Skocz do zawartości
txc

Radeon 9600 SE Hercules 3DProphet 128MB DDR

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem karte Radeon 9600 SE Hercules 3DProphet 128MB DDR 128bit. (tak przynajmniej pisze w opisie.

Czy ktoś miał doczynienia z tą kartą? Nie mogę jej znaleźć na stronie Herculesa. Na forum również nic nie ma.

Z góry dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok juz znalazlem ze jest to 64 bitowa karta. Nabylem ja w cenie niewiele wiekszej niż 9200se i zastanawiam sie, czy by jej nie zostawic. nie gram zawiele w gry wiec nie bede potrzebowal strasznie mocnej grafiki.

Czy 9600se jest mocniejsze od np. 9200 bez se (128bit)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hajper lepiej chyba tu nie wystakiwac z wyjatkami bo jak ja dalem przyklad tej karty to w odpowiedzi dostalem aluzje ze nie wiem o czym mowie i mle swoja karte z inna. :D

A wracajac do tematu to dajcie przyklady kart mniej wydajnyc od tego radka 9600 se

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9600 128 bitów ---> SE 64 bity

9800 256 bitów ---> SE 128 bitów

that's the way it is :)

bzdura... zreszta kolejna 9800 256bitow 8 porokow -> SE 256bitów 4 potoki jak juz cos... Bo 90% 9800Se na rynku jest kolego na PCB z 9800 ,są robione przez MSI dla mediona 9800SE ale to sa z pamieciami TSOP maja 128bit tylko ze to niestandartowa konstrukcja robiona przez Ati ,są tez na laminacie w stylu 9500Pro czyli kostki w "-" i to jest BBA 128bitowy rzadko spotykany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi