Skocz do zawartości
noid

front panel - z czego?

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

z czego można zrobić front-panel?? jakiś pomalowany metal?? mam zamiar przerobic stary cd-rom na zaawansowany panel tylko nie mam pojęcia z czego zrobić przód, wolne zaślepki już mi się skończyły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D plexiglass pomalowany spray'em UV reactive =] + jakies diody/katody UV, plexa po pomalowaniu zrobi sie taka lekko przezroczysta, mozna uzyskac ciekawe efekty, pracuje wlasnie nad prostym front panelem z uzyciem takiej plexi =]

pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :D , jak dla mnie to jest narazie zbyt zaawansowane, narazie jakaś blacha pomalaowana sprayem wystarczy, tylko doradźcie jaki spray??

narazie rozebrałem stary cd-rom i wyczyściłem środek :) , teraz tylko nie wiem co i jak dać na przód.....

http://www.noid-site.skb.pl/mod/front-panel/2.jpg tu macie fotke mojego frontu, wiem ze muszę napędy i kieszeń pomalować :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe :D , jak dla mnie to jest narazie zbyt zaawansowane, narazie jakaś blacha pomalaowana sprayem wystarczy

jak na poczatek to raczej nieszczesliwy wybor, pleksiglas bedzie latwiejszy w obrobce (czytaj w robieniu dziur i ewentualnym szlifowaniu/poprawianiu). Blacha jest raczej niewygodna w obrobce, a poza tym pokaleczyc sie latwo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[noid] jakąś kartke w koloże przez siebie wybrnaym np czarny czerwony niebieski kolor zależy od ciebie

A ja front panel bede robił z zaślepki aluminiowej z innej budy :) tylko spróbuje pozbyć sie rys na froncie poprzez papier scierny i paste Tempo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

z czego można zrobić front-panel?? jakiś pomalowany metal?? mam zamiar przerobic stary cd-rom na zaawansowany panel tylko nie mam pojęcia z czego zrobić przód, wolne zaślepki już mi się skończyły :)

sprubuj z gumy do zucia huba-buba. nie dosc ze kolorowa, to rozciagliwa a po pewnym czasie twardnieje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

front panel pomalowalbym jakims dobrym sprayem typu MOTIP, MONTANA, MOLOTOW, ze wzgledu na to ze farba moze sie przecierac, lepiej malowac raz na długi czas (gdzies to slyszalem ;) )

na taki lakier (pewnie metalik) TRZEBA nalozyc kilka warstw bezbarwnego :idea:

1. lakier wrescie porzadnie blyszczy

2. jest praktycznie niescieralny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi