Włodi Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 hmmm w nocy to i na kolumnach cicho mozna posluchac, ale jak slucham na sluchawkach to nie odczuwam tak otulajacego glosu norah jones jak na kolumnach ani witalnosci z jaka gra bon jovi, brakuje mi tego czegos co maja kolumny i czego nie da sie jednoznacznie okreslic, moze i sluchawki sa szczegolowe oddaja scene muzyczna ale czlowiek nie wczuwa sie tak i nie integruje jak przy sluchaniu muzyki z kolumny ;) ... to sa moje takie wlasne odczucia :) Kamien, nie podniecaj się tak :wink: Mimo wszystko masz rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Ja mam kolumny robione na zamówienie 2*250w znamionowej i dotego taki stary wzmacniacz Diora 4*80. Teraz jeszcze zamierzam dodać 2 kolumny po 90w albo wymienic wzmacniacz na mocniejszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 a zrodlo ? powiedz mi ze nie to co w podpisie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 a zrodlo ? powiedz mi ze nie to co w podpisie ...Źródło to jest to co w podpisie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 -zrodlo-SB Live 5.1 -wzmacniacz Denon 1603 5X100W -kino domowe:2x80W Quadrale,central (2X50)W Tonsil,tyl 2x100W Tonsil,Subwoofer 170W(30cm srednicy) Co najwazniejsze-pokojem trzesie jak trzeba ;) Uzywany do odsluchu wszytkiego-gry,muzyka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 -zrodlo-SB Live 5.1 -wzmacniacz Denon 1603 5X100W -kino domowe:2x80W Quadrale,central (2X50)W Tonsil,tyl 2x100W Tonsil,Subwoofer 170W(30cm srednicy) Co najwazniejsze-pokojem trzesie jak trzeba ;) Uzywany do odsluchu wszytkiego-gry,muzyka ... U mnie pokojem też nieźle trzęsie. Moja siostra 2 piętra wyżej mówiła że jej kubek sie trząsł jak dałem max :wink: A karte dźwiękową bede miał jutro nową SB Live. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 czy to jak sie trzesie pokoj jest wyznacznikiem dzwieku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 czy to jak sie trzesie pokoj jest wyznacznikiem dzwieku ?Dźwięku - NIE, ale basu TAK :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 IMO basu tez nie, no ale co kto lubi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 czy to jak sie trzesie pokoj jest wyznacznikiem dzwieku ?Dźwięku - NIE, ale basu TAK :lol: ZGADZAM SIE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morris_Moore Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 wy to jacys masochisci jestescie, ja mam moj cienki subik na pol gwizdka w zupelnosci starczy, IMHO zbyt duze ilosci basu psuja muze. no chyba ze ktos jest dresikiem, to wiadomo ze musi lupac we lbie jemu i sasiadom z drugiego bloku :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 To w takim razie polecam sprzet budowlany - pracuje, ze az sie wszystko trzesie i w dodatku moze przydac sie do innych rzeczy niz robienie halasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 czy to jak sie trzesie pokoj jest wyznacznikiem dzwieku ?Dźwięku - NIE, ale basu TAK :lol: ZGADZAM SIE!! kurde a mnie nie stac na młot pneumatyczny i agregat prądowy... :((( chlip chlip... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Odnoszę wrażenie, że spora część osób określa klasę sprzętu na podstawie deklarowanej mocy, wielkości głośników oraz oczywiście po tym jak mocno łupie. :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 wy to jacys masochisci jestescie, ja mam moj cienki subik na pol gwizdka w zupelnosci starczy, IMHO zbyt duze ilosci basu psuja muze. no chyba ze ktos jest dresikiem, to wiadomo ze musi lupac we lbie jemu i sasiadom z drugiego bloku :mrgreen:U mnie bas nie zagłusza muzyki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Zauważyłem że bass z dobrego wzmacniacza brzmi i "pojawia" się w zupełnie w innych momentach niż z takiej popierdówy, którą montują w wieżach. Gdzieś czytałem że bass jest sztucznie podbijany, niby go słychać, ale jest przy tym męczący, zagłusza muzę i ogólnie dźwięk nie ma brzmienia tzn. brakuje tego czegoś "po środku". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Nie widze tu nikogo,kto okresla klase sprzetu na podstawie mocy i "bombania", a ja napewno ja sie do nich nie zaliczam(do dresa mam dalej niz do gwiazd). Ja tylko lubie miec efekt podczas ogladania filmow w stylu Black Hawk Dawno-czuc uderzenia lopat helikoptera itp. Co do ostatniej wypowiedzi trudno sie nie zgodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godzooki Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 ludzie!! po jaki grzyb wam kolumny o mocy dochodzacej do 500W i wielkie mocne wzmacniacze?! dyskoteki urzadzacie czy popisowe dla sasiadki z naprzeciwka?? ja mam wzmacniacz 40W pioneer'a i 2 kolumienki 60W wlasnej roboty i wszystko na 4 omah. gra jak marzenie! a nie tylko dup dup dup... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 ..nam tez gra jak marzenie-w moim przypadku czesto imprezy organizuje.Poza tym wieksza moc to wieksza skutecznosc glosnikow,szczegolnie subwoffera,ale oczywiscie nie dyskryminuje kina domowego np Creativa 5100-dla malego pokoju i malych potrzeb w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Yamaha Pianocraft E200 czyli: Odtwarzacz:Yamaha CDX E200 Amlituner stereo: Yamaha RX E200 Kolumienki :Yamaha NX E200 ;) Interkonekty i głośnikowe: z miedzi Słuchawki: Technics RPF 550 K.Dzwiękowa: Terratec DMX 6fire 24/96 Standy: Standmax model http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25406816 Aktualnie planowane do wymiany kolumienki w yamaszce... prawdopodobnie na B&W DM303 albo JBL LX2002 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Yamaha Pianocraft E200 czyli: Odtwarzacz:Yamaha CDX E200 Amlituner stereo: Yamaha RX E200 Kolumienki :Yamaha NX E200 ;) Interkonekty i głośnikowe: z miedzi Słuchawki: Technics RPF 550 K.Dzwiękowa: Terratec DMX 6fire 24/96 Standy: Standmax model :) Aktualnie planowane do wymiany kolumienki w yamaszce... prawdopodobnie na B&W DM303 albo JBL LX2002 :) nie oplaca ci sie ich wymieniac :roll: przecierz piano qraft dobrze gra :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 nie oplaca ci sie ich wymieniac :roll: przecierz piano qraft dobrze gra :wink: Ale tamte grają lepiej ;) , zreszta piano gra niezle do polowy mocy, potem zaczyna sie jeden jazgot... wiec przypuszczam ze firmowe monitorki nie wykorzystują mocy wzmaka ;) masa ludzi wymienia kolumny w piano, bo to najtanszy rozsadny upgrade. Zresztą to jest daaaaaleki plan - na razie mam inne problemy - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=73471 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...