Skocz do zawartości
wierch

Nagrzewnica od Poldka

Rekomendowane odpowiedzi

a od jakiego Poldka?

bo od 78' do 97' to taka jak w Fiacie 125p czyli mosiezna (miedz) ,a jak od Plusa to chyba Aluminiowa (ale drozsza od tej mosieznej)

poznasz po tym ze fiaciorowska ma kranik lub dziore na jego wkrecenie ,a plusowska nie ma regulacji przeplywu (ogrzewanie wnetrza polega na kierowaniu odpowiedniej ilosci powietrza na nagrzewnice)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z waszych opisow to wyglada na to ze to Fiaciowska bo ma kranik regulacyjny boki są miedziane a jak zdrapalem farbe z jednego "płaskowniczka" to jest jasniejszy niz ta miedz wiec zakladam ze to mosiądz

Wczesniej patrzylem od srodka i wydawalo mi sie ze to aluminium

Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja spotkałem się z dwoma typami tych nagrzewnic.

1. Mosiężno-miedziana, z "kranikiem", finy miedziane w kształcie harmonijki- czyli typowa.

1. Mosiężno-miedziana, z "kranikiem", finy stalowe- proste (jak np w Ładzie). Kształt IDENTYCZNY jak pierwsza.

Miał ktoś tą drugą? A może widział? Co to za mutant?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ze nia na temat!!!! jak wyglada chlodnica od kadeta i z czego ona jest (material i jak powinna wygladac po czyszczeniu. kupilem dzis taka podobno od kadeta i jeszcze jedna wyglada na miedziane rurki i aluminiowe finy od czego ona jest??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem do sprzedania na giełdzie samochodowej w niedziele nagrzewnice od poldka pinkna tylko trzeba ją z kużu i z pajęczyn opłukać cała pomalowana na srebrno nie widać zrdy ani takiego syfu który moża spotkać np. na nagrzewnicach ze szrotu a cena 25 zł

PS. Tylko nie wiem czy ta nagrzewnica byłą szczelna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi