne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek-xxl Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 zabezpieczenia>zezwalaj na zapisanie załączników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...