Skocz do zawartości
Heat

"Enter" - czy ktos to jeszcze czyta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Juz od dawna nie kupuje zadnych magazynow komputerowych , bo stwierdzilem , ze majac dostep do neta moge znalesc o wiele wiecej lepszych i rzetelnych informacji . Kiedys kupowalem jeszcze CHipa ale po testach CPC stracilem wiare do tej gazety... Jako , ze potrzebowalem program dp wystawiania faktur a w nowym "Enter" akurat jest pelna darmowa wersja , postanowilem stracic te 16zl :)

Z ciekawosci sobie go troche poczytalem i ludzie ja nie potrafie uwierzyc w to , ze mozna takie rzeczy pisac w badz co badz "renomowanej" gazecie . Juz pomijam fakt , ze newsy to u nich powinny sie nazywac Archiwum bo polowa z nich juz byla mi znana 2 miesiace temu . Ale zainspirowal mnie pewien watek :D Zainteresowal mnie tak bardzo , ze az zrobilem dla was zdjecie zebyscie mogli sobie poczytac :D

Tu macie link do zdjecia UWAGA MODEMOWCY TO MA PONAD 1MB

Po przeczytaniu tego normalnie wymieklem :D Juz pomijam fakty literowek bo to sie zdaza , chociaz im to sie dwa razy zdazylo... To sama tresc jest o dupe rostrzasc . Znalazlem jeszcze pare inncyh ciekawych artykulow , ale wrzuce je pozniej...

EDIT : Program do wystawiania faktur jest spox z malym ale , na dole wystwionej faktury widnieje logo Entera , ktorego sie nie da usunac :twisted: :twisted: Co za LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z tym zasilaczem to troszke chłopaki przesadzili :D

Jakby to jeszcze tylko o zasilacz chodzilo to spox ;) Ale oni od razu calego kompa chca wymieniac , "gdyz moc wydzielana przez GF9800ultra wymaga dobrego obiegu powietrza w obudowie" LOL jak z wszystkich testow wynika , ze GF sie az tak strasznie nie grzeje , no i nie wiem , po jaka cholere oni chca wymieniac calego kompa ? Chyba po to , zeby osiagnac te gwarantowane 14k w 3dmarku boshe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, chociaz chyba Chipa wyprzedil znacznie raczej,

obu tych szmatlawcow juz nie czytam, a wszelkie zasoby tych gazet ( ponad 70 kg :, razem z cd ekszyn : ) wynioslem na podstrysze, coby na nie nie patrzec : )

PZDR4ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" Ogromne wymagania jakie stawia zasilanie GeForce 9800 sprawiają, że praktycznie karty takiej nie da się zastosować w większości współczesnych komputerów. Nie rozwiąże problemu mocniejszy zasilacz- znaczny wzrost mocy wydzielanej we wnętrzu komputera będzie wymagał zastosowania nowego systemu wentylacji wnętrza obudowy. Do nowej karty graficznej, kosztującej 500 USD, konieczny więc będzie nowy komputer. Też kosztowny!" - dokładnie tak brzmi ten tekst.

Nie wydaje mi się żeby ten tekst był aż tak strasznie "LOL-owaty" jak twierdzicie :?

1. "zasilanie GeForce 9800" to literówka oczywiście chodzi o 6800 (zdarza się),

2. co do: "praktycznie karty nie da się zastosować w większości współczesnych komputerów" - to raczej racja. Jakoś nie widze sobie tej karty w "typowym" kompie np. z przed roku, z zasilaczem "NoName", kijową obudową i mało wydajnym chłodzeniem,

3. "znaczny wzrost mocy wydzielanej we wnętrzu komputera będzie wymagał zastosowania nowego systemu wentylacji wnętrza obudowy" - "nowego" w tym wypadku oznacza "wydajnego". Chyba oczywiste że taka karta+ np. P4 3.0+ dysk+ dwa napędy+ zasilacz+ chipset+ ram -spowodują że w budzie będzie bardzo gorąco i dotychczasowe przewietrzanie o dotychczas stosowanej wydajności może być za słabe,

4. "konieczny będzie nowy komputer" - wynika to z punktu 3.- wiatraki i radiatory kosztują. :wink:

Wyluzujcie trochę. Tekst jest po prostu napisany trochę "na luzie", a nie superekstraprofesjonalnie. To raczej taka ciekawostka a nie "ścisła instrukcja" czym jest karta i jakie ma parametry. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. co do: "praktycznie karty nie da się zastosować w większości współczesnych komputerów" - to raczej racja. Jakoś nie widze sobie tej karty w "typowym" kompie np. z przed roku, z zasilaczem "NoName", kijową obudową i mało wydajnym chłodzeniem

:lol: :lol: to rześ dowalił chłopie , jeszcze wiekszy lol jak w tym artykule

moj komp ma ponad rok, płyta głowna ponad 2 lata , procek poł roku ale produkuja je od ponad roku, zasilacz tez troche juz ma :lol: i co zły komp do 6800Ultry ?? :lol: pamieci 2lata lol dowaliłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. co do: "praktycznie karty nie da się zastosować w większości współczesnych komputerów" - to raczej racja. Jakoś nie widze sobie tej karty w "typowym" kompie np. z przed roku, z zasilaczem "NoName", kijową obudową i mało wydajnym chłodzeniem

:lol: :lol: to rześ dowalił chłopie , jeszcze wiekszy lol jak w tym artykule

moj komp ma ponad rok, płyta głowna ponad 2 lata , procek poł roku ale produkuja je od ponad roku, zasilacz tez troche juz ma :lol: i co zły komp do 6800Ultry ?? :lol: pamieci 2lata lol dowaliłeś

Jak by się bardzo uparł to do mercedesa bym silnik od syrenki zamontował ale jak to będzie działać :wink: ???

Przecież oczywiste że ją wsadzisz do kompa i zahula ale mi chodziło o to żeby pokazała co potrafi. Po co mi taka karta jak reszta kompa będzie powodować że pokaże 30% swoich możliwości. Czytaj ze zrozumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by się bardzo uparł to do mercedesa bym silnik od syrenki zamontował ale jak to będzie działać :wink: ???

Przecież oczywiste że ją wsadzisz do kompa i zahula ale mi chodziło o to żeby pokazała co potrafi. Po co mi taka karta jak reszta kompa będzie powodować że pokaże 30% swoich możliwości. Czytaj ze zrozumieniem.

tak rozumiem zamiast 100fps w far cry bede mial 30fps gdzie teraz mam 35-80fps-ów <lol> masz wypaczoną psychike ! zeby Barton 3200+ z 512kB cache był za wolny to lol , moze płyta nie najswiezsza ale jej wydajnosc jest wystarczajaca ~KT 400 wsadzic jeszcze 512MB ramu i odjazd chociarz teraz na 384MB kazda gra zapier.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak rozumiem zamiast 100fps w far cry bede mial 30fps gdzie teraz mam 35-80fps-ów <lol> masz wypaczoną psychike ! zeby Barton 3200+ z 512kB cache był za wolny to lol , moze płyta nie najswiezsza ale jej wydajnosc jest wystarczajaca ~KT 400 wsadzic jeszcze 512MB ramu i odjazd chociarz teraz na 384MB kazda gra zapier.....

Ależ sie czepiasz człowieku. U ciebie akurat bedzie działać calkiem spoko, ale jednak większość ma słabsze kompy. Nie bierz sobie tak bardzo tego do serca. Mówię ogólnie. Nie powiesz chyba że każdy kto kupował komp rok temu miał kasę na taki sprzęt. peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo ze kazdy tweakowiec ma dobry zasilacz, dobry cpu no i oczywiscie wypasione chlodzenie i obudowe. U takiego kolesia grafa pokaze pazurki :D Ale spojrzcie z innej strony: Macie kompa ktory składał jakiś "informatyk" z celkiem 2GHz + codegen 300 + 256mb ddr + mobo jakis ecs :) No i u takiego "ludzia :D " to trzeba wymienic caly komp bo proc jest za wolny, ma za slabe chlodzenie w budzie, ca malo ramu, za wolna plyte, za slaby zasilacz itp itd. A takie kompy sa w polsce, a nawet gorsze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:  :lol:  to rześ dowalił chłopie , jeszcze wiekszy lol jak w tym artykule 

moj komp ma ponad rok, płyta głowna ponad 2 lata , procek poł roku ale produkuja je od ponad roku, zasilacz tez troche juz ma  :lol:  i co zły komp do 6800Ultry ??  :lol: pamieci 2lata lol dowaliłeś

o jednej rzeczy zapomniales kolego. enter nie pisal ani o twoim kompie, ani o moim, ani o zadnym z kompow ludzi ktorzy tu zagladaja.

ostatnio mialem chwilke czasu w Aucham i przygladalem sie z laweczki klienteli firmy Vobis. wyobraz sobie ze tam wchodza cale rodziny i kupuja komputer na podstawie WYGLADU OBUDOWY. przy czym vobis i tak jeszcze jakis tam poziom trzyma. wez teraz rodzinke ktora na vobisa nie stac. ida do hipermarketu i kupuja kompa razem z ziemniakami i mlekiem. TAKI nawet dwumiesieczny komp nie pociagnie gf'a 6800

i tutaj dochodzimy do sedna tego tematu. enter, czip dla mas, tłik dla nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej nie istnieje? na pewno sie poplacza

zgadzam sie z pshemem, ale nie do konca, bo na tweak.pl mozna zobaczyc o wiele wieksze lamy, ktore jedyne co potrafia pisac to : LOL i google, a znaczenia pierwszego nie rozumieja, ale to nic...

chcicalbym tez zauwazyc iz niestety ale w gazetach czesto sa o wiele lepsze porownania/testy etc... jednym z powodow jest to iz firmy chetnie uzyczaja sprzetu do testow (zawsze jakas reklama), a po drugie gazeta cos kosztuje i piszacy artykul dostaniee za to kase, wiec sie bardziej przylozy, ktos tu wspomnial o literowkach... w internecie podczas czytania jakiegos testu/porownania/recenzji srednio znajdujesz ponad 10 bledow gramatycznych/ortograficznych/stylistycznych i jest to przewaznie ubrane w slowa tak, ze sie rzygac chce a nie czytac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej nie istnieje? na pewno sie poplacza

niestety ale w gazetach czesto sa o wiele lepsze porownania/testy etc... jednym z powodow jest to iz firmy chetnie uzyczaja sprzetu do testow (zawsze jakas reklama),

No i wlasnie dlatego w gazetach jako bardzo dobre i wydajne chlodzenie wygrywa zestaw CPC ? Albo w grafach wygrywa FX5950 ? Wez sie zastanow co piszesz , owszem w gazetach mozna spotkac dobre testy ale sa one rzadkoscia . W interenecie mozna znalesc o wiele dokladniejsze testy . Nie skupiaja sie tylko na 3dmarku albo na Q3 Arena . Pokaz mi test w gazecie , w korym testowali jakosc obrazu ? To co napisali w Enterze jest przykladem typowego lamerstwa , przeczytali , ze karta potrzebuje takiego zasilacza i na tym oparli caly artykul . Gdyby zrobili tak jak inni testujacy i podlaczyli go do zasilki 300W to by nie bylo artykulu , bo by mieli czarno na bialym ze na zasilce 300W (markowej) tez dziala .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys kupowalem jeszcze CHipa ale po testach CPC stracilem wiare do tej gazety...

Ja im jeszcze troszq ufam i co mniej wiecej 2 miechy kupuje :) W koncu wtedy co do CPC sie wytlumaczyli(nie kazda gazeta by sie przyznała do błędu)...

Jedyne co mnie teraz ciekawi to jak czytałem dzisiaj KS "Ekspert" gdzie był test zasilaczy... Niby na tabelę momencik patrzyłem, ale CODEGEN nie był ostatni :wow: i napięcia nie były zaznaczone jako że nie mieszczą się w normie :wow: ... Ale zaraz ide spokojnie poczytać ten test :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co napisali w Enterze jest przykladem typowego lamerstwa , przeczytali , ze karta potrzebuje takiego zasilacza i na tym oparli caly artykul . Gdyby zrobili tak jak inni testujacy i podlaczyli go do zasilki 300W to by nie bylo artykulu , bo by mieli czarno na bialym ze na zasilce 300W (markowej) tez dziala .

CZŁOWIEKU O CZYM TY GADASZ. TY SIE SŁYSZYSZ W OGÓLE??????

To nie jest żaden artykuł, tylko krótka wzmianka oparta na zaleceniach producenta. Jak mieli to przetestować skoro tego nie dostali do testów bo jeszcze nie ma? Zasugerowali tylko pokrótce że pasuje mocniejszy zasilacz mieć bo w szczytach karta ma brać 150W i NIC więcej, a ponieważ na ogół w kompach są 300W lub trochę mocniejsze to napisali że potrzeba 480W. Rany jak ty tak do każdej rzeczy podchodzisz to współczuje twojemu otoczeniu. Bez urazy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co napisali w Enterze jest przykladem typowego lamerstwa , przeczytali , ze karta potrzebuje takiego zasilacza i na tym oparli caly artykul . Gdyby zrobili tak jak inni testujacy i podlaczyli go do zasilki 300W to by nie bylo artykulu , bo by mieli czarno na bialym ze na zasilce 300W (markowej) tez dziala .

CZŁOWIEKU O CZYM TY GADASZ. TY SIE SŁYSZYSZ W OGÓLE??????

To nie jest żaden artykuł, tylko krótka wzmianka oparta na zaleceniach producenta. Jak mieli to przetestować skoro tego nie dostali do testów bo jeszcze nie ma? Zasugerowali tylko pokrótce że pasuje mocniejszy zasilacz mieć bo w szczytach karta ma brać 150W i NIC więcej, a ponieważ na ogół w kompach są 300W lub trochę mocniejsze to napisali że potrzeba 480W. Rany jak ty tak do każdej rzeczy podchodzisz to współczuje twojemu otoczeniu. Bez urazy :wink:

Dzieki ide sie wyplakac a potem a potem na szubienice (juz mam ladnie splatana z kabelkow mojego 300w zasilacza) ;)

Wracajac do tematu , to Ja wlasnie wiem o czym pisze . Temat jest wyrazny , "Czy ktos to jeszcze kupuje" wiec trzymajmy sie go bo mnie juz ponioslo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wlasnie dlatego w gazetach jako bardzo dobre i wydajne chlodzenie wygrywa zestaw CPC ? Albo w grafach wygrywa FX5950 ? Wez sie zastanow co piszesz , owszem w gazetach mozna spotkac dobre testy ale sa one rzadkoscia . W interenecie mozna znalesc o wiele dokladniejsze testy . Nie skupiaja sie tylko na 3dmarku albo na Q3 Arena . Pokaz mi test w gazecie , w korym testowali jakosc obrazu ? To co napisali w Enterze jest przykladem typowego lamerstwa , przeczytali , ze karta potrzebuje takiego zasilacza i na tym oparli caly artykul . Gdyby zrobili tak jak inni testujacy i podlaczyli go do zasilki 300W to by nie bylo artykulu , bo by mieli czarno na bialym ze na zasilce 300W (markowej) tez dziala .

znam wiele osob, kotre dzialaja na cpc i sa b. zadowolone, glownie stoi to w serwerach, na prckach niepodkreconych.... tkaie o zeby slychac nie bylo, wiadomo ze to nie jest cud swiata, ale ze taka kase, dla kogos kto chce miec cisz... tylko ten <span style="color:red;">[ciach!]</span>lniete bloki, ktore sie rozlutowuja.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio entera pare miechow temu dla jakies encyklopedi kupilem [kiepskiej jakosci] ;)

widze ze z papierem zeszli do poziomu KS dubluja to co pisze chip a po tym skanie to widac ze nawet "porzadne" arty robia o 3 w nocy na 2h przed oddaniem klisz do drukarni ;) :lol:

w sumie to chip jest od nich minimalnie lepszy choc tam i tak nie ma duzo do czytania :? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory jesli obraziłem humaniste ;) ale nie oto mi chodziło :] moja girl jest humanistką i niemam nic do humanistów  :wink:  

pozdro

chodzilo mi o blad ortograficzny

tak myślałem ale wiesz juz po maturze pisemnej to człowiek chce sobie ulzyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi