engus Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Mam dość plujek i mażących tuszy...zasychających głowic...słowem-czas na laser Tylko jaki? W grę wchodzą tylko drukarki nowe...cena miała być do 1000zł, ale jeszcze powiedzmy 1300zł w ostateczności się wysupła. Rozważam 2 opcje: 1) samsung ML 1710 ~700zł (nie w komputroniku :wink: ). W komplecie toner na wydruk 1000 stron. Każdy następny(oryginalny) to ok 310zł i pozwala na wydruk do 3000stron. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8503 2) OKI B4200 ~1300pln, oryginalny toner do niej kosztuje do 160zł, pozwala na wydruk do 2500stron. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7062 W teorii OKI jest szybsza, ma wyższą rozdzielczość (600x1200), możliwość rozbudowy pamięci...no i ma tańszy toner. Opłaca się ją brać, przy założeniu że drukarka służy głównie do drukowania materiałów na uczelnię (w sumie sporo ich jest...trudno oszacować)? Koszt zakupu jest prawie dwukrotnie wyższy od samsunga... Z kolei jest szansa, że co pewien czas będę mógł mieć toner do OKI znacznie taniej niże te 160zł... Może ktoś ma któryś z tych dwóch modeli? Proszę o jakieś porady i wskazówki: czym się kierować przy wyborze lasera? Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 OKI ... 8) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Kupilem dwa dni temu HP LaserJet 1012 i jak dla mnie jest super. Bardzo mi sie podoba. W Prolinie - 975 zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 ale niestety OKI nikt nie pobije jesli chodzi o materialy eksploatacyjne ... bieri OKI ma tanie inserty i co wazne 100% EKO w technologi ledowej pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 mam Canon LBP-1120 ; okolo 850zl (?) jak dla mnie miodzio, drukuje szybko sprawnie (w porownaniu do poprzednich atramentow) Teraz do szkoly, czy innej nauki mnostwo jest do drukowania - doskonale sobie daje rade. Toner sie jeszcze nie skonczyl a wydrukowalem juz sporo, kilka ksiazek (php kompedium np) , operaty i mnostwo materialow do szkoly... Co do techniczych spraw to jest toner taki jak w HP1100 wiec mozna szukac na allegro tanich, sa tez napelniacze po 20zl ale nie sprawdzalem tego spoosobu. http://www.canon.pl/produkty_drukarki_lase...er_lbp_1120.php tak poza to jeszcze: Ładna zgrabna i swieci na niebiesko :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Oki jest spoko jezeli nie robisz duzej ilosci wydrukow. W pracy mamy laserka oki od roku za tydzien idzie na smietnik po prostu zameczylismy ja na smierc :D ( HP juz czeka w pudeleczku) Niewatpliwa zaleta OKI jest cena materiałów eksploatacyjnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...